Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Диплом.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
1.33 Mб
Скачать

4. Правила оформлення магістерської роботи

4.1. Загальні вимоги до оформлення

Магістерська робота має бути оформлена у відповідності з вимогами Державного стандарту України ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки", міжнародного стандарту 180 5966:1982 та „Методичними вказівками до виконання та захисту випусних каліфікаційних / магістерських робіт” затвердженими Вченою радою КиМУ (протокол №1 від 30.08.07)

Роботу, як правило, друкують на комп'ютері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через 1,5 міжрядкових інтервали, використовуючи шрифти текстового редактора Word розміру 14.

У громіздких таблицях та рисунках допускається використання шрифту 12 рt. У цьому випадку заголовок таблиці чи назва малюнка повинні бути виконані цим же шрифтом. В роботі не дозволяється використання напівжирного шрифту, підкреслювання або курсиву.

Текст роботи слід друкувати, дотримуючись таких розмірів полів: верхнє і нижнє не менш 20 мм, ліве 25 мм, праве - не менше 10 мм.

Дозволяється вписувати в текст магістерської роботи від руки тушшю або пастою (чорного кольору) окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту, а розмір (по висоті) - не меншим за розмір шрифту усього тексту. Надрядкові та підрядкові індекси, показники степенів тощо можуть бути інших розмірів, але висотою не менше 2 мм.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, виявлені в процесі написання магістерської роботи, можна виправляти шляхом підчищення або затушовування спеціальним білилом (“коректором”), поверх якого на тому ж місці вписується правильний текст або окремі знаки. На одній сторінці допускається не більше п’яти таких виправлень.

Прізвища, назви закладів, організацій, фірм та інші власні назви у тексті пояснювальної записки приводять мовою оригіналу. Допускається транслітерувати власні назви та приводити назви організацій у перекладі на мову магістерської роботи, додаючи в дужках (при першому згадуванні) оригінальну назву.

Заголовки структурних частин магістерської роботи “ЗАВДАННЯ”, “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “РОЗДІЛ”, “ВИСНОВКИ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, “ДОДАТКИ” і заголовки розділів друкують великими літерами симетрично до тексту, без крапок в кінці, не підкреслюючи.

Основна частина магістерської роботи складається з розділів і підрозділів. Розділи і підрозділи повинні мати заголовки.

Заголовки структурних елементів магістерської роботи та заголовки розділів слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами без крапки в кінці, не підкреслюючи. Перенесення слів у заголовках розділів не допускаються. Якщо заголовок складається з двох речень, їх розділяють крапкою.

Заголовки підрозділів слід починати з абзацу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці.

Абзацний відступ має бути однаковим по всьому тексту в межах 12-20 мм.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) і текстом зверху і знизу має становити два вільних рядки.

Кожну структурну частину магістерської роботи починають з нової сторінки.

Не допускається розташовувати заголовок розділу або підрозділу в кінці сторінки, якщо після них слідує тільки один рядок тексту або його зовсім нема.