Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
33__33__33_Spora (1).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
691.71 Кб
Скачать
  1. Умови надання і тривалість виплати допомоги при народженні дитини. Розміри допомоги.

Допомога надається:

1. Застрахованій особі (одному з батьків дитини, усиновителю

чи опікуну) при народженні дитини надається одноразова допомога.

2. Застрахованій особі, яка усиновила дитину або взяла її під опіку, допомога при народженні дитини надається, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше шести місяців з дня народження дитини.

3. У разі народження (усиновлення, встановлення опіки) двох і більше дітей допомога надається на кожну дитину.

4. У разі народження мертвої дитини допомога при народженні дитини не надається.

Установлено у 2006 році допомогу при народженні дитини у розмірі 8500 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні дитини в сумі 3400 гривень, решта - протягом наступних 12 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, згідно із Законом.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 22,6 розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого на день народження дитини. Виплата допомоги здійснюється одноразово у дев'ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта - протягом наступних 12 місяців у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Підставою для нарахування і виплати доп є: — свідоцтво про народження дитини, видане органом реє­страції актів цивільного стану; — заява про виплату допомоги.

  1. Умови надання і тривалість виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку і допомога на поховання. Розміри допомоги.

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається застрахованій особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною, щомісяця з дня надання відпустки для догляду за дитиною по день її закінчення, але не більш як по день досягнення дитиною трирічного віку включно.

. Усиновителям та опікунам допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається не раніше дня прийняття рішення про усиновлення або встановлення опіки.

Для надання відпустки усиновителям необхідна копія рішення суду про уси­новлення; для надання відпустки опікунам — рішення відповід­них органів про встановлення опіки. Доп призначається з дня надання відпустки з урах таких обмежень: • матері — не раніше закінчення відпустки у зв'язку з вагітні­стю та пологами; • усиновителям — не раніше дня ухвалення рішення суду про усиновлення; • опікунам — не раніше дня ухвалення рішення про встанов­лення опіки.

Якщо жінка перериває частково оплачувану відпустку, а до­гляд за дит здійснюв родич що є застрах ос, то для виплати допомоги не­обх такі документи: заява цієї особи; довідка з місця роботи матері про її вихід на роботу і зупи­ння виплати їй доп із зазнач дати; наказ керівника про надання частково оплачуваної відпуст­ки із догляду за дитиною.

При виході на роботу на повний робоч день відпустка вважається пе­рерваною і право на доплати втрачається. У такому разі відпустку із догляду за дит може бути надано родичам. Родич, який доглядає за дит і є застрах ос, має пра­во на одержання допомоги. Якщо в період частково оплачуваної відпустки із догляду за дитиною у жінки настає відпустка у зв'язку з вагітністю та поло­гами наступної дит, право на допомогу вона не втрачає. їй виплачується допомога й оплачується листок непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами. По закінченні відпустки у зв'язаною з вагітністю та пологами їй виплачується допомога згідно із встановленим порядком.

  1. Умови забезпечення оздоровчих заходів з ЗОДСС ТВП та витратами, зумовленими народженням та похованням.

Правління ФСС ТВП щорічно розгляд та затвердж план розподілу путівок для застрах ос і членів їх сімей, гра­ничну вартість путівки на ліжко-день у санат-курорт закладах, а також розмір часткового фін-ння на оздоров­лення дітей в дитячих оздоровчих закладах.

Питання фін-ння оздоровчих закладів вирішуються правліннями відділень ФСС ТВП за поданням профспілкових органів, комісій із соц страхування п-в, уста­нов, орг-й та робочих органів відділень. Для санаторіїв-профілакторіїв, які частково фінан-ся за рахунок коштів ФСС ТВП, гранична в-ть путівки на ліжко-день виріш їх власниками з урах пропозицій комісій із соц страхування та затвердж виконав­чими дирекціями відділень.

Асигнування на придбання путівок для застрах ос і членів їх сімей плануються в бюджеті ФСС ТВП в межах коштів, передбачених статтею «Оздоровчі заходи».Планування путівок здійсн Виконавчою дирекцією ФСС ТВП в розрізі відділень. Проект плану розподілу путівок визначає загальну їх к-ть з урахуванням чисельності пра­цюючих в еквіваленті повної зайнятості та фінансового стану ФСС ТВП.

Проектом плану передбач путівки:— для застрах ос і членів їх сімей; —для доліковування застрах ос у відповід відділен­нях реабілітації на базі санат-курорт закладів;— для створення резерву у Виконавчій дирекції та виконавчих дирекціях відділень ФСС ТВП.

За кошти соціального страхування придбаваються путівки лише до санаторіїв та оздоровчих закладів України.

Проект плану розподілу путівок направляється до 1.06 виконавчим дирекціям відділень ФСС ТВП для узгодження. Останні до 1.08 повертають Виконавчій дирекції проект плану із зауваженнями і пропозиціями робочих органів, комісій із соц страхування. Виконавча дирекція узагальнює отримані матеріали та узгоджує проект плану розподілу путівок з комісією правління з питань страх виплат та надання со­ц послуг. Виконавча дирекція спільно з комісією подає до 1.09 правлінню проект плану для затвердження.

Плани розподілу путівок відділень ФСС ТВП затвердж на правліннях відділень в 2-тижнев строк після отриман затвердж правлінням плану на наступн рік і доводять­ся до робочих органів відділень, котрі доводять план розподілу путівок до страхувальників.

Застрах ос путівка дається за основним місцем ро­боти на підставі рішення комісії із соц страх-ня. За­страх ос отримує її в бухг-ї страхувальника, яка здійснює облік путівок.

Путівка до дитячого оздоровчого закладу видається безкош­товно або за 10% її в-ті, путівка для членів сім'ї — з частко­вою оплатою за 30%; 50% її вартості з врахуванням мат стану застрах ос. Кошти за часткову оплату в-ті путівки вносяться у касу страхувальника за місцем роботи застрах ос з наступним перерахуванням на рахунок ФСС ТВП, при відсутності каси — через установу банку за місцем реє­страції страхувальника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]