Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота 10.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
496.64 Кб
Скачать

4.Порядок складання схеми

Подати на макет напругу живлення 9В. Вхід підсилювача з’єднати з виходом звукового генератора , а на вихід підсилювача ввімкнути електронний вольтметр і осцилограф. Після перевірки схеми ввімкнути стенд і вимірювані прилади .

5. Знімання амплітудних характеристик підсилювача

Зняття залежності при постійній частоті вхідного сигналу для підсилювача ,що знаходиться в таких режимах роботи :без зворотного зв’язку ; з паралельним негативним зворотним зв’язком за напругою ; з послідовним негативним зворотним зв’язком за струмом і з введенням негативних зворотних зв’язків одночасно.

5.1.Зніманя амплітудної характеристики підсилювача без зворотного зв’язку .Для цього перемикач SA встановити в положення “ 1 “ і за коротити між собою клеми Х1,Х2 .Встановити частоту генератора рівну 1000 Гц. З генератора на вхід підсилювача послідовно подати так значення напруги 0,5; 1 ; 5 ; 10 ; 30 ; 50 ; 100 ; 200 ; 400 ; 500 мВ і за допомогою електронного вольтметра провести вимірювання вихідної напруги . На екрані осцилографа спостерігати за формою вихідної напруги підсилювача .Дані досліду записати у табл.1.

SA→1

, мВ

X1,Х2-закорочені

, В

SA→1

, мВ

Х1,Х2-розімкті

, В

SA→2

, мВ

Х1,Х2-розімкті

, В

Таблиця 1

5.2. Знімання амплітудної характеристики підсилювача з паралельним негативом зворотнім зв’язком за напругою. Для цього перемикач SA встановити в положення “ 2 “ ,а клеми Х1,Х2 залишити закороченими. Повністю повторити дослід ,описаний в п.5.1.

5.3.Знімання амплітудної характеристики підсилювача з послідовним негативним зворотним зв’язком за струмом. Для цього перемикач SA встановити в положення “ 1 “ ,а клеми Х1,Х2 розімкнути .Повторити дослід п.5.1.

5.4. Знімання амплітудної характеристики підсилювача з обома негативними зворотними зв’язками . Для цього перемикач SA встановити в положення “ 2 “ , а клеми Х1,Х2 залишити розімкнутими . Повторити дослід , описаний в п.5.1.