Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testovi_pitannya_ekzamen_NYe_11.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.07.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать
  1. До факторів, які протидіють процесу економічного зростання, не відносять:відносять: низький рівень дохідності,низька норма нагромадження п-ств, нестабільна соц.-політ. атмосфера, вичерпування природних ресурсів, підвищення рівня екол. стандартів, необґрунтоване держ. втручання у ринкові відносини, високі податкові ставки.

  2. Вплив цінностей, традицій та культури на економічного зростання є об’єктом дослідження якої моделі?:Інституціональна модель;

  3. В індустріальній економічній системі головною формою багатства стає: капітал

  4. У постіндустріальній економічній системі головною формою багатства стає: інформація

  5. Модель «шокової терапії» базується на концепції: радикальній, ліберально-монетариській, пріоритетом якої є дія ринкового механізму

  6. Основною причиною економічного зростання у розвинутих країнах у наш час є: НТП. В. Найновіша технологія у виробництві.

  7. Противники теорії економічного зростання приводять у захист своєї концепції всі крім одного з нижче перерахованих доводів: Аргументи противників: -інтенсивна обробка перетворить її в пустелю; -скорочення запасів світового океану, довкілля створює загрозу ек.с-мі та самому життю на Землі; -неактуальність знань та умінь відповідно до вимог часу.

  8. Як впливає НТП на криву виробничих можливостей? Крива зміщується праворуч (назовні)

  9. Вирішальний вплив НТП на економічний і соціальний розвиток пояснюється тією обставиною, що: -Використання в промисловому виробництві нової техніки, технології та інформаційних систем, що стає провідним фактором зростання продуктивності економічних ресурсів. - НТП позитивно впливає на вдосконалення структури економіки, зменшуючи у складі витрат на виробництво питому вагу живої праці з одночасним збільшенням питомої ваги засобів і предметів праці. -Застосування новітньої техніки і технології виробництва забезпечує підвищення якості промислової продукції.

  10. «Шокова терапія» на початку 90-х років ХХ ст. опиралася на теорію: ліберально-монетариську

  11. Національне багатство - це: величина накопичених в країні матеріальних і нематеріальних цінностей, створених для виробництва і споживання, золотовалютних запасів, боргів інших країн (за вирахуванням боргів іншим країнам) і власності даної країни в інших країнах…. сукупна ринкова вартість всіх економічних активів, що знаходяться у власності резидентів країни за вирахуванням їх фін. зобов’язань нерезидентам країни В. Сукупність вироблених і нагромаджених суспільством матеріальних та духовних благ, набутих протягом усього його існування, а також природний потенціал країни.

  12. До матеріальної частини національного багатства належать: створені людиною матеріальні фонди, що поділяються на основні (засоби праці) та оборотні (предмети праці); основні фонди, що функціонують у соціаль-ній сфері; природні ресурси Б. Матеріальні запаси для потреб оборони.

  13. Природні умови - це: елементи і сили природи, що не беруть безпосередньої участі у процесі у процесі виробництв, але визначають особливості економічної діяльності (її спрямуванні).

  14. Економічний потенціал - це:

  15. Чи відрізняються економічні ресурси від факторів виробництва: hi

До складу природно-ресурсного потенціалу не входять: складається з невичерпних (енергетичних, атмосферних, водних, кліматичних), які є відновлюваними, та вичерпних (земельних, лісових, біологічних, мінеральних, рекреаційних) природних ресурсів, які поділяються на відновлювані та обмежено відновлювані (родючість ґрунтів, мінеральна сировина, рекреаційні ресурси, тваринний і рослинний світ) природні ресурси.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]