Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС задачі.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
163.91 Кб
Скачать

Питання:

  1. Чи відповідає вимогам кримінально-процесуального законодавства прийняте слідчим рішення?

  2. Яке процесуальне рішення повинно бути прийняте за матеріалами перевір ки згідно з чинним законодавством?

  3. Чи є підстави для проведення додаткової перевір ки або для порушення кримінальної справи заданим фактом?

  4. Чи допущено слідчим порушення закону при проведенні перевірки, якщо допущено, то які саме? Які дії повинен був здійснити от ідчий під час перевірки?

5. Яке процесуальне рішення за вказаними матеріалами повинен прийняти прокурор в порядку нагляду?

Відповіді на запитання повинні мати ґрунтовний характер з посиланням на норми чинного законодавства.

. . - - ^ V V

Академія прокуратури України

Кафедра нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове

Слідство

Семінарське заняття на тему: «Нагляд прокурора за законністю порушення кримінальної справи ».

Фабула завдання:

18- червня .2004 року о 19 год.30 хв. до чергової частини Андронівського РВУ МВС України в Н-ській області надійшло телефонне повідомлення про стрілянину з вогнепальної зброї в магазині по вул. Ямпільській, 7 внаслідок якої є жертви.

На місце події виїхала постійно-діюча оперативно-слідча група на чолі зі старшим слідчим прокуратури Н-ської області радником юстиції Савченком В.І. Оглядом місця події і трупу, проведеним у той самий день з 20.30 по 24.00 год., встановлено, що у приміщенні магазину, який належить ТзОВ «Лопе-де-Вега», розташований пункт обміну валюти, що належить Акціонерному комерційному банку «Сільпромторгтранскредит». Двері обмінного пункту закриті із середини. Вікно для прийому-видачі валюти відкрите, крізь нього видно, що у приміщенні обмінного пункту на підлозі лежить труп жіночої статі. На підлозі перед обмінним пунктом знайдено стріляний патрон від мисливської рушниці.

Після того, як двері обмінного пункту були відкриті викликаними на місце події представниками АКБ «Сільпромторгтранскредит», оглядом трупу за участю судово-медичного експерта встановлено, що труп належить працівниці обмінного пункту Савенок М.О., смерть її настала приблизно за три години до огляду (22.30 год.) від вогнепального поранення лівої частини голови. Інших тілесних ушкоджень на трупі не виявлено. На підлозі біля трупу виявлено і вилучено саморобний обгорілий пиж, виготовлений з газети.

Опитуванням очевидців, проведеним членами постійно діючої слідчо-оперативної групи встановлено, що 18 червня 2004 року, між 19.00 і 19.30 год., невстановлена особа, вдягнена у цивільному костюмі сірого кольору, середнього зросту, зайшла до приміщення магазину і, підійшовши до пункту обміну валюти, який ще працював, почав вимагати від працівниці пункту видати йому наявні гроші та після нетривалої суперечки дістав з-під піджака обріз мисливської рушниці, вистрелив у вікно обмінного пункту, через вікно заскочив у середину пункту обміну валюти і через короткий час вискочив звідти і втік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]