Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СсОО_Мозаика.rtf
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.07.2019
Размер:
10.64 Mб
Скачать

Економічна ефективність впровадження нової технологічної лінії по виробництву морозива широкого асортименту

З метою забезпечення диференційованого розвитку підприємству доцільно запровадити нову швидкопереналагоджувану технологічну лінію, що забезпечує виробництво морозива широкого асортименту.

Технологія виробництва за пропонованим планом передбачає використання спеціальних рецептур, розроблених фахівцями фірми Tetra Laval Hoyer - виробником устаткування для виробництва морозива вищої якості зі світовим іменем.

Закуповувана лінія передбачає використання тільки правильно збалансованих рецептур, витриманих відповідно до світових стандартів. Саме тому смакові якості морозива, будуть відповідати самому вимогливому смаку споживача і виступати міцним фундаментом конкурентноздатності готової продукції.

Продукція упаковується в поставлений виробником устаткування високоякісний пакувальний папір із пропілену. Пакувальні матеріали будуть закуплені у фірми-постачальника устаткування. Крім того, Tetra Laval Hoyer посприяє в друкуванні необхідного дизайну пакувальних матеріалів.

Це буде вигідно відрізняти морозиво від іншої продукції, упакованої, в основному, у ламінований папір з поліетиленовим покриттям зсередини.

При цьому вид упаковки (її привабливість і дизайн) виступлять одним з факторів нецінової конкуренції. Враховуючи, що 40% споживачів морозива - діти, барвистість упаковки є могутнім стимулятором попиту.

Якість морозива, запланованого до випуску буде відповідати кращим світовим стандартам у силу наступних причин:

    • сучасне імпортне устаткування забезпечує виробництво продукції тільки відповідно до правильно збалансованої рецептури, схваленої фахівцями фірми Tetra Laval Hoyer; при цьому немаловажним фактором у плані якості є забезпечення високого коефіцієнта збитості, властивого кращим зразкам імпортованої продукції - таким чином, у плані якості морозиво ні в чому не буде уступати імпортним аналогам;

    • якість і дизайн упаковки, також розроблені відповідно до загальновизнаної світової практики і ні в чому не поступаються імпортним аналогам;

    • ціна реалізації імпортного морозива, як правило, недоступна для переважної більшості населення, у той час як низькі виробничі витрати розглядаємого проекта дозволять установити набагато більш доступні ціни реалізації продукції, що і буде основним доданком її конкурентноздатності.

Крім того, будучи виробником, а не дистриб'ютором, ТзОВ «ТІРАС-ТМ «Мозаїка» може більш оперативно реагувати на зміну попиту.

Закупівля технологічної лінії з виробництва морозива органічно поєднується з загальною діловою стратегією фірми і є суттєвим фактором збільшення її доходів у силу наступних причин:

  • Одеська область у достатньому обсязі має необхідну для виробництва морозива сировину: цільне і сухе молоко, масло, цукор;

  • наявність у підприємства власних холодильників загальною ємністю 1100 т (у т.ч. 2-х низькотемпературних ємністю 100т) відноситься до числа факторів, найбільше сприятливих для розширення виробництва морозива, тому що більшість підприємств, які бажають виробляти морозиво, насамперед зіштовхуються з проблемою його зберігання - придбання дорогих холодильних камер, вартість яких часто наближається до вартості самого устаткування, негативно впливає на рентабельність; і, як правило, саме з цієї причини підприємцем не приймається рішення про закупівлю дійсно високоякісних, а тому і дорогих імпортних технологічних ліній;

  • для цілей транспортування сировини і готової продукції фірма має у своєму розпорядженні необхідну кількість транспорту: 33 вантажні машини;

  • у фірми є багатий комерційний досвід і налагоджені канали оптового збуту. Проведені з потенційними оптовими покупцями морозива попередні переговори виявили їхню зацікавленість у придбанні продукції.

За результатами проведеного дослідження, шляхи покращення конкурентоспроможності ТзОВ «ТІРАС-ТМ «Мозаїка» можна визначити, зробивши акцент на стратегію диференціації, що створює для ТзОВ «ТІРАС-ТМ «Мозаїка» сприйнятливі умови для взаємодії з усіма п’ятьма елементами середовища організації.

Оскільки ТзОВ «ТІРАС-ТМ «Мозаїка» намагається зайняти міцну конкурентну позицію на зовнішньому ринку, а відтак мати певні переваги над іншими підприємствами галузі по Україні, слід врахувати, що лідирування формується зі складного комплексу причин.

ТзОВ «ТІРАС-ТМ «Мозаїка» слід дотримуватися фінансової стратегії, що враховує визнання додаткових витрат на стратегічні дії

Так, з метою забезпечення диференційованого розвитку підприємству доцільно запровадити нову швидкопереналагоджувану технологічну лінію, що забезпечує виробництво морозива широкого асортименту.

Технологія виробництва за пропонованим планом передбачає використання спеціальних рецептур, розроблених фахівцями фірми Tetra Laval Hoyer - виробником устаткування для виробництва морозива вищої якості зі світовим іменем.