Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка психотренінг.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
129.02 Кб
Скачать

МНС УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

Методичні рекомендації

для курсових робіт з предмету «Технологія психотренінгу» зі спеціальності 7.010107 «Практична психологія» для курсантів та студентів п'ятого курсу

Львів 2010

Методичні рекомендації для курсових робіт з предмету «Технологія психотренінгу» із спеціальності 7.010107 «Практична психологія» для курсантів та студентів п'ятого курсу кафедри практичної психології та педагогіки / Укладач І.Ю. Сороката. – Львів, 2010. – 22 с.

Рецензент:

Баклицький І.О., доцент кафедри психології Львівського Національного університету ім. І.Франка, кандидат психологічних наук.

________________________________________________________

ЛДУ БЖД МНС України, 79007, М.Львів, вул. Клепарівська, 35

ЗАТВЕРДЖУЮ”

Начальник кафедри практичної психології та педагогіки

генерал-лейтенант служби цивільного захисту

М. М. Козяр

___” _________ 2010 року

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

для курсових робіт з предмету «Технологія психотренінгу» зі спеціальності 7.010107 «Практична психологія» для курсантів та студентів п'ятого курсу

кафедри практичної психології та педагогіки

Львів 2010

1. Загальні положення

Навчальний процес передбачає різні форми індивідуальної роботи курсантів та студентів, зокрема виконання курсової роботи, рівень підготовки якої свідчить про ступінь засвоєння отриманих знань, грамотність, загальну культуру та ерудицію.

Основна мета виконання курсової роботи – глибоко й творчо вивчити одне з конкретних питань теорії і практики певної дисципліни, оволодіти методами наукового дослідження.

В процесі роботи курсанти та студенти вдосконалюють і розвивають такі навички та вміння:

  • логічно і аргументовано висловлювати свої думки, пропозиції, робити висновки;

  • правильно оформлювати науково-дослідницький матеріал;

  • публічно захищати підготовлену роботу (робити наукові повідомлення, відповідати на запитання, захищати свою точку зору тощо).

Мета методичних рекомендацій - допомогти курсантам та студентам в написанні та оформленні курсової роботи. В основу покладено вимоги нормативних документів (державних стандартів) щодо оформлення складових роботи, а також використано рекомендації, що містяться в різних довідкових матеріалах.

Вимоги до виконання роботи

Перед початком написання курсової роботи, слід ознайомитися з основними вимогами до її виконання.

  1. Актуальність теми. Актуальність в перекладі з латинської означає важливість, практичну значущість проблеми, яка розглядається. Курсова робота може претендувати на той чи інший ступінь актуальності лише тоді, коли її тема відповідає сучасним потребам розвитку практичної психології, а питання, що розкриваються в роботі важливі для розуміння суті психологічної допомоги особистості.

  2. Достатній теоретичний рівень. Курсант та студент повинен розкрити обрану тему курсової роботи на сучасному рівні розвитку науки, розкрити основні поняття і терміни, що стосуються проблеми курсової роботи, включити в зміст матеріалу тільки об’єктивні факти та реальні практичні матеріали.

  3. Дослідницький характер. У курсовій роботі повинні бути елементи дослідження:

    • вивчення достатньої кількості літературних джерел;

    • систематизація та аналіз різних думок та підходів, формування власної точки зору на проблему, що розглядається;

    • порівняння теоретичних поглядів різних авторів та практичної діяльності, розробка висновків та рекомендацій;

    • виокремлення мети, завдань та прийомів тренінгової роботи;

    • складання програми психотренінгу.

  4. Грамотність оформлення. В роботі не повинно бути граматичних та стилістичних помилок. Необхідно дотримуватись правил цитування, оформлення зносок, списку використаної літератури.