Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТ_КУРС_КС_ДОР.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
184.32 Кб
Скачать

6. Частина 4. Розрахунок основних документів інвесторського кошторису

з використанням програмного комплексу.

На першому етапі роботи з програмним комплексом по визначенню вартості робіт необхідно в режимі опрацювання довідникової бази занести інформацію про об’єкт (автомобільну дорогу) із використанням спеціального сценарію.

Порядок опрацювання кожної стрічки (режиму) типовий – після активізації стрічки меню (з використанням курсору) на екрані появиться відповідний сценарій, який необхідно заповнити відповідною інформацією.

Далі необхідно виконати роботи по реєстрації об’єкта, що здійснюється із використанням відповідних сценаріїв. Занесення інформації до сценаріїв реєстрації об’єкта здійснюється шляхом записів до полів в порядку „зверху – до низу”, а при необхідності використовується довідникова інформація, для використання якої слід користуватись режимами активізації відповідних довідників.

Наступний етап – складання переліку об’єктних кошторисів об’єкту, що здійснюється із використанням відповідного сценарію. Структурно кожний кошторис формується локальними кошторисами, що здійснюється також за певними сценаріями.

Завершуючим етапом занесення вихідної інформації є занесення переліку робіт до кожного локального кошторису за відповідним сценарієм. Після заповнення списку робіт локального кошторису здійснюється його розрахунок, що активізується певною кнопкою виклику. Після розрахунку локального кошторису друкуються робочі документи:

  • зведений кошторисний розрахунок;

  • локальний (локальні) кошторис;

  • ресурсний кошторис;

- розраховані розцінки.

Робота з програмним комплексом здійснюється у відповідності із інструкцією користувача.

7. Додатки

В якості додатків використовуються:

- таблиці переліку робіт, що використовуються для формування структури зведеного кошторисного розрахунку;

- посилання та копії (фрагменти) нормативних даних, як правило, таблиць, що використовуються для розрахунку вартості експлуатації будівельних машин;

- копія таблиці тарифних ставок робітників;

- посилання та копії (фрагменти) нормативних даних, як правило, таблиць, що використовуються для розрахунку одиничної розцінки;

- розраховані документи інвесторського кошторису, які доповнюють основні документи, що були викладені в частині 4, а також інші додаткові матеріали, наприклад, фрагменти чи сценарії роботи програмного комплексу.

Перелік додатків до курсової роботи є довільним, а їх зміст підтверджує знання студента в області визначення вартості будівельних робіт.

8. Література.

1.Державні будівельні норми України, ДБН А.3.1-5-96 “Організація будівельного виробництва” Держбуд України, - К.: 1996. – 51с.

2.Державні будівельні норми України, ДБН Д.1.1.-1-2000, Привила визначення вартості будівництва, Держбуд України, - К: 2000. – 179с.

3.Ресурсні елементні кошторисні норми (РЕКН), Збірники 1,27,30, Держбуд України, К.: 2000.

4. Дорожнє виробництво. Організація, планування та управління. І.Я. Кіяшко, М.М. Стороженко, В.М. Зінченко, Є.Д. Прусенко. – Харків, Видавництво ХНАДУ: 2003, - 236с.

5. Ліпський Г.Є., Лихоступ М.М. Основи організації, планування та управління дорожнім виробництвом //Підручник Міносвіти України//, ч.1 – ч.2.„ГРАНМНА”. – Київ, 2010. – 400 с.