Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ghtp.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
639.49 Кб
Скачать

3.Теоритичні відомості

Декоративні наволочки використовують для прикраси ліжок, диванів, крісел або просто зберігають в автомобілях; для тривалих поїздок або в якості декору. Такі подушки можуть бути виготовлені як з натуральних матеріалів (бавовни), так і з синтетичних (поліестеру). Параметри їх стандартні - 50x50 і 50x70 сантиметрів, залежно від параметрів і моделі подушки. А ось що стосується декору, то тут дизайнери проявили весь свій талант, саме тому сьогодні на ринку представлений широкий асортимент наволочок різних кольорів: бежевий, білий, блакитний, жовтий, зелений, коричневий, червоний, сірий, чорний і багато інших. Як декор можуть використовуватися: бахрома, хутро, тасьма, пензлики та багато іншого. Серед стилів декоративних чохлів розрізняють класику, модерн, авангард, мінімалізм і багато інших. Оскільки декоративні подушки дуже популярні, то дизайнери «обіграли» їх практично для будь-якого дизайну. Крім декоративної мети, чохли для подушок виконують ще й практичні функції: замість того, щоб прати подушку, досить просто почистити чохол або наволочку, і ваш аксесуар знову готовий до «роботи». Крім того, на декоративних подушках дуже зручно читати книгу або дивитися улюблений фільм.

Мере́живо — декоративні елементи з тканини і ниток. Загальною ознакою всіх видів мережива є діри різних діаметрів між нитками, які утворюють візерунок. Мереживо використовується в оформленні одягу, а також в

7

оформленні інтер'єру у вигляді декоративних панно, скатертей, тюля, покривал. Мереживо використовується також для прикраси жіночої нижньої білизни.

Вишивка гладдю — один із видів народного декоративного мистецтва; орнаментальне або сюжетне зображення на тканині, шкірі, виконане різними ручними або машинними швами; один із найпоширеніших видів ручної праці українських жінок і, зокрема, дівчат. Вишивку вживають в українському народному побуті передусім на предметах одягу, в основному на жіночих і чоловічих сорочках, вишиванках, рушниках, серветках, скатертинах, картинах. Головне — знайти або створити власноруч малюнок та підібрати гармонійно кольори.

4.Конструювання власного виробу

1.Я переглянула багато варіантів(виробів-аналогів),(Додаток IV.2).

2.Вибрала крій для наволочки.

3.У зв’язку з тим,що задуманий виріб потрібен бути гарним і оригінальним ,я обрала ,а оздобити вирішила білим мереживом та вишитим надписом.

4.Розробила ескіз(Додаток IV.3) та креслення(Додаток IV.4)

5.Для виготовлення декоративної наволочки я підготувала:

Матеріали: бавовняна тканина,нитки швейні,мереживо,блискавка,нитки муліне.

Інструменти : закрійницькі ножиці, голка для ручного шиття, технічний пристрій(швейна машина).

6.Техніки,які я використовувала:

1.Розкрій деталей крою.

2.Обробка деталей крою наметувальними швами.

3.Нашивання деталей оздоблення на основну деталь.

4.Оформлення виробу блискавкою.

6. Стягування окремих деталей. 8

5.Клаузура(Додаток IV.5)

Модель№1-ця модель є представником стилю печворк. Мені подобається її квадратна форма і кольори,які я підібрала.

Модель№2-декоративна наволочка,овальної форми,оздоблена квіткою.

Модель№3- дитяча наволочка,у формі божої корівки. Такий подарунок буде приємно виготовити своїми руками і подарувати своїй маленькій сестрі.

Модель№4- це декоративна наволочка,в’язана гачком,одностороння. Краще використати бавовняні нитки різних кольорів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]