Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вопросы на тестирование.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.08.2019
Размер:
390.14 Кб
Скачать

РОЗДІЛ 1

1. Нормальне показання прохідних світлофорів на ділянках, обладнаних автоблокуванням?

2. Нормальне показання вхідних, маршрутних і вихідних світлофорів на ділянках, обладнаних автоблокуванням?

3. Нормальне показання вхідних, маршрутних і вихідних світлофорів на ділянках, не обладнаних автоблокуванням?

4. Нормальне показання світлофорів прикриття?

5. Чи повинні забезпечувати пристрої електричної централізації стрілок та сигналів взаємне замикання стрілок та світлофорів?

6. Чи повинні забезпечувати пристрої електричної централізації стрілок та сигналів контроль положення стрілок і зайнятості колій та стрілочних секцій на апараті управління?

7. Чи повинні забезпечувати пристрої електричної централізації стрілок та сигналів контроль розрізу стрілки з одночасним закриттям світлофора, що огороджує даний маршрут?

8. Чи повинні забезпечувати пристрої електричної централізації стрілок та сигналів можливість маршрутного та роздільного управління стрілками і світлофорами, проведення маневрових переміщень за показаннями маневрових світлофорів, а при необхідності передачу стрілок на місцеве управління?

9. Чи повинні допускати пристрої електричної централізації стрілок і сигналів відкриття вхідного світлофора при маршруті, встановленому на зайняту колію?

10. Чи повинні допускати пристрої електричної централізації стрілок і сигналів переведення стрілки під рухомим складом?

11. Чи повинні допускати пристрої електричної централізації стрілок і сигналів відкриття світлофорів, що відповідають даному маршруту, якщо стрілки не поставлені в належне положення?

12. Чи повинні допускати пристрої електричної централізації стрілок і сигналів переведення стрілки, що входить до маршруту, або відкриття світлофора ворожого маршруту при відкритому світлофорі, що огороджує встановлений маршрут?

13. Чи дозволяється користуватися поїзним диспетчерським зв’язком і стрілочним зв’язком для переговорів з питань, безвідносних до руху поїздів?

14. Як проводиться оформлення записів в ДУ-46 про виконання непередбачених робіт щодо усунення несправностей пристроїв СЦБ, якщо пристрої розташовані на значній відстані від поста ЕЦ?

15. Час переходу з основної системи електропостачання автоматичного і напівавтоматичного блокування на резервну або навпаки?

16. Порядок відкриття перегону (колії перегону) після виконання робіт на пристроях СЦБ та зв’язку?

17. Хто повинен керувати рухом поїздів на ділянці?

18. Чи дозволяється давати оперативні накази з руху поїздів на ділянці без відома поїзного диспетчера?

19. Хто керує рухом поїздів на станції?

20. Хто керує рухом поїздів на станції на ділянках, обладнаних диспетчерською централізацією?

21. Чи дозволяється черговому по станції (поїзному диспетчеру на ділянках з ДЦ) відкривати вхідний світлофор, не впевнившись у тому, що колія вільна для приймання поїзда?

22. Чи дозволяється черговому по станції (поїзному диспетчеру на ділянках з ДЦ) відкривати вхідний світлофор, не припинивши маневри з виходом на колію і маршрут приймання поїзда?

23. В яких випадках забороняється одночасне приймання на станцію поїздів протилежних напрямків?

24. Чи дозволяється черговому по станції на одноколійній ділянці відправити поїзд без згоди чергового по станції, на яку відправляється поїзд?

25. Чи дозволяється черговому по станції (поїзному диспетчеру на ділянках з ДЦ) відправляти поїзд, не впевнившись у тому, що перегін (перша блок-ділянка при автоматичному блокуванні) вільний?

26. Чи дозволяється черговому по станції (поїзному диспетчеру на ділянках з ДЦ) відправляти поїзд, не припинивши маневри з виходом на маршрут відправлення поїзда?

27. Швидкість руху поїзда під час приймання на станцію за запрошувальним сигналом або за спеціальним дозволом чергового по станції?

28. Дії машиніста ведучого локомотива (моторвагонного поїзда, спеціального рухомого складу) перед відправленням поїзда із станційних колій при забороняючому показанні вихідного світлофора і з колій, що не мають вихідних світлофорів.

29. Яким документом регламентується порядок вручення машиністам локомотивів дозволів на зайняття перегону, що забезпечує безпеку руху?

30. Чи потрібно замикати в потрібному положенні рухомий сердечник хрестовини разом з вістряками стрілочного переводу при роботі в умовах порушення нормальної дії пристроїв СЦБ?

31. Чи повинен поїзний диспетчер вимагати від чергового по станції доповіді про приготування маршруту приймання (відправлення) поїзда в умовах порушення нормальної дії пристроїв СЦБ?

32. Порядок приготування маршрутів приймання (відправлення) поїздів у випадку погаслого пульт-табло.

33. Порядок замикання маршруту приймання (відправлення) поїзда в умовах порушення нормальної дії пристроїв СЦБ при наявності на пульт-табло контроля положення всіх стрілочних переводів.

34. Порядок замикання маршруту приймання (відправлення) поїзда в умовах порушення нормальної дії пристроїв СЦБ при відсутності на пульт-табло контроля положення хоча б одного стрілочного перевода.

35. Порядок перевірки правильності приготування приймання (відправлення) поїзда в умовах порушення нормальної дії пристроїв СЦБ, коли всі стрілки, що входять в маршрут, мають контроль положення на пульт-табло.

36. Порядок перевірки правильності приготування маршруту приймання (відправлення) поїзда в умовах порушення нормальної дії пристроїв СЦБ при відсутності на пульт-табло контролю положення хоча б одного стрілочного переводу.

37. Порядок перевірки вільності колії за маршрутом прямування поїзда, вільність ізольованих стрілочних ділянок і суміжних негабаритних ділянок при прийманні або відправленні його в умовах порушення нормальної дії СЦБ.

38. Порядок переведення стрілочних переводів, якщо стрілочна ізольована ділянка, до якої вони відносяться, показує на пульт-табло несправжню зайнятість.

39. Порядок переведення стрілки, якщо вона не переводиться з пульта управління.

40. За яким дозволом відправляється (приймається) поїзд, якщо в маршрут відправлення (приймання) входить стрілочний перевод, що переводився курбелем, при наявності контролю положення цього переводу на пульт-табло?

41. Чи потрібно на ділянках з диспетчерською централізацією передавати станцію на резервне управління, якщо на станції виключається із залежності стрілочний перевод?

42. Порядок включення в дію перевірених і включених в експлуатацію тимчасових пристроїв автоматичної локомотивної сигналізації для руху поїздів по неправильній колії та відновлення нормального руху поїздів.

43. Дії ДСП перед відправленням поїзда при заборонному показанні вихідного світлофора на одноколійний перегін, з двостороннім автоблокуванням.

44. Порядок проходження світлофора з забороняючим показаняя на ділянках з диспетчерською централізацією на станції (посту), що не обслуговуються черговим по станції (поста).

45. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних автоблокуванням, у випадку погаслих вогнів двох і більше підряд розташованих світлофорів на перегоні.

46. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних автоблокуванням, у випадку наявності дозволяючого вогню на вихідному чи прохідному світлофорі при зайнятій блок-ділянці.

47. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних автоблокуванням, у випадку неможливості зміни напрямку, в тому числі за допомогою кнопок (рукояток) допоміжного реджиму.

48. Порядок організації руху поїздів на перегонах, на яких здійснюється рух за сигналами автоматичної локомотивної сигналізації у випадку неможливості зміни напрямку, в тому числі за допомогою кнопок (рукояток) допоміжного реджиму.

49. Порядок організації руху поїздів на перегонах, де здійснюється рух за сигналами АЛСН, у випадку контролю вільності блок-ділянки (дозволяючого покозання локомотивного світлофора) при фактичній зайнятості блок-ділянки.

50. Порядок організації руху поїздів на перегонах, де здійснюється рух за сигналами АЛСН, у випадку помилкової зайнятості трьох і більше блок-ділянок підряд.

РОЗДІЛ 2

1 Порядок організації руху поїздів на перегонах, де здійснюється рух за сигналами алсн, у випадку помилкової зайнятості трьох і більше блок-ділянок підряд.

2. Порядок організації руху поїздів на перегонах, де здійснюється рух за сигналами АЛСН, у випадку несправності локомотивного світлофора або відправлення поїзда з некодованої колії.

3. Чи дозволяється на ділянках, обладнаних ДЦ, попереднє задавання маршрутів приймання (відправлення) поїзда, якщо колія (ділянка) зайняті спеціальним самохідним рухомим складом?

4. Чи дозволяється на ділянках, обладнаних ДЦ, попереднє задавання маршрутів приймання (відправлення) поїзда через малодіяльні рейкові кола?

5. Дії поїзного диспетчера на ділянках, обладнаних диспетчерською централізацією, при несправності кодового управління однією або декількома станціями.

6. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних напівавтоматичним блокуванням, у випадку неможливості закриття вихідного або прохідного світлофора.

7. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних напівавтоматичним блокуванням, у випадку неможливості відкриття вихідного або прохідного світлофора при вільному перегоні, (в т.ч. із застосуванням на вихідних світлофорах допоміжних кнопок для вимкнення контролю вільності ізольованих ділянок).

8. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних напівавтоматичним блокуванням, у випадку довільного одержання блокувальних сигналів.

9. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних напівавтоматичним блокуванням, у випадку довільного одержання блокувальних сигналів.

10. Порядок організації руху поїздів на перегонах, обладнаних напівавтоматичним блокуванням, у випадку відсутності пломб на блок-апараті (за винятком пломб на педальній замичці або допоміжній кнопці).

11. Який дозвіл видається машиністу при відправленні зі станції за телефонними засобами зв’язку?

12. Чи дозволяється черговому по станції при русі поїздів за телефонними засобами зв’язку робити запит про відправлення поїзда в той час, коли перегін ще зайнятий іншим поїздом?

13. Чи дозволяється черговому по станції при русі поїздів за телефонними засобами зв’язку заповнювати бланки колійних записок до отримання з сусідньої станції поїзної телефонограми про згоду на приймання поїзда або про прибуття раніше відправленого поїзда?

14. Кожен курбель повинен мати:

15. В якому документі зазначається місця зберігання та кількість курбелів, навісних замків, червоних ковпачків на станції ?

16. Чи повинен ДСП зробити запис в журналі ДУ-46 при виявленні несправностей колії, стрілочних переводів, пристроїв СЦБ та зв’язку, контактної мережі, пристроїв електропостачання, спрацювання засобів автоматичного контролю стану рухомого складу?

17. Кому повинен повідомити ДСП про всі несправності технічних пристроїв, рухомого складу, які загрожують безпеці руху або можуть викликати затримки поїздів, випадки несанкціонованого втручання в діяльність залізничного транспорту?

18. Чи потрібно оформляти в журналі форми ДУ-46 усунення несправності?

19. Чи потрібно робити окремий запис в журналі форми ДУ-46, якщо необхідно зривати пломбу з кнопки запрошувального сигналу?

20. Чи потрібно робити окремий запис в журналі форми ДУ-46, якщо запрошувальний сигнал непломбований, а має лічильники?

21. Чи потрібно вказувати показання лічильника запрошувального сигналу при виконанні виписки в журналі форми ДУ-46 про усунення несправності?

22. По якому зв’язку здійснюється обмін поїзними телефонограмами між черговими по станціям прирусі поїздів за телефонними засобами зв’язку?

23. Дії машиніста, якщо показання колійного і локомотивного світлофора не відповідають один одному

24. Призначення ключа-жезла

25. Чи дозволяється відправити господарчий поїзд за ключом-жезлом з поверненням на станцію відправлення по неправильній колії двоколійного перегону, обладнаної пристроями для можливості руху по неправильній колії за показаннями локомотивного світлофора?

26. Як відправляється на перегін з поверненням обратно підштовхуючий локомотив або господарчий поїзд при несправності ключа-жезла?

27. За яким дозволом відправляється поїзд на двоколійний перегін по правильній колії, якщо при правильно встановленому маршруті і вільній блок-ділянці вихідний світлофор не відкривається?

  1. Чи дозволяється відправляти поїзд за запрошувальним сигналом на вихідному світлофорі на одноколійний перегін та по неправильній колії двоколійного перегону?

  1. В яких випадках передається наказ поїзного диспетчера, який підтверджує вільність перегону (колії перегону) від зустрічних поїздів?

  1. Чи потрібно передавати черговому по станції наказ, який підтверджує вільність перегону (колії перегону) від зустрічних поїздів, при відправленні кожного поїзда на одноколійний перегін та по неправильній колії двоколійного перегону при забороняючому показанні вихідного світлофора?

  1. Порядок відправлення поїзда при забороняючому показанні вихідного світлофора на одноколійний перегін без прохідних світлофорів, не обладнаний пристроями для зміни напрямку при відсутності в аппаратах управління ключів-жезлів.

32. Які одноколійні перегони на Південній залізниці без прохідних світлофорів не обладнані пристроями для зміни напрямку при відсутності в аппаратах управління ключів-жезлів.

  1. Дії чергового по станції у випадках відправлення поїзда за забороняючим показанням вихідного світлофора на одноколійний перегін або двоколійний перегін з двостороннім автоблокуванням АБТЦ при неможливості встановлення поїзного маршруту.

33. Чи дозволяється черговому по станції відправляти поїзд при забороняючому показанні вихідного світлофора на перегін, обладнаний автоблокуванням, не переконавшись у вільності першої блок-ділянки?

34. Способи переконання черговим по станції вільності першої блок-ділянки при її помилковій зайнятості.

  1. Дії ДСП у випадку, якщо протягом 10 хвилин ДСП не може з’ясувати місцезнаходження раніше відправленого поїзда, перша блок-ділянка показує помилкову зайнятість, а потрібно відправити наступний поїзд.

36. За яким дозволом здійснюється проходження поїздом, що відправляється відправляється,маршрутного світлофора з забороняючим показанням?

37. Чи потрібно видавати окремий дозвіл на прослідування маршрутного та вихідного світлофорів при їх одночасній несправності?

  1. За яким дозволом здійснюється відправлення поїзда зі станції при несправності групового світлофора?

  1. За яким дозволом здійснюється відправлення поїзда зі станції при несправності на вихідному світлофорі маршрутного покажчика напрямку білого кольору?

  1. Порядок зміни напрямку руху на одноколійному перегоні (двоколійному або багатоколійному з двостороннім блокуванням) при помилковій зайнятості перегону.

  1. Порядок передачі наказу ДНЦ на закриття блокування, якщо один із роздільних пунктів, що обмежують перегін з несправним блокуванням, не обслуговується черговим по станції

  1. За яким дозволом відправляється поїзд на перегін з закритим автоблокуванням з роздільного пункту, який не обслуговується черговим по станції.

43. Порядок обміну поїзними телефонограмами при закритому автоблокуванні, якщо один із роздільних пунктів, що обмежують перегін, не обслуговується черговим по станції.

  1. Дії поїзного диспетчера перед передачею наказу про перехід на телефонний зв’язок та про відновлення руху поїздів за автоблокуванням.

  1. За яким дозволом відправляється на перегін поїзд, якщо вихідний світлофор не відкривається або відсутній на неправильну колію двоколійного перегону, обладнаного автоблокуванням з рухом по неправильній колії за показаннями локомотивного світлофора.

  1. Порядок приймання на станцію поїзда, якщо вхідний світлофор не відкривається на дільницях, обладнаних диспетчерською централізацією, якщо станція знаходиться на диспетчерському управлінні.

  1. Порядок відправлення зі станції поїзда, якщо вихідний світлофор не відкривається на дільницях, обладнаних диспетчерською централізацією, якщо станція знаходиться на диспетчерському управлінні.

  1. Дії поїзного диспетчера, якщо неможливо перевести стрілку з пульта центрального поста ДЦ

  1. Чи можуть залучатись локомотивна бригада до перевірки вільності колії або причини неперводу стрілки на дільницях, обладнаних диспетчерською централізацією.

  1. Порядок дій поїзного диспетчера (до прибуття на роздільний пункт ДСП) на дільницях, обладнаних диспетчерською централізацією, якщо на одному з роздільних пунктів, що обмежують перегін, відсутній ДСП, а на пульті ДНЦ відсутні допоміжні рукоятки для зміни напрямку руху.

РОЗДІЛ 3

  1. Дії ДСП та ДНЦ при не спрацюванні пристроїв контролю прибуття поїзда на дільницях з напівавтоматичним блокуванням.

2. Чи має право ДСП на дільниці, що обладнана напівавтоматичним блокуванням, відкрити вихідний світлофор, не отримавши повідомлення від ДСП сусідньої станції про прибуття раніше відправленого поїзда.

3. Чи має право ДСП на дільниці, що обладнана напівавтоматичним блокуванням, дати блок-сигнал згоди на відправлення поїзда зустрічного напрямку, не отримавши повідомлення від ДСП сусідньої станції про прибуття раніше відправленого поїзда.

4. Дії ДСП на дільницях, обладнаних напівавтоблокуванням, якщо при вільному перегоні та правильно встановленому маршруті вихідний світлофор не відкривається через несправжню зайнятість ізольованої стрілочної ділянки.

5. Дії ДСП на дільницях, обладнаних напівавтоблокуванням, якщо після відкриття вихідного світлофора поїзд чомусь не буде відправлено.

6. За яким дозволом відправляється поїзд на дільниці з напівавтоблокуванням, якщо його перед цим було затримано.

7. За яким дозволом відправляється зустрічний поїзд на дільниці з напівавтоблокуванням, якщо перед цим було затримано відправлення поїзда з сусідньої станції.

8. За яким дозволом відправляється зі станції на дільниці з напівавтоблокуванням, якщо перед цим було затримано відправлення іншого поїзда з цієї станції.

9. Дії ДСП (ДНЦ) на дільниці з напів автоблокуванням при відправленні поїзда, якщо перед цим було затримано відправлення поїзда з сусідньої станції

10 За яким дозволом відправляється поїзд у випадку несправності маршрутних покажчиків групових світлофорів.

11 За яким дозволом відправляється поїзд, якщо ведучий локомотив готового до відправлення поїзда знаходиться за вихідним світлофором з дозволяючим показанням і машиніст не бачить його показання

12 Чи потрібно закривати дію напівавтоматичного блокування під час огляду електромеханіком апарата НАБ (блок-апарата, пульта)

13 Чи потрібно закривати дію напівавтоблокування при виконанні робіт з переобладнання, перенесення, ремонту, випробування та заміні блокувальних пристроїв.

14 Чи потрібно закривати дію напівавтоматичного блокування при виконанні робіт, що викликають тимчасове припинення дії пристроїв.

15 Що являється дозволом на зайняття перегону при електрожезловій системі

16. Що являється дозволом на зайняття перегону при автоматичному блокуванні

17. Що являється дозволом на зайняття перегону при напівавтоматичному блокуванні

18 Чи дозволяється на дільницях, обладнаниї електрожезловою системою, запитувати дозвіл на вилучення жезла до готовності поїзда до відправлення?

19. Чи дозволяється на дільницях, обладнаниї електрожезловою системою, зберігати діючі жезли не вкладеними в апарат?

20. Чи дозволяється на дільницях, обладнаниї електрожезловою системою, провозити жезли на сусідній перегін.

21. Дії ДСП на дільницях з ЄЖС, якщо після вилучення жезла для відправлення поїзда поїзд не був відправлений

22. Дії ДСП на дільницях з ЄЖС при відправленні поїзда з наступним поверненням його з перегону на станцію відправлення.

23. Дії ДСП на дільницях з ЄЖС при відправленні поїзда з підштовхуючим локомотивом, що прямує на весь перегін не причепленим до состава поїзда.

24. Дії ДСП на дільницях з ЄЖС при відправленні поїзда з підштовхуючим локомотивом, що прямує на весь перегін не причепленим до состава поїзда, якщо жезлові апарати не обладнані жезлами, що розгвинчуються.

25. Порядок відправлення поїзда з підштовхуючим локомотивом на дільницях з ЄЖС, якщо штовхач повертається на станцію відправлення

26. Порядок відправлення поїзда з підштовхуючим локомотивом на дільницях з ЄЖС, якщо штовхач повертається на станцію відправлення, а жезловий аппарат не обладнаний ключем-жезлом.

27. Порядок відправлення поїздів на дільницях з ЄЖС, якщо неможливо вкласти жезл в апарат при вільності перегону;

28. Порядок відправлення поїздів на дільницях з ЄЖС, якщо неможливо вийняти жезл з апарата при вільності перегону;

29. Порядок відправлення поїздів на дільницях з ЄЖС, якщо відсутній жезл, що належить перегону, внаслідок його втрати;

30. Порядок відправлення поїздів на дільницях з ЄЖС, якщо на жезловому апараті або на індукторі відсутні пломби;

31. Порядок відправлення поїздів на дільницях з ЄЖС, якщо можливе обертання рукоятки індуктора у зворотному напрямку (разом з якорем);

32. Порядок відправлення поїздів на дільницях з ЄЖС, якщо відхиляється стрілка амперметра жезлового апарата або дзвенить дзвінок у той час, коли сусідня станція не подає струм.

33. Порядок відправлення поїздів на дільницях з ЄЖС, якщо виконується ремонт, перенесення та заміна жезлових апаратів

34. Порядок переходу на телефонні засоби зв’язку та відновлення основного виду зв’язку на дільницях, обладнаних ЄЖС.

35. Порядок руху поїздів на дільницях, обладнаних ЄЖС, при несправності жезлового телефонного зв’язку, але справній дії жезлових апаратів.

36. Чи потрібно припиняти дію електрожезлової системи при огляді електромеханіком СЦБ жезлових апаратів?

37. Порядок руху поїздів на дільницях, обладнаних ЄЖС, при загубленні жезла.

38. Порядок руху поїздів на дільницях, обладнаних ЄЖС, при неодержанні жезла з поїзда, що прибув або прослідував..

39. Який дозвіл видається машиністу поїзда при відправленні на перегін, на якому встановлений рух поїздів за телефонними засобами зв’язку?

40. На підставі чого видається колійна записка при відправленні поїзда за телефонними засобами зв’язку на одноколійних перегонах?

41. На підставі чого видається колійна записка при відправленні поїзда за телефонними засобами зв’язку на двоколійних перегонах?

42. Чи дозволяється черговим по станції обмінюватися поїзними телефонограммами при русі поїздів за телефонними засобами зв’язку іншими видами зв’язку, окрім поїзного диспетчерського та міжстанційного зв’язку.

43. Чи дозволяється черговим по станції при русі поїздів за телефонними засобами зв’язку робити запит про відправлення поїзда у той час, коли перегін ще зайнятий іншим поїздом?

44. Чи дозволяється черговим по станції при русі поїздів за телефонними засобами зв’язку заповнювати бланки колійних записок до отримання з сусідньої станції поїзної телефонограми про згоду на приймання поїзда (на одноколійних перегонах) або про прибуття раніше відправленого поїзда (на двоколійних перегонах)?

45. Чи дозволяється черговим по станції при русі поїздів за телефонними засобами зв’язку передавати вихідні телефонограми раніше запису їх до журналу поїзних телефонограм і без підпису чергового по станції?

46. Чи дозволяється черговим по станції при русі поїздів за телефонними засобами зв’язку завчасно заповнювати, підписувати не заповнені бланки колійних записок?

47. Яке право надає машиністу видана колійна записка?

48 Чи потрібно зупиняти поїзд (при беззупинковому пропусканні поїзда по станції) для видачі колійної записки?

49 Чи потрібно видавати машиністу поїзда окремий дозвіл на прослідування вихідного світлофора при відправленні за телефонними засобами зв’язку при наявності колійної записки?

50 Кому видається колійна записка при прямуванні поїзда подвійною тягою за телефонними засобами зв’язку?

РОЗДІЛ 4

1.Чи дозволяється відправити на перегін при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку поїзда з вантажами класу небезпеки 1 (ВМ)?

2. Чи дозволяється відправити на перегін при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку поїзда з вантажами класу небезпеки 2 (гази скраплені, стиснені, розчинені під тиском)?

3. Чи дозволяється відправити на перегін при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку поїзда з негабаритними вантажами?

4. Чи дозволяється відправити на перегін при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку з’єднані поїзда?

5. Чи дозволяється відправити на перегін при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку поїзда підвищеної ваги і довжини?

6. Чи дозволяється відправити на перегін при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку господарчі поїзди та спеціальний самохідний рухомий склад?

7. Чи може бути відправлений на одноколійному перегоні при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку до встановлення руху поїздів за письмовими повідомленнями поїзд непарного напрямку.

8. Чи може бути відправлений на одноколійному перегоні при перерві всіх засобів сигналізації та зв’язку до встановлення руху поїздів за письмовими повідомленнями поїзд парного напрямку.

9. Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи не є це наслідком виходу вагонів, самовільного виїзду рухомих одиниць, розрізу стрілки, сходу рухомого складу?

10. Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи не є це наслідком неправильних його дій або дій інших працівників?

11. Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи дійсно вільна колія приймання та ізольовані ділянки за маршрутом передбаченого прямування поїзда?

12. Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи існує контроль положення всіх стрілок, в тому числі охоронних, що входять до маршруту, і чи правильно вони встановлен?

13. Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи не залишаються колія і стрілки, які входять до потрібного маршруту, замкненими в інших маршрутах?

14 Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи не вилучений з апарата ключ-жезл і чи правильно він установлений в апараті?

15 Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи не виявився включеним загороджувальний світлофор на переїзді, розташованому в межах станції?

16 Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи не виявився включеним сигнал централізованого огородження составів поїздів?

17 Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи відповідає підготовлений маршрут напрямку прямування поїзда і встановленому напрямку блокування?

18 Чи повинен черговий по станції у разі виникнення будь-яких відхилень від нормального показання контрольних приладів СЦБ перевірити, чи не допущені будь-які інші помилки при користуванні пристроями СЦБ?

19 Чи повинен черговий по станції у разі виникнення несправжньої зайнятості колії або стрілочної ізольованої ділянки перевірити, чи не замкнене рейкове коло стороннім предметом?

20 Чи повинен черговий по станції у разі не переведення стрілки з пульта управління перевірити, чи не потрапило що-небудь між вістряком і рамною рейкою?

21 Чи може черговий по станції користуватися пристроями СЦБ, якщо після зовнішнього огляду була виявлена та усунена причина несправності?

22 Порядок переводу стрілки, якщо вона показує несправжню зайнятість?

23 Чи повинен черговий по станції виконати запис в журналі форми ДУ-46 про зрив пломб из допоміжної кнопки?

24 Дії ДСП при несправній вільності стрілочної ділянки.

25 Організація руху поїздів при несправжній зайнятості першої дільниці віддалення.

26 Чи потрібно перевіряти правильність встановлення стрілки в маршруті «на полі», якщо вона не має контролю положення на пульті управління?

27 Чи потрібно замикати на закладку та навісний замок стрілку, якщо вона не має контролю положення на пульті управління?

28 Як переводиться стрілка, якщо вона не переводиться з пульта управління?

29 Чи дозволяється користуватися вхідним (вихідним, маршрутним) світлофором після самовільного його перекриття, якщо після повторного натискання він відкриється?

30 Чи потрібно встановлювати стрілочні рукоятки (кнопки) стрілок, що входять в маршрут та охоронних у положення, що відповідає положенню стрілок в маршруті?

31 Чи потрібно навішувати червоні ковпачки на стрілочні рукоятки (кнопки) стрілок, що входять в маршрут та охоронних, при приготуванні маршрута в умовах порушення нормальної роботи пристроїв СЦБ?

32 Чий дозвіл потрібен на виключення стрілок та ізольованих ділянок зі збереженням користування сигналами на термін до 8 годин?

33 Чий дозвіл потрібен на виключення стрілок та ізольованих ділянок зі збереженням користування сигналами на термін від 8 годин до 5 діб включно?

34 Чий дозвіл потрібен на виключення стрілок та ізольованих ділянок зі збереженням користування сигналами на термін більше 5 діб?

35 Як проводиться приймання (відправлення, пропускання) першого поїзда при виключенні зі збереженням користування сигналами стрілочного переводу (ізольованої ділянки), який входить в маршрут.

36 З якою швидкістю здійснюється рух поїздів при виключенні зі збереженням користування сигналами стрілочного переводу (ізольованої ділянки).

37 Як здійснюється відкриття вхідного та вихідного світлофора при беззупинковому пропусканні поїздів, якщо в маршрут входить стрілочний перевід (ізольована ділянка), виключені із залежності зі збереженням користування сигналами?

38 Як замикається в маршруті стрілочний перевід, якщо він виключений із залежності без збереження користування сигналами (якщо вістряки не від’єднуються від електроприводу або ручного перевідного механізму)?

39 Як замикається в маршруті стрілочний перевід, якщо він не має контролю положення на пульті управління?

40 Як замикається в маршруті стрілочний перевід при роз’єднанні вістряків від електропривода при неможливості переводу стрілки курбелем?

41 Як замикається в маршруті стрілочний перевід при виключенні стрілки із залежності зі збереженням користування сигналами?

42 Як замикається в маршруті стрілочний перевід при виключенні стрілки із залежності без збереженням користування сигналами (якщо вістряки від’єднуються від електроприводу або ручного перевідного механізму)?

43 Чи дозволяється виключати стрілку зі збереженням користування сигналами при порушенні механічного зв’язку між гостряками?

44 Хто несе відповідальність за надійність закріплення вістряків стрілки (рухомого осердя хрестовини) у потрібному положенні?

45 Хто несе відповідальність за правильність положення стрілки в маршруті при приготуванні маршрутів в умовах порушення нормальної роботи пристроїі СЦБ?

46 Хто несе відповідальність за надійність замикання стрілки навісним замком при приготуванні маршрутів в умовах порушення нормальної роботи пристроїі СЦБ?

47 Дії ДСП та механіка СЦБ після усунення несправності пристроїв СЦБ.

48 Чи дозволяється черговому по станції користуватися несправними пристроями СЦБ до усунення несправності, перевірки справної дії пристроїв та вчинення відповідних засобів у журналі форми ДУ-46?

49 Чи повинен ДСП при приготуванні маршрутів в умовах порушення нормальної роботи пристроїв СЦБ надати команди на закриття переїздів в межах станції?

50 Дії ДСП при порушенні нормальної роботи пристроїв переїзної автоматики.

РОЗДІЛ 5

  1. Класифікація транспортних подій в залежності від наслідків.

  1. Як класифікується транспортна подія з тяжкими наслідками, що призвела до зіткнення пасажирських або вантажних поїздів з іншими поїздами або рухомим складом, сходи рухомого складу в пасажирських або вантажних поїздах на перегонах і станціях, унаслідок яких одна людина або більше загинула, шість або більше травмовано і (або) пошкоджено рухомий склад до ступеня вилучення його з інвентарного парку в обсязі від трьох одиниць?

  1. Як класифікується транспортна подія, що призвела до зіткнення пасажирських або вантажних поїздів з іншими поїздами або рухомим складом, сходи рухомого складу в пасажирських або вантажних поїздах на перегонах і станціях, унаслідок яких від однієї людини до п’яти травмовано і (або) пошкоджено рухомий склад до ступеня вилучення його з інвентарного парку?

  1. Як класифікується транспортна подія, що виникла під час руху рухомого складу залізничного транспорту, яка могла призвести до аварії та (або) у наслідок якої рухомий склад залізничного транспорту пошкоджено до ступеню капітального ремонту?

  1. Як класифікується транспортна подія, що виникла під час руху рухомого складу залізничного транспорту, але не закінчилася серйозним інцидентом?

  1. До якої транспортної події відноситься зіткнення пасажирських або вантажних поїздів з іншими поїздами чи рухомим складом залізничного транспорту, сходи рухомого складу у поїздах на перегонах і станціях, які не належать до аварій за своїми наслідками?

  1. До якої транспортної події відноситься приймання поїзда на зайняту колію?

  1. До якої транспортної події відноситься відправлення поїзда на зайнятий перегін?

  1. До якої транспортної події відноситься приймання поїзда за неготовим маршрутом?

  1. До якої транспортної події відноситься відправлення поїзда за неготовим маршрутом?

  1. До якої транспортної події відноситься проїзд заборонного сигналу, граничного стовпчика або сигнального знаку “Межа станції”?

  1. До якої транспортної події відноситься вихід рухомого складу на маршрут приймання (відправлення) поїзда, на перегін?

  1. До якої транспортної події відноситься вихід рухомого складу на перегін?

  1. До якої транспортної події відноситься вихід рухомого складу зі станції на під’їзну колію та з під’їзної колії на станцію?

  1. До якої транспортної події відноситься відправлення поїзда з перекритими кінцевими кранами?

  1. До якої транспортної події відноситься розвалювання вантажу під час руху з порушенням габариту навантаження?

17 Чи належить до серйозного інциденту випадок зміщення та розвороту вантажу або розладнання кріплення внаслідок порушення технічних умов навантаження, що викликало падіння вантажу або його частини на колію?

18 Чи належить до серйозного інциденту випадок виходу вантажу за встановлений габарит навантаження, яке не призвело до падіння вантажу на колію?

  1. До якої транспортної події відноситься саморозчеплення, розрив автозчепу або гвинтової стяжки у пасажирському поїзді між вагонами?

20 Чи являється серйозним інцидентом випадок розриву окремих деталей автозчепу між вагонами пасажирського поїзда?

21 До якої транспортної події відноситься падіння деталей рухомого складу пасажирського поїзда на колію?

22 Чи відноситься до серйозного інциденту випадок волочіння за рухомим складом та руйнування деталей рухомого складу пасажирського поїзда?

  1. До якої транспортної події відноситься переведення стрілки під поїздом?

  1. До якої транспортної події відноситься поява на польовому або локомотивному світлофорі дозволяючого показання сигналу замість заборонного або поява більш дозволяючого показання сигналу?

  1. До якої транспортної події відноситься відкриття світлофорів, що відповідають даному маршруту, якщо стрілки не поставлені в належне положення?

  1. До якої транспортної події відноситься переведення стрілки, що входить до поїзного маршруту, або відкриття світлофора ворожого маршруту при відкритому світлофорі, що огороджує встановлений поїзний маршрут?

  1. До якої транспортної події відносяться зіткнення чи сходи рухомого складу залізничного транспорту під час виконання маневрової роботи?

  1. До якої транспортної події відноситься переведення стрілки під маневровим складом?

  1. До якої транспортної події відноситься саморозчеплення, розрив автозчепу або гвинтової стяжки у вантажному поїзді, між секціями локомотива та між локомотивом та першим вагоном пасажирського поїзда?

  1. До якої транспортної події відноситься розріз стрілки (рухомого осердя хрестовини)?

  1. До якої транспортної події відноситься поява несправності локомотива, моторвагонного рухомого складу або спеціального рухомого складу, вагонів, колії, пристроїв СЦБ та зв’язку, контактної мережі, електропостачання, що призвели до затримки поїзда на перегонах чи станціях на 1 годину і більше.?

32 Між якими станціями враховується затримка поїзда більше години, при якій вона враховується як інцидент?

33 Чи являється інцидентом випадок, якщо пасажирський поїзд затримано по відправленню на 1 годину і більше через несправність пасажирського вагона в пункті формування з технічної причини або через невірні дії причетних працівників?

  1. До якої транспортної події відноситься падіння деталей рухомого складу вантажних чи господарчих поїздів на колію?

  1. До якої транспортної події відноситься злам бокової ферми кузова вантажного вагона, колісної пари або її елементів, боковини візка рухомого складу, надресорної чи хребтової балок пасажирських і вантажних вагонів або тріщини балок візків пасажирських вагонів?

  1. До якої транспортної події відноситься несправність колії або стрілочних переводів на головних коліях та маршрутах прямування пасажирських поїздів, що виявлені вагоном - колієвимірювачем, при яких рух поїздів забороняється?

  1. До якої транспортної події відноситься заміна колісної пари на шляху прямування пасажирського поїзда, що призвела до затримки пасажирського поїзда понад 2 години?

  1. До якої транспортної події відноситься злам рейки і елементів стрілочних переводів?

  1. До якої транспортної події відноситься приймання поїзда за неправильно приготовленим маршрутом?

40 Якою транспортною подією являється випадок, коли поїзду приготовлено маршрут на колію, неспеціалізовану ТРА згідно станції, без відповідного реєстрованого наказу?

41 Якою транспортною подією являється випадок, коли поїзду з електричною тягою приготовано маршрут на не електрифіковану колію?

42 Якою транспортною подією являється випадок, коли поїзду з електричною тягою приготовано маршрут на колію з іншим родом струму?

43 Якою транспортною подією являється випадок, коли поїзду з електричною тягою приготовано маршрут на колію зі знятою напругою в контактній мережі?

44 Якою транспортною подією являється випадок, коли пасажирський поїзд без реєстрованого наказу поїзного диспетчера (або керівництва залізниці) прийнято на колію, з якої відсутній маршрут відправлення у напрямку станції, передбаченої графіком руху?

  1. Якою транспортною подією являється випадок, коли пасажирський поїзд відправлено зі станції без реєстрованого наказу поїзного диспетчера (або керівництва залізниці) за маршрутом у напрямку, який не передбачено графіком руху?

  1. До якої транспортної події відноситься відправлення поїзда за неправильно приготовленим маршрутом?

  1. До якої транспортної події відноситься транспортна подія, що виникла під час руху рухомого складу залізничного транспорту, але не закінчилася інцидентом?

  1. До якої транспортної події відноситься неогородження сигналами небезпечного місця для руху поїздів при виконанні робіт?

49 Якою транспортною подією являється випадок порушення вимог щодо забезпечення безпеки руху при огородженні місць під час виконання робіт, технічний стан яких вимагає сигналами зменшення швидкості або зупинки?

50 Якою транспортною подією являється випадок невидачі попередження на поїзди, коли необхідно зменшити швидкість або зупинитись?

РОЗДІЛ 6

1. Що означає якісний показник використання вагонів “обіг вагона” для вагонів, які мають на данному підрозділі повний цикл?

2. Як розраховується якісний показник використання вагона “Обіг вагона”?

3. Що означає якісний показник використання вагонів “обіг місцевого вагона”?

4. Що означає якісний показник використання вагонів “обіг транзитного вагона”?

5. Що означає якісний показник використання вагонів “обіг порожнього вагона” вагона”?

6. Як розраховується обіг місцевого вагона?

7. Як розраховується обіг транзитного вагона?

8. Як розраховується обіг порожнього вагона?.

9. Як розраховується коєфіціент здвоєних операцій?

  1. Як розраховується коефіціент місцевої роботи?

  1. Що означає якісний показник експлуатаційної роботи “дільнична швидкість руху поїздів”?

  1. Що означає якісний показник експлуатаційної роботи “технічна швидкість руху поїздів”?

  1. Що означає якісний показник експлуатаційної роботи “ходова швидкість руху поїздів”?

  1. Як розраховується коефіціент дільничної швидкості?

  1. Як розраховується маршрутна швидкість руху поїздів?

  1. Як розраховується середній простій вагона під однією вантажною операцією?

  1. Як розраховується середній простій місцевого вагона?

  1. Як розраховується середній простій транзитного вагона?

  1. Як розраховується середній простій транзитного вагона на одній технічній станції?

20. Як визначається статичне навантаження вагона?

21.Як визначається динамічне навантаження вагона?

  1. Як визначається продуктивність вантажного вагона?

  1. Хто являється безпосереднім виконавцем оперативно-добового плану залізниці?

  1. Поняття наскрізного вантажного поїзда?

  1. Поняття дільничного вантажного поїзда.

  1. Призначення збірного поїзда.

  1. Призначення вивізних поїздів.

  1. Призначення передатних поїздів.

  1. Призначення маршрутних поїздів.

  1. Призначення кільцевих маршрутів.

  1. Призначення технологічних маршрутів.

  1. Призначення технічних маршрутів.

  1. Порядок розробки і затвердження плану формування поїздів внутрішньозалізничних призначень.

  1. На підставі чого приймається рішення щодо направлення вагонопотоків?

  1. Порядок розрахунку економічно ефективного напрямку вагонопотоків.

  1. У відповідності до чого проводиться оперативне коригування плану формування поїздів?

  1. Яким документом встановлюється порядок роботи підштовхуючих локомотивів?

  1. Якщо поїзд зупинився на підйомі в зв’язку з несправністю локомотива, яким чином здійснюється виведення поїзда з перегону?

  1. Що вважається початком роботи локомотивної бригади?

  1. Що вважається закінченням роботи локомотивної бригади?

  1. Що вважається безперервною тривалістю роботи локомотивної бригади?

  1. Чи дозволяється машиністу вантажного (маневрового, вивізного, передаточного) локомотива відправлятися зі станції менше чим за 15 хвилин до закінчення встановленого часу безперервної тривалості роботи?

  1. Який встановлюється допустимий час від моменту явки , по закінченню якого забороняється відправлятися у поїздку?

  1. Максимально допустима безперервна тривалість роботи локомотивної бригади.

  1. У яких випадках дозволяється збільшення тривалості безперервної роботи локомотивних бригад більше встановленої норми.

  1. Норма тривалості безперервної роботи локомотивних бригад?

  1. Хто має право збільшення тривалості безперервної роботи локомотивних бригад більше встановленої норми.

  1. Чи має право поїзний диспетчер видавати накази на збільшення тривалості безперервної роботи локомотивної бригади більше встановленої норми?

  1. Чи має право дорожній диспетчер видавати накази на збільшення тривалості безперервної роботи локомотивної бригади більше встановленої норми?

  1. Тривалість відпочинку локомотивної бригади в пункті обороту?

РОЗДІЛ 7

  1. Які документи повинен мати при собі машиніст спеціального самохідного рухомого складу при відправленні з початкової станції?

  1. Як повинен рухатись машиніст локомотива пасажирського, вантажно- пасажирського, вантажного поїзда або резервного локомотива в випадку виходу із строя автоматичної локомотивної сигналізації?

3. Який вантаж є негабаритним?

4. Які бувають зони негабаритності?

5. Які існують ступені негабаритності?

6. Які вантажі називається понаднегабаритними?

  1. Чи дозволяється відправляти поїзда на перегін, на якому машиністом попереднього поїзда заявлений “поштовх в колії”?

  1. Чи дозволяється відправляти пасажирський поїзд неправильною колією в порядку регулювання?

  1. Хто визначає у випадку надання допомоги поїзду, що зупинився на перегоні, з якої станції і якими засобами буде надана допомога і на яку станцію буде виводитися поїзд чи група вагонів?

10. Чи дозволяється залишати без локомотива на проміжній станції состав поїзда, в якому є вагони із швидкопсувними вантажами і живністю?

11. Чи дозволяється залишати без локомотива на проміжній станції состав поїзда, в якому є вагони з автотракторною технікою та іншою моторизованою технікою на відкритому рухомому складі?

12. Чи дозволяється залишати без локомотива на проміжній станції состав поїзда, в якому є вагони з небезпечними вантажами?

13. Чи дозволяється залишати без локомотива на проміжній станції состав поїзда, в якому є вагони належності країн СНД та Балтії і з вантажами іноземних представництв?

14. Дії чергового диспетчерського апарату після проходження по дільниці вагона, що має колісну пару з повзуном більше 2 мм, при нормальному температурному режимі?

15. Дії чергового диспетчерського апарату після проходження по дільниці вагона, що має колісну пару з повзуном більше 2 мм, при наявності в колії рейок типа Р-43 і легше?

16. Дії чергового диспетчерського апарату після проходження по дільниці вагона, що має колісну пару з повзуном більше 2 мм, при наявності в колії рейок типа Р-50, які пропустили понаднормативний тонаж?

17. Дії чергового диспетчерського апарату після проходження по дільниці вагона, що має колісну пару з повзуном 3 мм і більше, при температурі навколішнього повітря –10 градусів і нижче по рейкам марки Р-50 ?

18. Дії чергового диспетчерського апарату після проходження по дільниці вагона, що має колісну пару з повзуном 4 мм і більше, при температурі навколішнього повітря –10 градусів і нижче по рейкам марки Р-65 і Р-75 ?

19. Дії чергового диспетчерського апарату після проходження по дільниці вагона, що має колісну пару з повзуном 4 мм і більше, при температурі навколішнього повітря вище –10 градусів по рейкам марки Р-50 ?

20. Дії чергового диспетчерського апарату після проходження по дільниці вагона, що має колісну пару з повзуном 5 мм і більше, при температурі навколішнього повітря вище –10 градусів по рейкам марки Р-65 і Р-75?

21. Порядок пропуску негабаритних вантажів які мають негабаритність нижню – 1-2 ступені, бокову – 1-3 ступені і верхню – 1-2 ступені на платформах, у піввагонах, 4-8 вісних транспортерах?

22. В яких випадках дозволяється змінювати пункти переходу негабаритних вантажів з залізниці на залізницю?

23. По яким коліям пропускаються поїзди с негабаритними вантажами у межах станції?

24. Ким повинен супроводжуватись вантаж, який перевозиться з контрольною рамою?

25. Які негабаритні вантажі забороняється ставити у довгоскладові поїзди?

26. Порядок формування поїздів, що мають в своєму складі вагони з номенклатурними вантажами?

27. Призначення аварійної картки?

28. Яка кількість аварійних карток встановлена для небезпечних вантажів?

29. Призначення номеру ООН для небезпечних вантажів.

30. Скільки існує класів небезпечних вантажів?

  1. В який термін повинний бути відправлений відбудовний поїзд зі станції дислокації для ліквідації наслідків транспортних подій у робочий час ?

    1. В який термін повинен бути відправлений відбудовний поїзд зі станції дислокації для ліквідації наслідків транспортних подій у неробочий час?

  1. В який термін повинен бути відправлений пожежний поїзд з місця дислокації для ліквідації наслідків транспортних подій ?

34. Чи повинен поїзний диспетчер перед відправленням відбудовного поїзда перевірити його негабаритність?:

35. Як направляються на місце ліквідації наслідків транспортних подій відбудовні засоби електропостачання?

36. В який термін повинні бути відправлені відбудовні засоби електропостачання для ліквідації наслідків транспортних подій?

37. Порядок пропускання відбудованих і пожежних поїздів на місце ліквідації наслідків транспортної події?

38. Порядок повертання відбудовних та пожежних поїздів від місця ліквідації наслідків транспортних подій до місця пожежної дислокації.

39. Чи дозволяється залишати відбудовний або пожежний поїзд без локомотива на станціях до постановки їх на місце постійної дислокації?

    1. Дії поїзного диспетчера при слідуванні поїздів, не передбачених графіком руху.

41 Дії поїзного диспетчера при прямуванні поїзда без управління автогальмами або у випадку виходу рухомого складу зі станції на перегін.

42. Чи може машиніст поїзда після виклику допоміжного локомотива, відбудовного чи пожежного поїзда, привести поїзд у рух?

43. Порядок руху господарчих, відбудовних та пожежних поїздів, в локомотиві яких несправні пристрої АЛСН?

44. За яким дозволом відправляється на перегін допоміжний локомотив?

45. Чи повинен поїзний диспетчер довести до відома машиніста, що зупинився на перегоні, порядок та час надання допомоги перед закриттям перегону?

46. Чи вказується на бланку форми ДУ-64 місце зупинки поїзда, що вимагає допомогу?

47. Чи дозволяється для надання допомоги поїзду, що зупинився на перегоні відчіпляти локомотив від людського поїзда або поїзда, в якому є небезпечні вантажі класу ВМ?

48. Чи дозволяється використовувати для надання допомоги електропоїзду, що зупинився на перегоні, моторвагонний поїзд, що слідує позаду?

49. Порядок дій у випадку зупинки поїзда на перегоні і неможливості відновлення дії автогальм повністю або частково.

50. Чи дозволяється транспортування вагона з заклиненою колісною парою?

РОЗДІЛ 8

1. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про заклинення колісної пари в поїзді.

2. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про наявність ударів колеса о рейку.

3. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про горіння букси.

4. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про обрив дверей критого вагона, бортів платформ або торцевих дверей напіввагона.

5. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про обрив або роз”єднання гальмівних тяг, запобіжних пристроїв і триангеля, опускання розчіпного важіля.

6. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про руйнування ролікової букси.

7. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про відкриття або обрив кришки люка.

8. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про зрушення візка вагона.

9. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про злам надресорної балки і боковини візка.

10. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про порушення кріплення вантажів.

11. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про розвал вантажів.

12. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про розширення кузова.

13. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про витік наливних вантажів або забруднення навколишнього середовища.

14. Дії працівників господарства перевезень при виявленні або отриманні повідомлення про злам частин рухомого складу, що загрожує безпеці руху поїздів.

15. Порядок транспортування з проміжної станції до найближчої станції, де знаходиться ПТО, вагона, що був відчеплений від поїзда по несправності буксового вузла.

16. Порядок укладання гальмового башмака під колісну парку вагона?

17. Чи дозволяється укладати два гальмових башмаки під одну вісь вагона?

18. Чи дозволяється використовувати для закріплення рухомого складу гальмові башмаки, які не мають установленого тавра?

19. Чи дозволяється використовувати для закріплення рухомого складу гальмові башмаки з зігнутим полозом або тріщиною на полозі?

20. Чи дозволяється використовувати для закріплення рухомого складу гальмові башмаки з послабленим кріпленням ручки з головкою або головки полозом?

21. Чи дозволяється використовувати доля закріплення рухомого складу гальмові башмаки з тріснутою, покоробленою або зігнутою подошвою?

29. Чи дозволяється використовувати для закріплення рухомого складу гальмові башмаки з відсутньою ручкою, опорною пластиною?

23. Чи дозволяється використовувати для закріплення рухомого складу гальмові башмаки з обмерзлим або замасленим полозом?

24. В якому документі відображені норми закріплення рухомого складу?

25. Чи дозволяється залишати вагони без локомотива на коліях станції, для яких технічно-розпорядчим актом не встановлені норми закріплення.?

26. Чи дозволяється використовувати для закріплення пасажирських поїздів при зміні локомотива автогальма поїзда?

27. Чи дозволяється залишати поодинокі вагони або окремі групи вагонів без закріплення гальмовими башмаками, якщо вони загальмовані автоматичними гальмами?

28. Чи дозволяється черговому по станції давати вказівку на відчеплення локомотива, не переконавшись у правильності закріплення рухомого складу?

29. Чи дозволяється черговому по станції давати вказівку про вилучення башмаків, не переконавшись у фактичному причепленні локомотива до состава?

30. Від чого залежить кількість гальмових башмаків, яка повинна укладатись під вагони?

31. Чи повинен поїзний диспетчер контролювати закріплення рухомого складу на проміжних станціях дільниці?

32. Порядок контролю за закріпленням рухомого складу у випадку, коли до закріпленої групи додатково причіплюються вагони.

33. Дії працівників господарства перевезень при спрацюванні сигнала “Тривога-1” пристроїв ДИСК, АСДКБ.

34. Дії працівників господарства перевезень при спрацюванні сигнала “Тривога-2” пристроїв ДИСК, АСДКБ

35. Хто дає висновок про можливість подальшого слідування вагона, в якому пристроями ПОНАБ, ДИСК, АСДКБ виявлено нагрів?

36. В яких випадках засоби автоматичного контролю рухомого складу на ходу поїзда вважаються несправними і наступні їх показання до уваги не приймаються?

37. Порядок включення в дію перевірених і включених в експлуатацію тимчасових пристроїв автоматичної локомотивної сигналізації для руху поїздів по неправильній колії та відновлення нормального руху поїздів.

38. Чи повинен поїзний диспетчер максимально використовувати технічні засоби для забезпечення заданих розмірів руху, прискорення просування поїздів і скорочення часу їх обробки на станціях?

39. Чи повинен поїзний диспетчер більш ефективно використовувати вагонний парк, локомотиви та пропускну спроможність?

40. Чи повинен поїзний диспетчер контролювати роботу станцій і вживати заходів щодо виконання завдань з формування та відправлення поїздів відповідно до графіка руху і плану формування поїздів?

41. Чи повинен поїзний диспетчер стежити за прямуванням поїздів на перегонах, своєчасним прийманням, відправленням і пропусканням поїздів станціями?

42. Чи повинен поїзний диспетчер перевіряти наявність діючих на дільниці попереджень і наности їх на графік виконаного руху поїздів?

43. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів колії пропускання поїздів?

44. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів час збільшення (зменшення) перегонного часу ходу на перегонах?

45. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів час збільшення (зменшення) перегонного часу ходу на перегонах?

46. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів відмітки про графікове проходження пасажирських, приміських і вантажних поїздів?

47. Порядок оформлення графіка виконаного руху поїздів при відхиленні від графіка пасадирських, приміських і вантажних поїздів.

48. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів зайняття приймально-відправних колій на проміжних станціях?

49. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів діючі попередження?

50. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів дані про несправності технічних пристроїв?

РОЗДІЛ 9

1. Чи повинен поїзний диспетчер вказувати на графіку виконаного руху поїздів дані про виконання робіт у “вікно”?

2. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про закриття і відкриття перегонів (колій перегонів)?

3. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про зняття напруги в контактній мережі перегонів (колій перегонів) і окремих колій станцій?

4. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про перехід з двоколійного руху на одноколійний і про відновлення двоколійного руху?

5. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про перехід з одних засобів сигналізації та зв’язку на інші при русі поїздів?

6. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про відправлення поїздів по неправильній колії?

7. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про відправлення поїздів з негабаритними вантажами і небезпечними вантажами класу ВМ?

8. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про відправлення поїздів підвищеної ваги і довжини?

9. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про приймання і відправлення пасажирських, поштово-багажних, вантажно-пасажирських і людських поїздів на колії і з колій, не передбачених для цих операцій ТРА станції?

10. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про рух поїздів при несправності АЛСН?

11. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про введення в графік пасажирських поїздів, що запізнюються?

12. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про зміну напрямку руху за допомогою кнопок (рукояток) допоміжного режиму?

13. Чи повинен поїзний диспетчер на ділянках з диспетчерською централізацією реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про передачу станцій на резервне управління?

14. Чи повинен поїзний диспетчер на ділянках з диспетчерською централізацією реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про передачу станцій на місцеве управління?

15. Чи повинен поїзний диспетчер на ділянках з диспетчерською централізацією реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про передачу станцій на сезонне управління?

16. Чи повинен поїзний диспетчер на ділянках з диспетчерською централізацією реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про повернення управління на центральний пост ДЦ?

17. Чи повинен поїзний диспетчер на ділянках з диспетчерською централізацією реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень накази про порядок видачі попереджень, що виникли непередбачено?

18. Чи повинен поїзний диспетчер реєструвати в журналі диспетчерських розпоряджень повідомлення від посадової особи про закінчення робіт в “окно” або про усунення несправності перед передачею наказу про відновлення руху поїздів?

19. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено роз’єднання стрілочних вістряків та рухомих осердь хрестовин з тягами?

20 Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено відставання вістряка від рамної рейки на 4 мм і більше?

21. При якому відставанні рухомого осердя хрестовини від вусовика забороняється експлуатація стрілочного переводу?

22. В якому місці виміряється величина відставання вістряка від рамної рейки?

23. При якому вищерблені вістряка або рухомого осердя хрестовини забороняється експлуатація стрілочного переводу, який знаходиться на головних коліях?

24. При якому вищерблені вістряка або рухомого осердя хрестовини забороняється експлуатація стрілочного переводу, який знаходиться на приймально-відправних коліях?

25. При якому вищерблені вістряка або рухомого осердя хрестовини забороняється експлуатація стрілочного переводу, який знаходиться на інших станційних коліях?

26. При якому пониженні вістряка проти рамної рейки або рухомого осердя хрестовини проти вусовика, що виміряється в розрізі, де ширина головки вістряка або рухомого осердя зверху 50мм і більше, забороняється експлуатація стрілочного переводу?

27. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено відстань між робочою гранню осердя хрестовини та робочою гранню головки контррейки меншою 1472 мм?

28. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено відстань між робочими гранями головки контррейки й вусовика більшою 1435 мм?

29. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено злам вістряка або рамної рейки?

30. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено злам хрестовини (осердя, вусовика або контррейки)?

31. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено злам хрестовини (осердя, вусовика або контррейки)?

32. Порядок експлуатації нецентралізованого стрілочного переводу без закладки, або якщо закладка не забезпечує щільне прилягання гостряка до рамної рейки проти першої тяги і відстань між гостряком і рамною рейкою становить 4 мм і більше?

33. Класифікація переїздів.

34. Що таке запобіжний тупик?

35. Що таке уловлюючий тупик?

36. Корисна довжина запобіжного тупика?

37. Де встановлюються уловлюючи тупики?

38. Де встановлюються граничні стовпчики?

  1. Яким документом встановлюються основні положення та порядок роботи залізниця і працівників залізничного транспорту України, основні розміри, норми утримання найважливіших споруд, пристроїв та рухомого складу і вимоги, які ставляться до них, систему організації руху поїздів та принципи сигналізації?

  1. Дії працівників залізничного транспорту при виявленні загрози безпеці руху, життю і здоров’ю людей.

  1. Хто має право знаходитись на локомотивах, в кабінах управління моторвагонних поїздів та ССПС, в приміщеннях, звідки здійснюється управління сигналами, стрілками, апаратами, механізмами і пристроями, що забезпечують безпеку руху, а також допускатись до управління ними?

  1. Порядок допуска до роботи працівників, на яких у порядку ущільнення робочого дня або суміщення професій покладається виконання додаткових обов’язків, пов’язаних з рухом поїздів.

  1. Дії працівників залізничного транспорту при виявленні на робочому місці працівника в стані алкогольного, токсичного або наркотичного сп’яніння.

44. Ширина колії між внутрішніми гранями головок рейок на прямих ділянках і на кривих 650м і більше на дерев’яних шпалах, при радіусі 300м і більше на залізобетонних шпалах?

45. Яка допускається ширина колії на існуючих лініях з раніше укладеною колією?

46. Норми відхилення від встановленої ширини колії?

48. При якому відставанні рухомого осердя хрестовини від вусовика забороняється експлуатація стрілочного переводу?

49 При якому вищерблені вістряка або рухомого осердя хрестовини забороняється експлуатація стрілочного переводу, який знаходиться на головних коліях?

50 При якому вищерблені вістряка або рухомого осердя хрестовини забороняється експлуатація стрілочного переводу, який знаходиться на приймально-відправних коліях?

РОЗДІЛ 10

1. При якому вищерблені вістряка або рухомого осердя хрестовини забороняється експлуатація стрілочного переводу, який знаходиться на інших станційних коліях?

2. При якому пониженні вістряка проти рамної рейки або рухомого осердя хрестовини проти вусовика, що виміряється в розрізі, де ширина головки вістряка або рухомого осердя зверху 50мм і більше, забороняється експлуатація стрілочного переводу?

3. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено відстань між робочою гранню осердя хрестовини та робочою гранню головки контррейки меншою 1472 мм?

4. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено відстань між робочими гранями головки контррейки й вусовика більшою 1435 мм?

5. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено злам вістряка або рамної рейки?

6. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено злам хрестовини (осердя, вусовика або контррейки)?

7. Порядок експлуатації стрілочного переводу, на якому виявлено злам хрестовини (осердя, вусовика або контррейки)?

8. Порядок експлуатації нецентралізованого стрілочного переводу без закладки, або якщо закладка не забезпечує щільне прилягання гостряка до рамної рейки проти першої тяги і відстань між гостряком і рамною рейкою становить 4 мм і більше?

9. Що таке запобіжний тупик?

10. Що таке уловлюючий тупик?

11. Корисна довжина запобіжного тупика?

12. Де встановлюються уловлюючи тупики?

13. Де встановлюються граничні стовпчики?