Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техн.схема роботи ПЦ №1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
56.32 Кб
Скачать

Технологічний процес прокатки на рейкобалковому стані „800”

Рейкобалковий цех є одним із прокатних цехів заводу, його площа складає 112263 кв. метра. Він складається з відділень:

- сортувальне для роздягання злитків;

- нагрівальних колодязів;

- блюмінга «1050»;

- стану «800»;

- ділянки гарячого різання;

- прольоту механізованих холодильників;

- прольоту гарячих стелажів;

- прольоту заготівель для ремонту;

- інспекторських стелажів;

- складу готової продукції.

Цех забезпечується металом з конверторного цеху. Зв'язок цеху зі сталеплавильним цехом здійснюється за допомогою залізничного транспорту.

Технологічний процес цеху.

Весь метал, що надходить у цех для прокату, подається в південне стриперне відділення, де за допомогою кранів виробляється роздягання зливків. Зливки надходять з конверторної сталі, у ізложицях, до трьох операційного крана Q=175/25/15 т.; який знімає прибуткову надставку (спокійний зливок) і підриває зливки.

Потім зливок краном транспортується (після підвозу електровозом) в проліт нагрівальних колодязів.

Нагрівальні колодязі розташовані уздовж прольоту і складаються з трьох груп рекуперативних колодязів і однієї регенеративної.

У рекуперативних колодязях нагрівають зливки конверторної сталі. Опалюються колодязі сумішшю доменного і коксового газів. Відкриваються і закриваються осередки підлого-кришковим краном (Q = 36 т).

Регенеративна група складається з 36 колодязів однозливкових. Відкриття і закриття проводиться козловим краном (Q = 1,5т).

Після нагрівання зливків до температури 1180-1200С кліщовий кран виймає його з колодязя, подає до стаціонарного перекидача, який опускає зливок на прийомний рольганг блюмінга «1050». Рольганг передає зливок на підвідний рольганг; потім метал надходить на робочий рольганг, що задає метал у валки блюмінга. З передньої сторони блюмінга розташований маніпулятор - кантувач, що служить для напрямку метала, що розкатується у потрібний калібр і передачі його з одного калібру в іншій. Потім метал надходить на парогідравлічний ніж, де відрізаються донна і прибуткова частини розкату. Відрізки падають на конвеєр, що скидає їх у яму для обрізу. За допомогою магнітного крана обрізки (остиглі) переносяться на платформу і відвозяться на шихтовий двір для переплавки. Обрізана заготівка надходить на стан «800» і прокатується до профілю, який необхідний споживачам. Перед і за станом розташовані розкатні і транспортні рольганги з груповим приводом. Для кантування заготівки з передньої і задньої сторін заготівельної кліті встановлені кантувачі. Привод кантувачів гідравлічний із задньої сторони і механічний з передньої сторони.

Для кантування товарної продукції з задньої сторони чорнової кліті розташований механічний кантувач, а на чистовій кліті по обидва боки встановлені кантувачі з гідравлічним приводом.

Потім прокат із заготівельної кліті (ліва сторона) і чистової кліті (права сторона) надходить до маятникових пилок, що ріжуть заготівку на мірні довжини. На лівій стороні встановлена одна пилка, на правій встановлено три пилки.

Порізана заготівка (ліва сторона) за допомогою зіштовхувача, розташованого за пилкою подається на механізований холодильник. Для переміщення заготівки по холодильнику служать канатні шлепера. Потім магнітним краном квадратна заготівка складується, піддається огляду і зачищенню.

Для різання квадратної заготівки, балок, швелерів і рейок встановлені три маятникових пилки. Після різання розкат надходить на клеймувальну машину і гарячі стелажі, де проходить охолодження прокату. Потім він надходить на роликоправильну машину, де робиться виправлення прокату. Готова продукція видається на склад. [2]

Склад готової продукції двопролітний, відкритий, обладнаний крановими естакадами. На кожній естакаді по два крана Q = 10 + 10 т.

Після огляду на інспекторських стелажах готова продукція передається в інший крановий проліт. Тут продукція складається в штабелі і, по прибуттю вагонів, вантажиться мостовими кранами відповідно до замовлення.