Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ППД Зміст.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
186.88 Кб
Скачать

2 Зміст

Вступ З

  1. Історія розвитку підприємства 4

  2. Структура підприємства 5

  3. Основні напрямки діяльності 6

  1. Механічний напрямок 6

  2. Електричний напрямок 7

  1. Задачі підприємства 9

  2. Основна продукція підприємства 9

  1. Конструкторські рішення 9

  2. Проектні рішення 12

  3. Перетворювачі частоти «Струм» 16

6. Призначення та конструкція _______ крану 19

Висновки

З

Вступ

Основною метою переддипломної практики є формування у студентів професійних навичок, уміння приймати самостійні практичні рішення на конкретній ділянці роботи, в реальних виробничих умовах. Поставлена мета може бути досягнута перш за все шляхом самостійного вивчення роботи в організації і виконання кожним студентом намічених в програмі практики задач. Таким чином, ця практика ставить за мету формування у студента загального спрямування професійно-практичних знань, умінь і навичок, необхідних для ефективної роботи на підприємствах. Безпосередня мета переддипломної практики - вивчення загальних моментів організації виробництва в відділах ТОВ «Крановий електропривод», організації роботи проектного бюро, вимоги до оформлення розрахунково-технічної документації, методик техніко-економічного обґрунтування прийнятих рішень, що застосовуються в інституті стандартів і нормалей. Безпосередньо робота на підприємстві допомагає ближче ознайомитися з програмними продуктами, що використовуються, засвоїти їх роботу. Це дуже важливо, тому що обчислювальна техніка все міцніше входить в наше життя.

Основна задача даної практики полягає в закріпленні теоретичних знань, отриманих на протязі всіх років навчання в академії, та збір необхідної інформації відповідно до вимог написання звіту з практики.

4 1. Історія розвитку підприємства

У 2002 р. групою провідних фахівців в галузі підйомно-транспортних машин та обладнання було створено електромонтажну організацію Товариство з обмеженою відповідальністю «Крановий електропривод». На початку своєї діяльності підприємство займалося монтажем та налагодженням електрообладнання вантажопідіймальних машин. В 2003 р. було отримано дозвіл на роботи підвищеної небезпеки: ремонт, монтаж, налагодження вантажопідіймальної техніки тощо. До сфери діяльності було додано: пуско-налагоджувальні роботи та розробку документації на електрообладнання.

В 2005 р. ТОВ «Крановий електропривод» починає розробляти проектно-технічну документацію на вантажопідіймальні машини. Крім того, підприємство починає займатися поставкою комплектуючих пристроїв.

В 2006 р. в умовах жорсткої конкурентної боротьби та розвитку технічного прогресу в галузі підйомно-транспортного обладнання було освоєно випуск перетворювачів частоти та створено виробничий підрозділ. З цього часу ТОВ «Крановий електропривод» починає виготовлення електрообладнання, що застосовується в вантажопідіймальній техніці.

В 2007 р. створені проектні підрозділи та відділ розробки електроніки. В цей час ведеться масштабна робота по проектуванню складних спеціальних кранів великої вантажопідйомності.

В 2009 р. опановано реалізацію автоматизованої системи керування на базі програмованих контролерів, що дозволяє створювати вантажопідіймальні машини з більшою можливістю точного позиціонування вантажу.

В 2010 р. було освоєно розробку проектної документації вантажопідіймальних кранів великої вантажопідйомності та висоти підйому для теплових електростанцій. Також було виготовлено необхідне електрообладнання для цих кранів.

5

Станом на цей час ТОВ «Крановий електропривод» є однією з

провідних українських компаній на ринку з розробки нових і реконструкції

старих виробничих потужностей, в тому числі і в якості генерального

підрядчика з постійною готовністю виконати роботи «під ключ».

Серед робіт, які були виконані за останній рік, виділяються такі: модернізація мостових кранів та обладнання їх електромагнітами, реконструкція ливарних кранів, модернізація електрообладнання та кабін керування кранів гідроелектростанцій та ін.

На підприємстві ТОВ «Крановий електропривод» працює більше, ніж 70 працівників, які входять в різні структурні підрозділи.

2. Структура підприємства

ТОВ «Крановий електропривод» має таку організаційну структуру:

1. Конструкторський відділ (діяльність: розробка проектно-технічної документації металоконструкції кранів, приводів різноманітних механізмів, електрообладнання кранів).

2. Науково-дослідний відділ (діяльність: дослідження роботи електроніки кранового обладнання, створення нових інноваційних розробок. Серед основних: магнітна траверса, гнучке струмопідведення).

3. Сектор автоматизації (діяльність: розробка перетворювачів частоти для регулювання електроприводів з асинхронними двигунами, розробка тиристорних пристроїв для плавного пуску та зупинки трьохфазних двигунів змінного струму).

  1. Виробничий відділ (діяльність: виготовлення перетворювачів частоти, електричної апаратури, електромеханічних приводів та кранового електрообладнання).

  2. Група сервісу, монтажу та налагодження (діяльність: монтаж електрообладнання вантажопідіймальних кранів, сервісне обслуговування обладнання, налагодження електронної апаратури).

6