Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
T 9.1.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
37.04 Кб
Скачать

Особливості сплати збору з операцій з продажу ювелірних виробів.

Платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій з продажу ювелірних виробів із золота (крім обручок), платини і дорогоцінного каміння, є підприємства і організації та фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю ювелірними виробами із золота, платини і дорогоцінного каміння.

Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій з продажу ювелірних виробів із золота сплачується в розмірі п'яти відсотків вартості реалізованих ювелірних виробів із золота (крім обручок), платини і дорогоцінного каміння.

Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій з продажу ювелірних виробів із золота, платини і дорогоцінного каміння сплачується в такому порядку:

якщо протягом робочого дня сума збору, яка обліковується, дорівнює або перевищує 50 гривень, - протягом наступного робочого дня;

якщо протягом робочого дня сума збору, яка обліковується, менша ніж 50 гривень, - не пізніше того робочого дня, коли сума збору досягне 50 гривень.

Документом, що підтверджує продаж ювелірного виробу із золота, платини і дорогоцінного каміння, є касовий чек, що видається покупцеві, в якому сума збору на обов'язкове державне пенсійне страхування включається до загального податку, що сплачується під час купівлі товару.

Платники цього збору, ведуть бухгалтерській облік суми збору шляхом відокремлення від суми загального податку, яка відповідає збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, включається до ціни відповідних товарів і сплачується їх продавцями з виручки від реалізації.

Питання для самоконтролю

  1. Охарактеризувати механізм функціонування складових реформованої пенсійної системи України.

  2. За рахунок яких надходжень формується бюджет Пенсійного фонду?

  3. Охарактеризувати механізм сплати пенсійного збору з продажу ювелірних виробів.

  4. Який порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з вартості легкового автомобіля?

  5. Дайте характеристику механізму сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій із купівлі-продажу нерухомого майна?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]