Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_rabota_yuli.rtf
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.07.2019
Размер:
504.36 Кб
Скачать

ДОНЕЦЬКИЙ ІНСТИТУТ ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни:«Менеджмент організацій»

на тему:

« УПРАВЛІННЯ РЕКЛАМНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТОВ «ЗЕТ-ТУР».

Виконала:

студентка 5 курсу,

групи МО-07В

Овсяннікова Ю. О.

Науковий керівник:

к.е.н., професор кафедри менеджменту

Стеценко І.Т.

Допущена до захисту «__»______________2011р.

Захищена «___»___________2011р.

з оцінкою «_________________»

Донецьк 2011

РЕФЕРАТ

Об'єктом дослідження є туристичне підприємство ТОВ «Зет-тур».

Предметом курсової роботи є детальне вивчення комплексу маркетингових заходів, що використовує підприємство для організації продажу своєї продукції.

Метою даної курсової роботи є розробка рекомендацій з рекламної компании на основі стратегічного потенціалу підприємства, визначення шляхів підвищення ефективності діяльності ТОВ «Зет-тур».

Завданнями для даної роботи є:

1. проведення аналізу понятійного апарату управління рекламною діяльністю туристичного підприємства;

2. вивчення процесу управління рекламною діяльністю та оцінка стратегічних можливостей для виявлення резервів підвищення її якості;

3. дослідити які маркетингові заходи проводить підприємство для просування своєї продукції;

4. оцінка застосованої рекламної компании туристичного підприємства ТОВ «Зет-тур» за допомогою рекомендованої методики;

5. розробка рекомендацій з вибору оптимальної рекламної компании у межах рекомендованої програми підвищення єфективності діяльності туристичного підприємства.

Методи дослідження - внутрішній і зовнішній аналіз, вертикальний і горизонтальний аналіз, матричний аналіз, загальнонаукові методи дослідження (метод пізнання, логічний, формально-логічний).

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Планування рекламної кампанії, стратегія, маркетингові заходи, , рекламна політика підприємства, турізм, знижки .

ЗМІСТ

ВСТУП

1. РОЛЬ І МІСЦЕ РЕКЛАМИ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ

1.1 Поняття реклами ...................................................................................4

1.2 Види рекламної діяльності....................................................................9

1.3 Особливості рекламної діяльності у туризмі ...................................12

2. АНАЛІЗ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА «ЗЕТ-ТУР»

2.1 Загальна та організаційна характеристика туристичного підприємства «Зет-тур».....................................................................................................16

2.2 Аналіз діючої рекламної діяльності підприємства «Зет-тур»...........21

2.3 Результати рекламної діяльності підприємства підприємства

«Зет-тур»..............................................................................................................................22

3. ПРОПОЗИЦІЇ З ПОКРАЩЕННЯ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА «ЗЕТ-ТУР» .

3.1 Організація рекламної діяльності, принципи та канали поширення реклами на підприємстві «Зет-тур».........................................................28

3.2 Формування благосприятливого іміджу підприємства «Зет-тур»....34

3.3 Розробка фірмового стилю туристського

підприємства «Зет-тур».....................................................................................................42

ВИСНОВКИ Й РЕКОМЕНДАЦІЇ........................................................................48

СПИСОК ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ................................................................51

ДОДАТКИ

ВСТУП

Сучасний етап розвитку нашої країни (останні 5 років) відрізняється динамізмом і якісними змінами у всіх сферах громадського життя. Процес радикалізації, відновлення торкнувся усі без винятку політичні, економічні і соціальні інститути. У період переходу народного господарства країни до ринкової економіки, коли багато виробничих підприємств, об'єднання, концерни й інші організації стали незалежними, нормальне їхнє функціонування в подібних економічних умовах практично неможливо без добре організованої комплексної маркетингової діяльності. Реклама продукції і діяльності підприємства - це найважливіша складова частина комплексу маркетингових заходів, своєрідний інформаційний вихід на споживача.

При правильній організації реклама дуже ефективна і сприяє швидкій та безперебійній реалізації виробленої продукції. При цьому прискорюється повернення оборотних коштів підприємств, установлюються ділові контакти виробників з покупцями і споживачами продукції, попит зростає і перевищує пропозицію, що, у свою чергу, є об'єктивною основою розширення виробництва і підвищення ефективності господарської діяльності.

Реклама товарів - це не примха. Це природний інструмент економіки і важливий регулятор ринкової системи. Прийнятий курс на інтенсифікацію економіки, зміцнення ринкових принципів, гостра необхідність у вирішенні соціальних проблем, підвищення якості і розширення асортименту продукції, що випускається, поставили в області рекламної діяльності конкретні задачі, рішенню яких сприяє організація комплексу рекламних заходів. Організація комплексу ефективних рекламних заходів - це дуже складна задача, для реалізації якої потрібно чітка і злагоджена робота кваліфікованих фахівців торговельно-збутових, маркетингових чи спеціальних рекламних підрозділів підприємств.

Ґрунтуючись на багатому досвіді закордонних країн в області реклами, можна стверджувати, що рекламна діяльність - це особлива наука, де є свої правила і закони. Ця наука використовує пізнання психології, соціології і дослідження ринку для вирішення економічних проблем підприємства.

Розкриття всіх аспектів, пов’язаних з плануванням рекламної діяльності підприємства є основною метою даної курсової роботи.

Предметом даної курсової роботи є детальне вивчення комплексу маркетингових заходів, що використовує підприємство для організації продажу своєї продукції.

Об’єктом є саме підприємство та його маркетингова політика.

Основні завдання, що стояли в процесі написання цієї роботи:

  • ознайомитись з рекламною політикою підприємства;

  • дослідити які маркетингові заходи проводить підприємство для просування своєї продукції;

  • дослідити саме поняття „реклама”

Курсова робота складається з трьох розділів, вступу та висновків.

В першому розділі розкривається саме поняття реклами, історичні та психологічні аспекти виникнення реклами.

Другий розділ детально знайомить з основними видами реклами, а також розмаїттям рекламних носіїв та різних засобів поширення реклами.

В третьому розділі розглядається хід планування рекламної кампанії підприємства, дається оцінка рекламній кампанії та наводяться правові аспекти рекламної діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]