Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ІСуФУ 2007.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
1.37 Mб
Скачать

МiнiстерствА освiти І НАУКИ України

Запорiзький національний ТеХНІЧНИЙ унiверситет”

КАФЕДРА Фінанси та банківська справа

Методичні вказівки, завдання та тести

до практичних робот

з варіантами індивідуальних завдань

до контрольної та самостійної роботи з дисципліни

"Інформаційні системи і технології у фінансових установах"

для студентів спеціальності 6.050104 "Фінанси"

денної та заочної форм навчання

Затверджено

на засіданні кафедри

"Фінанси та банківська справа"

протокол № 1 від 28.08 2007 .

2007

Методичні вказівки і завдання до практичних робот з варіантами індивідуальних завдань до контрольної та самостійної роботи з дисципліни "Інформаційні системи і технології в фінансових установах" для студентів спецiальності 7.050104 "Фiнанси" усіх форм навчання / Укл.: Г.В. Сніжной, С.В. Шарова – Запоріжжя: ЗНТУ, 2007. – 36 с.

Укладач: г.В. Сніжной, доцент, к.Ф.-м.Н.

С.В. Шарова, ????асистент ??????

Рецензент: Ж.К. Нестеренко, доцент (проф), к.е.н.

Вступ

Практичні роботи по курсу “Інформаційні системи і технології в фінансових установах" виконується з метою поліпшення підготовки студентів для ефективного управління інформаційними потоками в комерційних і державних фінансово-кредитних установ, науково-виробничих і торгових організацій, банків.

Внаслідок виконання роботи студенти повинні навчитися застосовувати на практиці критерії і методи прийняття довго і короткострокових фінансових рішень. Освоїти прийоми, пов'язані з практичним проведенням розрахунків при здійсненні операцій з грошовими зобов'язаннями. управлінською діяльністю. Закріпити навички з розробки інформаційних систем для проведення фінансового аналізу і організаційних задач

Аналітичні служби комерційних банків займають усе більш важливе місце в процесі керування. Автоматизація банківської діяльності, повсюдне впровадження локальних і глобальних інформаційних мереж дає можливість оперативно збирати й опрацьовувати найрізноманітніші дані. Якщо до цих можливостей добавляється високий фаховий рівень робітників, то така аналітична служба може бути одним із ключових підрозділів фінансового заснування.

Для рішення практичної проблеми може бути створена і використана імітаційна модель, у даному випадку - для оцінки фінансового стана банку.

Доступність результатів моделювання - одне з основних вимог до впровадження. З самого початку проектування імітаційної моделі повинно бути передбачено, щоб користувач одержував результати обчислювалбного експерименту в звичної для нього формі - у виді таблиць, графіків, діаграм.

Застосування електронних таблиць типу Excel дозволяє щонайкраще задовольнити умовам упровадження моделі в практику роботи аналітика при мінімальних початкових витратах на створення нової технології аналізу. Крім того, подальше накопичення досвіду аналітичної роботи з моделювання з використанням табличного процесора може служити в якості постановки задачі для створення спеціалізованого програмного забезпечення.

Фінансово-економічні розрахунки, створення і аналіз інформації здійснюються за допомогою ЕОМ і відповідного програмного забезпечення.

Номер варіанту відповідає номеру по журналу.