Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kol1.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
36.98 Кб
Скачать
  1. Що таке конвертація даних графічних форматів та якими технічними засобами

можна її здійснити?

Конвертація графічних файлів - це перетворення їх з одного формату в інший.

Кожен графічний редактор дозволяє редагувати зображення з подальшим їх збереженням

у будь-якому потрібному форматі. Також є утиліти створені лише для конвертації.

  1. Як створити векторне зображення та здійснити зміни у ньому засобами Корела?

Новый рисунок в программе CorelDRAW можно создать на пустой странице, на основе шаблона или существующего рисунка.

При создании рисунка на пустой странице можно задать все его параметры.

Шаблон является основой, которую можно изменять необходимым образом. Шаблоны, предоставленные в CorelDRAW, доступны в следующих категориях:

• Вся страница

• Метка

• Оболочка

• Вертикальный

• Интернет

При создании нового рисунка на основе существующего у пользователя имеется возможность повторно использовать объекты и параметры страницы. С помощью программы CorelDRAW можно открывать существующие изображения, сохраненные в различных форматах файлов. Однако некоторые файлы могут не открыться в зависимости от их типа и содержимого. В таких случаях можно попробовать импортировать файл в качестве объекта в открытый рисунок.

Создание рисунка на пустой странице: Выберите Файл > Создать.

Создание рисунка на основе шаблона: Выберите Файл > Создать из шаблона, перейдите на вкладку, соответствующую нужной категории, и выберите шаблон.

При создании рисунка на пустой странице в качестве его основы берется шаблон CorelDRAW по умолчанию (CorelDRAW.cdt).

Чтобы задать стиль макета (шаблон), выберите Макет > Параметры страницы, в списке категорий выберите Макет, затем в списке Макет выберите стиль макета.

  1. Яким чином здійснювати масштабування растрових і векторних зображень

Масштабування полягає в зміні вертикального і горизонтального розмірів зображення. Масштабування може бути пропорційним – у цьому випадку співвідношення між висотою і шириною рисунка не змінюється, а змінюється загальний розмір, і непропорційним – у цьому випадку обидва виміри змінюються по-різному. Масштабування векторних рисунків виконується просто і без втрати якості. Оскільки об’єкти векторної графіки створюються за їх описанням, то для зміни масштабу векторного об’єкта, достатньо змінити його описання. Наприклад, щоб збільшити в два рази векторний об’єкт, варто подвоїти значення, що описує його розмір.

Масштабування растрових рисунків є набагато більш складним процесом, ніж для векторної графіки, і часто супроводжується втратою якості. При зміні розмірів растрового зображення виконується одна з таких дій:

• одночасна зміна розмірів усіх пікселів (у більшу або меншу сторону);

• збільшення або зменшення пікселів із рисунка для відтворення вироблених у ньому змін, назване вибіркою пікселів у зображенні.

Найпростіший засіб зміни масштабу растрового рисунка полягає в зміні розміру всіх його пікселів. Оскільки всередині самого рисунка піксели не мають розміру й одержують його вже при виведенні на зовнішній пристрій, то зміна розміру пікселів растра дуже схожа на масштабування векторних об’єктів – необхідно змінити тільки описання піксела, а інше виконає пристрій виведення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]