Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контр. роб. по ФІНАНСОВИМ РОЗРАХУНКАМ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
306.69 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

ДЕРЖАВНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

„Київський національний економічний університет

ІМ. В. ГЕТЬМАНА”

Методичні вказівки

Для виконання контрольної роботи

З дисципліни „Фінансові розрахунки"

Для студентів заочної форми навчання

Затверджено

на засіданні

кафедри фінансів

Протокол № 2

від 12.10.2010 р.

Кривий Ріг - 2010

Методичні вказівки для виконання контрольної роботи з дисципліни „Фінансові розрахунки” для студентів заочної форми навчання. – Кривий Ріг: КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”, 2010. – 17 с.

Укладач: Петрішина Т.О. , асистент кафедри фінансів КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”

Рецензент: Супрун А.А., доцент кафедри фінансів КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”, к.е.н.

Відповідальний за випуск: Васильчук І.П., зав. кафедри фінансів КЕІ ДВНЗ „КНЕУ ім. В.Гетьмана”, к.е.н., доцент

Кривий Ріг – 2010

ВСТУП

Кардинальна зміна банківської системи, впровадження нових форм власності, розвиток фондового ринку та фінансової самостійності підприємств зробили актуальним управління фінансовими ресурсами, одним з головних елементів якого є фінансові розрахунки. Це, безумовно, висуває нові вимоги до професійного рівня спеціалістів фінансового профілю, ставить перед ними потребу у більш глибокому вивченні методів фінансових розрахунків.

Фінансові розрахунки - дисципліна, яка тісно взаємопов'язана з такими дисциплінами, як „Фінанси”, „Фінансовий аналіз”, „Фінансовий менеджмент”, „Банківські операції”, „Фінансова статистика” і вивчається студентами спеціальності 6.508 „Фінанси і кредит”.

Згідно навчального плану контрольна робота виконується студентами заочної форми навчання у 5 семестрі.

Головною метою контрольної роботи є поглиблення знань та напрацювання практичних навичок в ході самостійного вивчення навчального матеріалу з дисципліни.

Під час виконання контрольної роботи студенти мають навчитися за допомогою методів нарощення та дисконтування визначати теперішню і майбутню вартість певних платежів, оцінювати можливість та доцільність вкладення коштів на визначений період часу.

Загальні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни “Фінансові розрахунки” (структура та зміст роботи)

Контрольна робота з дисципліни “Фінансові розрахунки”, що передбачена навчальним планом підготовки спеціалістів спеціальності 6.508 ”Фінанси і кредит” заочної форми навчання, повинна відповідати певним вимогам по виконанню робот даного спрямування щодо змісту та її оформлення.

Контрольна робота виконується студентом за варіантом згідно його порядкового номеру в журналі академічної групи.

Загальний обсяг контрольної роботи не повинен перевищувати 15 аркушів рукописного тексту (рекомендується виконання контрольної роботи в зошитах). Писати слід з обох боків аркуша, залишаючи поле 3 см для зауважень рецензента. Контрольна робота може бути надрукована з використанням ЕОМ (шрифт Times New Roman, кегль – 14, інтервал – 1,5, в такому випадку робота виконується на окремих аркушах). Сторінки роботи нумеруються, цифрові та статистичні дані супроводжуються посиланням на список використаних джерел. В кінці роботи надається список використаних джерел (проставляється в дужках [№, стор.]).

Контрольна робота містить 5 завдань: два теоретичних (в розрізі блоків питань) та три практичних. Теоретичні питання контрольної роботи повинні викладатися студентом по суті, формулюватися чітко і в логічній завершеності. При цьому студент може посилатися на статистичний матеріал стосовно заданого питання та надавати практичні приклади розрахунку. Практичне завдання передбачає розв’язання задачі, яке повинно виконуватися з обов’язковим застосування формул і пояснень до них.

По закінченні роботи студент ставить підпис та дату закінчення роботи на останній її сторінці. На обкладинці роботи слід вказати: П.І.Б. студента, спеціальність, курс, факультет, код групи, назву дисципліни. Після цього робота повинна бути здана до деканату факультету для реєстрації у встановлений термін.

Зареєстрована робота перевіряється закріпленим за студентом викладачем і повертається студенту. Оцінювання контрольної роботи відбувається під час захисту перевіреної контрольної роботи студентом у встановлені терміни.

Якщо виконана контрольна робота містить суттєві недоліки, вона повертається студенту на доопрацювання з відповідною відміткою. Після отримання такої роботи студент повинен усунути вказані викладачем недоліки і здати контрольну роботу на повторну перевірку.

Система поточного контролю і оцінювання знань з дисципліни спрямована на мотивацію самостійної роботи студентів заочної форми навчання протягом семестру. Студент протягом семестру максимально може набрати 100 балів, з них контрольна робота складає 50 балів.

Контрольна робота складається з 5 практичних завдань. Критерії оцінювання контрольної роботи є наступними.