Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова АТП.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
1.21 Mб
Скачать

2.4 Розробка проектної документації

2.4.1 Розробка схеми автоматизації та її опис

Опис системи захисту парового котла ДКВР-10

Автоматичний захист відбувається таким шляхом:

Контроль факелу пальника:

Контролювання факелу пальника відбувається за допомогою контрольних електродів КЕ, позиції 18д та18е, які встановлені безпосередньо в топці котла.

В випадку коли гасне хоч один з пальників сигнал від електродів надходить до приладу контролю полум’я Ф34.2, позиція18ж, де він обробляється і далі подається на вхід програмованого контролера SIEMENS LOGO! 24RCL, позиція 27. Після надходження сигналу, контролер вмикає аварійну сигналізацію та подає керуючий сигнал на клапан відсікач, лінія 27, який припиняє подачу газу до пальників, аналогічна зупинка роботи котлоагрегату буде відбуватись і при відхиленні тиску газу, відхиленні рівня в барабані котла, зниженні тиску повітря, зменшенні розрідження в топці.

2.4.2 Розробка схеми принципової та її опис

Схема електрична принципова живлення

Впровадження живлення на щит автоматизації парового котла ДКВР-10 відбувається через пакетний вимикач SQ1(220В). Живлення приладів і засобів автоматизації здійснюється напругою ~220В, 50Гц.

Електроприймачами є: прилад РП-160-31, який призначений для регістрації витрат пару, 2ТРМ1А-Щ2.Р.ТС вимірювач – регулятор температури, РП160-08 прилад автоматичний. Апаратами захисту для перерахованих електроприймачів є автоматичні вимикачі SF1…SF6, вибір типу яких обґрунтовується в розрахунковій частині проету. Передбачено також освітлення в щиті лампою EL1.

Схема управління електроприводом димососа

У схемі управління передбачено ручний і автоматичний режими. Вибір режиму відбувається за допомогою ключа 1SA1. В ручному керування відбувається за допомогою двох кнопок. При вибраному автоматичному режимі, керування котушкою пускача КМ, відбувається за допомогою контролера, управління вентилятором є аналогічним.

Схема захисту та сигналізації котла

В схему захисту котла водять системи блокування та сигналізації.

Сигналізація в данній схемі розроблена таким чином, щоб при виникнені аварійної ситуації загорілась лампочка того параметра який перевищує нормальний та ввімкнулась звукова сигналізаці, наприклад ─ погас пальник, спочатку закриється клапан відсікач, а потім засвітиться лампочка HL6 і ввімкнеться звукова сигналізація HA1, шлахом подання живлення на конушку KV3(реле звукової сигналізації) . Для сигналізації також передбачені кнопка для перевірки сигналізації та кнопка для зняття звукового сигналу.

Живлення контролера здійснюється напругою 24В. Для нього на схемі встановлено блок живлення БЖ2. Включення контролера відбувається кнопкою SB1. Контролер має 12 цифрових входів (L1 ─ L12) та 8 релейних виходів, до кожного входу та виходу підключений свій прилад.

Захист для кожного параметру однаковий і виконується він таким методом:

При недопустимому відхиленнні одного з параметрів відбудеться спрацювання системи захисту, яка для забезпечення безпеки працюючого персоналу та технологічного обладнана призупинть роботу котла.

Для контролю факелу в системі захисту передбачено прилад контролю полум’я.

Який контролює наявність полум’я в топці та використовується для розпалу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]