Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГЗ Щербина.DOCX
Скачиваний:
18
Добавлен:
06.06.2019
Размер:
536.66 Кб
Скачать

1.1 Характеристика ділянок переходу

Таблиця 1.1 Характеристика ділянок переходу

Ділянки шляху

Довжина, км

Ширина, м

Глибина, м

Обмежена швидкість, км\год

Льодовий режим

Десна

206

75

2 - 4 

18,5

З грудня до початку квітня

Дніпро

10

150

3,5 - 4

22

З середини грудня до початку березня

На ділянках переходу Десна та Дніпро вказані дані в таблиці є лише орієнтовними та вказані лише на тій ділянці шляху, через який буду проходити судно. Через те, що ці ріки великі, їх дані можуть змінюватись в інших ділянках.

Крім цього, слід зазначити, що характеристика «Обмежена швидкість» залежить від течії річки. На цьому шляху ми пливемо лише вниз по річці, тобто за течією. Це означає те, що швидкість течії буде додавати швидкість судну. Льодовий режим в усіх ділянках – відповідно метео умов, які можуть змінюватись.

Далі наведена карта, на якій позначений приблизний маршрут судна. Синьою лінією позначений морський шлях. Червоними крапками – ділянки переходу.

Рис. 1 Водний шлях та ділянки переходу

Джерело: www.google.com.ua/maps

1.2 Характеристика портів заходу

Таблиця 1.2 Характеристика портів заходу

Назва порту

Характеристики підхідних каналів

Характеристики причалу

довжина, м

глибина, м

обмежена швидкість, км\год

довжина, м

глибина, м

Чернігів

80

3,0

12

509

2,5

Київ

130

3,2

15

615

3,5

В Чернігівському порту вимоги до осадки прийнятих суден змінюються в залежності від стану річки. Точна інформація може бути отримана у диспетчера порту. У Чернігівському річковому порту здійснюється бункерування судів за допомогою автотранспорту. У номенклатурі Чернігівського річкового порту переважають навалочні вантажі, в першу чергу будматеріали.

У період між навігацією порт працює з накопиченими партіями вантажів. Зараз порт перевозить щебінь і пісок по Десні. Порт має три причали, вони обладнані і механізовані. Загальна довжина - 808 м. Глибини біля стінки причалів не перевищують 3 м. До першого причалу ведуть залізничні колії.

Київський порт приймає судна довжиною до 130 м, з осадкою до 3,2 м. Захід і вихід суден регулюється диспетчером порту. При обмеженій видимості (менше 1 км.) Рух суден по акваторії порту заборонено. У Київському річковому порту здійснюється бункерування паливом і питною водою (з берега).

Київський порт має 3 основних вантажних району. Сьогодні використовується два з них - генеральних (район №2) і навалочних (район № 3) вантажів. Під'їзні залізничні колії пов'язують обидва вантажних району із залізничною станцією Київ-Петрівка.

В пункті «Характеристики причал» вказані лише ті причали и характеристики, які будуть використовуватися для завантаження та розвантаження щебню. В «Характеристика підхідних каналів» вказані діючі показники, які будуть застосовані для майбутнього вибору суден.