Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінанси туристичного бізнесу.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
740.81 Кб
Скачать

Тема 3. Грошові розрахунки та грошові надходження підприємства

Сутність, зміст і значення розрахункових операцій в діяльності підприємств. Форми розрахункових операцій. Безготівкові розрахункові операції: їх сутність; переваги; класифікація за різними ознаками. Принципи організації безготівкових розрахунків.

Готівкові розрахунки: сутність і порядок здійснення; інструменти здійснення готівкових розрахунків (грошовий чек, прибутковий і видатковий касовий ордер, банківські платіжні картки).

Порядок відкриття підприємствами рахунків в банку, в національній і іноземній валютах. Використання платіжних інструментів при здійсненні безготівкових розрахункових операцій. Форми платіжних інструментів (платіжне доручення, платіжна вимога, платіжна вимога-доручення, розрахунковий чек, акредитив, вексель), їх переваги і недоліки. Особливості розрахунків через мережу Інтернет.

Доходи підприємства: види та особливості формування. Формування валового та чистого доходу підприємства. Доходи від фінансових операцій та іншої звичайної діяльності підприємства.

Економічна сутність фінансового результату діяльності підприємства. Прибуток як показник фінансово-господарської діяльності підприємства. Сутність і склад прибутку від операційної діяльності, від основної діяльності, іншої операційної діяльності.

Формування прибутку від реалізації продукції. Фактори які впливають на прибуток від реалізації продукції: обсяг виробництва і реалізації, витрати на виробництво, рентабельність продукції. Склад і формування прибутку від фінансових операцій. Формування прибутку від іншої звичайної діяльності та від надзвичайних подій.

Особливості здійснення грошових розрахунків та грошових надходжень підприємствами туристичного бізнесу.

 

Тема 4. Оцінка ефективності використання фінансових ресурсів підприємств туристичного бізнесу

Сутність та класифікація економічної ефективності. Ефективність підприємств туристичного бізнесу та її елементи. Критерії та показники економічної ефективності туристичних підприємств.

Внесок сфери туризму в економіки країни. Прямі, непрямі та індуковані витрати сфери туризму. Сукупний внесок сфери туризму у ВВП країни. Показники оцінки внеску туризму в економіку.

Мультиплікативний ефект сфери туризму. Методи обчислення прямого та непрямого впливу сфери туризму на економіку країни. Визначення обсягу виручки від туризму та ефекту від конкретного виду туризму.

Статистика в туризмі. Історія створення Методики збору статистичної інформації. Статистичні показники розвитку сфери туризму в Україні. Сутність та завдання допоміжного рахунку туристичного продукту.

Тема 5. Особливості інвестиційної діяльності підприємств туристичного бізнесу

Поняття інвестицій як економічної категорії та їх значення у розвитку сучасної економіки. Ознаки класифікації інвестицій.

Сутність інвестиційної діяльності туристичних підприємств. Об’єкти та групи суб’єктів інвестиційної діяльності підприємств туристичного бізнесу їх характеристика.

Особливості здійснення інвестиційної діяльності підприємств туристичного бізнесу. Мета здійснення та складові економічного і соціального ефекту здійснення інвестиційної діяльності підприємствами туристичного бізнесу. Принципи інвестування підприємств туристичного бізнесу. Завдання, форми та види здійснення інвестиційної діяльності туристичних підприємств. Структура використання інвестицій підприємств сфери туризму.

Нормативне забезпечення інвестиційної діяльності підприємств сфери туризму.

Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов http://dipplus.com.ua/