Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_7.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.07.2019
Размер:
106.53 Кб
Скачать

Приклади використання деяких подій клавіатури

Приклад 1. Помістимо на формі елемент управління Label. Програму складемо таким чином, щоб при кожному натисненні клавіші d в надписі відображалася кількість цих натиснень.

Private Sub Form2_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) Handles MyBase.KeyPress

Static а As Integer

If e.KeyChar = "d" Then а = а + 1

Label1.Text = а

'e.Handled = True

End Sub

Запустивши програму, можна переконатися, що кожне натискання клавіші d збільшує на одиницю число, відображене на елементі управління Label. Тепер додамо до інтерфейсу програми текстове поле TextBox. У результаті, крім відліку кількості натискань, програма буде друкувати в текстовому полі букву d. Але якщо ця дія нам не потрібна, слід додати в код рядок e.Handled = True. У прикладі цей рядок відзначений знаком «коментар». Не слід забувати, що властивість форми KeyPreview має дорівнювати True. Тепер, скільки б ви не натискали клавішу d, текстове поле буде залишатися порожнім.

Варіанти індивідуальних завдань

Завдання №1. Виконати завдання згідно із варіантом, використовуючи події клавіатури та миші.

Варіант №1. Відкрийте проект «Світлофор», створений вами раніше. Доповніть проект таким чином, щоб при натисканні символу R (K) на клавіатурі світлофор загорявся червоним кольором, G (П) – зеленим, Y (Н)– жовтим. При утриманні клавіші натиснутою – зміна кольору на світлофорі зупиняється і горить вибраний колір, а при відпусканні клавіші – далі продовжується зміна кольорів. Заберіть рядок заголовку форми та організуйте закривання вікна додатку натисненням на клавішу Esc. При наведенні покажчика миші на кнопки, що розміщені на формі, колір тексту на них має змінюватися, коли мишка знаходиться поза кнопками – колір тексту повертається до встановленого раніше. При натисканні та утриманні на формі правої кнопки миші біля курсору має з’являтися надпис із назвою вашого проекту, коли праву кнопку відпущено – надпис має зникнути.

Варіант2. Відкрийте проект «Рух картинки», створений вами раніше. Доповніть проект таким чином, щоб при натисненні на будь-якій клавіші управління на клавіатурі ( , , , ), картинка рухалася у відповідному напрямку. Рух має відбуватися тільки при натиснутій відповідній клавіші, у момент відпускання клавіші – рух припиняється. Заберіть рядок заголовку форми та організуйте закривання вікна додатку натисненням на клавішу Esc. При наведенні покажчика миші на кнопки, що розміщені на формі, колір тексту на них має змінюватися, коли мишка знаходиться поза кнопками – колір тексту повертається до встановленого раніше. При натисканні та утриманні на формі правої кнопки миші біля курсору має з’являтися надпис із назвою вашого проекту, коли праву кнопку відпущено – надпис має зникнути.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]