Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
послуги.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
474.91 Кб
Скачать

4.Назвіть аспекти, які необхідно враховувати при класифікації послуг

При створенні класиф-ї послуг потрібно враховувати, що управління послугами повинно забезпечувати:

  1. Спектр послуг,який відповідає балану попиту на послуги і їх пропозиції, якісне регулювання, творення умов для конкуренції на рнку послуг;

  2. Якісне надання послуг суб’єктами господарювання;

  3. Захист фундаментальних прав споживачів послуг, закріплених Декларацієо ООН та гарантованих Конституцією України;

  4. Прибутковість сфери

5.Визначити вихідні дані для створення класифікації.

ВД:

  1. Методологія класифікації (підход до створення класифікації). Згідно з якою, стандарти на полуги більш низького рівня повинні відповідати вимогам, які встановлені для тандартів більш високого рівня. Умовно всі послуги утворюють сферу послуг, яка, в свою чергу, поділяється на сегменти, сегменти на групи, далі – підгрупи, види, різновиди, складні і прості послуги.

  2. До сфери послуг відносяться економічні блага, які відповідають визначенню послуга. Послуга це немаріальна продукці, виробничий процес або дія, в яких споживання корисного ефекту обов’язково починається одночасно з його виробництво.

  3. Складові послуги: - безпосередньо надання послуг; - торговельна діяльність та обслуговування споживача до, під час та після надання послуги.

  4. Результат надання послуги може мати, а може і не мати матеріальної форми. Результат предоставления услуги может иметь или не иметь материальную форму. Результатом предоставления услуги явл. Выгода или удовлетворение потребителя: -которые после предоставления услуги не имеют материального подтверждения , право собственности на результат услуги не возникает ( ж-к услуги, образования, медицины); -которые имеют материальное подтверждение, р-том явл. материальная вещь, на которую возникает право собственности( торговли, строительства); -связанные с транспортировкой, сохранением или улучшением качества вещи, право на которую до предоставления услуг принадлежало потребителю ( транспортирование, сохранение, ремонт).

6. . За якою ознакою і на які сегменти ділять сферу послуг

Сферу послуг можна поділити на сегменти за критерієм платність на : платні та безплатні послуги. Безоплатні послуги надаються такими неприбутковими організаціями як церкви, благодійні фонди.

Сегмент платних послуг поділяється на дві групи: послуги комерційні, які надаються з метою отримання прибутку суб’єктами підприємницької діяльності та державні послуги, які надаються неприбутковими по статусу державними організаціями за кошти платників податків, але, які останнім часом надають комерційні послуги.

7. .Визначити поняття Державні послуги, їх складові

державні (адміністративні) послуги - послуги, обов'язковість отримання яких установлюється законодавством та які надаються фізичним чи юридичним особам органами виконавчої влади, створеними ними установами та організаціями, що утримуються за рахунок коштів відповідних бюджетів. Надання цих послуг безпосередньо пов'язане з виконанням основних функцій та завдань органом влади; До адміністративних послуг належить: • видача ліцензій, дозволів та інших документів дозвільного характеру, сертифікатів, свідоцтв, атестатів, посвідчень; • реєстрація (фактів, суб'єктів, прав, об'єктів, у тому числі легалізація суб'єктів і актів (документів), нострифікація та верифікація); • інші види діяльності незалежно від назви, у результаті провадження яких заінтересованим фізичним та юридичним особам, а також об'єктам, що перебувають у власності, володінні чи користуванні таких осіб, надається або підтверджується певний юридичний статус та/або факт. 8. Визначити аспекти, що мають враховувати всі закони і нормативні документи, які розробляються для сегменту платних послуг.

Все законы и НД, которые розраб. Для сегмента платных услуг должны учитывать:

  1. 4 составляющие услуги.

  2. Обязательность включения к стандарту соотв. Уровня на услугу: стандарт на предоставление услуги; стандарт на обслуживание при предоставлении услуги.

  3. Действия принципа: цена-качество.

  4. Результата предостав. Услуги может иметь или не иметь матер подтверждения.

9. На які підгрупи ділять групу державних послуг?

Подгрупа услуг, которые предостав. Гос. Органами.

Подгруппа услуг, которые предостав. Органами местного самоуправления.

Это подгруппы можна разделить на виды услуг: управленчиские, административные.

10. Визначити поняття Управлінська послуга.

Управленческая услуга – непосредственная функциональная деятельность гос. органа и предостав. услуг политическим руководством относ. создания и реализации гос. политики с регулированием опред. сектора экономики или сиц. жизни.

11.Визначити поняття Адміністративна послуга

Адміністративна послуга- дії виконавчого механізму державного органу чи його апарату щодо забезпечення інтересів фізичних і юридичних осіб у контакті законодавчо визначених порядків реалізації своїх повноважень, що конкретизовані нормативно- правовими актами, зареєстрованими у законодавчо визначеному порядку.

12.Назвіть спільні властивості групи державних послуг, які повинні враховуватись в законах стандартах, паспортах послуги та інших нормативних документах.

До спільних властивостей державних послуг, які мають бути виховані у відповідному законі, стандарті, паспорті постуги, інших нормативних документах, віднесено:

  1. Орієнтація на обслуговування суспільства, запровадження «клієнтських» підходів;

  2. Розмежування політичних і адміністративних посад органів державного управління;

  3. Усунення професійного статусу державної служби, її політичної нейтральності;

  4. Актуалізація проблеми відносин між політичним керівництвом державної служби та уточнення професійного змісту цих відносин з надання послуг.

Соседние файлы в предмете Товароведение