Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Допов дь сем нар Уч.року.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.07.2019
Размер:
102.4 Кб
Скачать

Виділяють три основних варіанти колового тренування:

Екстенсивний. На кожній «станції» учень робить вправу у зручному для себе темпі, без завдання максимальної кількості повторень. Тривалість роботи - 2-3 хвилини, час зміни «станції» — від 30 с до 1-2 хвилин. Таким чином проходять 2-3 повних кола. В цілому виконання вправ може тривати до 20 хвилин.

Інтенсивний темповий. На кожній «станції» учень намагається виконати якомога більшу кількість повторень вправи протягом точно визначеного часу. Час обмежується 20-30 секундами, назміну «станції» відводиться також 30 секунд. Із зростанням тренованості час назміну «станції» скорочується. Кількість повторень і ЧСС після проходження кожного кола (або тільки останнього) записується в індивідуальну картку.

Інтенсивний інтервальний. На кожній «станції» виконується визначена кількість повторень фізичної вправи. Все коло слід пройти якомога швидше. Таким чином, в даному випадку скорочуються інтервали відпочинку, що робитьцей метод найбільш інтенсивним за величиною навантаження. Тому його використання доцільно лише з достатньо підготовленими школярами.