Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практична на БЖД.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
29.14 Кб
Скачать

Практичне заняття № 5.

Застосування ризик-орієнтованого

підходу для побудови імовірнісних структурно-логічних моделей виник-нення та розвитку надзвичайних ситуаціях

Мета роботи: Виявлення індивідуального та групового ризику для об’єктів Ми-колаївської області. Розробка ризик-стратегії з метою зниження вірогідності реалізації ризику і мінімізації можливих негативних наслідків на об’єктах Миколаївської області.

Завдання № 7. Визначити індивідуальний та груповий ризик, ризик-стратегію з метою зни-ження вірогідності реалізації ризику і мінімізації можливих негативних наслідків на об’єктах Миколаївський області:

А) Визначити індивідуальний та груповий ризик на об’єктах Миколаївський області згідно варі-антів.

Б) Визначити ризик-стратегію з метою зниження вірогідності реалізації ризику і мінімізації можливих негативних наслідків на об’єктах Миколаївський області.

Не менш важливою характеристикою небезпеки, а точніше мірою можливої небезпеки, є частота, з якою вона може проявлятись] або ризик.

Ризик (R) визначається як відношення кількості подій з небажа­ними наслідками (п) до максимально можливої їх кількості (N) за конкретний період часу:

R = n/N.

Наведена формула дозволяє розрахувати розміри загального та групо­вого ризику. При оцінці загального ризику величина N визначає макси­мальну кількість усіх подій, а при оцінці групового ризику — максималь­ну кількість подій у конкретній групі, що вибрана із загальної кількості за певною ознакою. Зокрема, в групу можуть входити люди, що нале­жать до однієї професії, віку, статі; групу можуть складати також транс­портні засоби одного типу; один клас суб'єктів господарської діяльності тощо.

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Миколаївський державний аграрний університет

Кафедра теорії і практики ППД

Практичні роботи з дисципліни БЖД

Виколнав:

Студент групи П 4/1

Голубничий Є.В.

Перевірила:

Думенко І.В.

Миколаїв 2011