Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт 2011 Гідросила Лєдо.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.07.2019
Размер:
155.7 Кб
Скачать
  1. Технологічні процеси, які використовуються в цеху

Механо – складальний цех №3 спеціалізується на випуску гідравлічних шестеренних насосів (НШ 10У ЗЛ, НШ 14ЗЛ, ГНШ 10У, А/1 11 призначені для нагнітання робочої рідини в гідравлічні системи тракторів, сільськосподарських, дорожніх та інших машин) І очисних фільтрів середнього тиску (ФВ -10), які застосовуються для очистки робочої рідини.

На металорізальних верстатах та автоматичних лініях, розміщених на дільницях МСЦ №3, обробляються деталі для комплектації гідро насосів із сталі, алюмінію, бронзи ьа латуні. В цеху використовуються високо продуктивне сучасне обладнення: барабанно-фрезерні, карусельно-фрезальні, довбальні, миюча машина, зубофрезарні напівавтомати, зубодовбальні напівавтомати, зубошевінгувальні напівавтомати, круглошліфувальні, а також різьбонарізні верстати.

Обробка деталей на механічних дільницях кольороових металів і сталі виконується з застосуванням мастильно охолоджуючих рідин на водяній основі (коротко на заводі СОЖ), охолодження маслом і сульфофрезолом на дільницях зубообробки, різьбо-нарізки, отворо свердління. На окремих токарних, фрезерних, барабанно фрезерних, карусельно-фрезерних операціях механічна обробка виконується без застосування СОЖ, сухим способом.

Транспортування заготовок з інших дільниць виконується за допомогою ліфтів, вантажне підємних машин і механізмів, а також електронавантажувач ЕК-1 ЕК-2.

Міжопераційне вантажне транспортування виконується за допомогою спеціальних тар, транспортних вагонеток і ручним переміщенням деталей від операцій до операції.

На дільницях складання і розбирання гідронасосів частково застосовується спеціальне обладнення.

На операціях промивки деталей застосовується спеціальні миючі машини, які використовують спеціальний содовий розчин, а також пнемо-пістолет.

На дільницях шліфовки загартованих шестерень перед початком роботи відкриті міста рук оброблюють пастою «Астра» або «Фурацилінова».

На небезпечних операціях з можливим попаданням стружки, іскор та ін. використовують спеціальні засоби (захисні окуляри, маски, спец. Рукавички).

В місцях з підвищеним шумом відають спеціальні віщні затички «Вєрюши», які представляють собою тонкий шар вати відокремлений марлею. Ці затички зменшують шумність на 10 дицебл.

На склад готова продукція транспортується в спеціальній тарі електропогрузчиком та ліфтом.

  1. Організація одного робочого місця на одну із операцій заданої деталі

Одна з важливих тем, про які треба розповісти, це робоче місце на якому, я виконував свою операцію. Як відомо добре спланована організація робочого місця дає такі результати:

  • Збільшення кількості зробленої продукції;

  • Зменшення ризику наразитися на небезпеку;

  • Підвищення загальної продуктивності.

Переглянемо пункти, які необхідно виконувати до і в процесі роботи:

  • Всі необхідні інструменти і матеріали подаються до початку роботи бригадиром групи або майстром дільниці;

  • Обладнення на якому ведеться робота, повинне бути налагоджене до початку роботи;

  • Перед початком роботи треба повторити коротко інструктаж з техніки безпеки;

  • Періодично проводити контроль якості оброблюваної деталі.