Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робоча_навчальна_програма_ОМІВ_2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
339.46 Кб
Скачать

Тема 10. Інформаційно-аналітична діяльність у міжнародних відносинах (9 год.)

Лекції 17. Інформаційно-аналітична діяльність у міжнародних відносинах.

Поняття, завдання, цілі інформаційно-аналітичного забезпечення в міжнародних відносинах. Значення аналітичної інформації для вироблення висновків, рекомендацій і використання в міжнародні відносини. Інформаційно-аналітичні установи у системі міжнародних відносин. Класифікація, структура і методи діяльності. Інформаційно-аналітичні продукти та послуги. Вплив інформаційно-аналітичних інституцій на формуванні стратегії зовнішньої політики держав.

Семінарське заняття 7. Аналітичні центри у структурі зовнішньої політики (ділова гра – оперативний аналіз міжнародних подій)

План

1. Робота з джерелами інформації.

2. Міжнародний медіа-моніторинг.

3. Пропозиції для прийняття рішень.

Завдання для самостійної роботи (5 год.)

1. Засвоїти основні завдання інформаційно-аналітичної діяльності у міжнародних відносинах та особливості впливу інформаційно-аналітичних інституцій на формуванні стратегії зовнішньої політики держав ( 2 год.)

2. Виконати домашнє індивідуальне завдання 8. Охарактеризувати інформаційно-аналітичні дослідницькі мережі та установи у системі зовнішньої політики. Визначити їх класифікацію, структуру і методи діяльності. Результати дослідження подати у вигляді аналітичних узагальнень (таблиці, схеми) та зробити висновки (3 год.)

Джерела інформації: [1, 3, 15, 18, 22, 28, 30, 40, 45, 49, 51, 52, 55, 76, 77, 79-80, 85, 87]

Тема 11. Україна у системі міжнародних інформаційних відносин (7 год.)

Лекції 18. Інформаційна політика України в контексті глобальних та регіональних інтеграційних процесів

Прогностична модель становлення інформаційного суспільства в Україні. Стратегія інтеграції України до глобального інформаційного суспільства. Міжнародні чинники національної інформаційної політики. Трансформація політичних, економічних та соціокультурних пріоритетів України у ХХІ ст.

Завдання для самостійної роботи (5 год.)

1. Засвоїти основні пріоритети інтеграції України до глобального інформаційного суспільства інформаційної політики України ( 2 год.)

2. Виконати домашнє індивідуальне завдання 9.

  • Охарактеризувати інформаційну політику України на світовій арені. Результати дослідження подати у вигляді аналітичних узагальнень (таблиці, діаграми, схеми). Порівняти отриманні дані та зробити висновки.

  • Охарактеризувати використання комунікативних технологій у діяльності МЗС України.

    • Проаналізувати урядову програму створення позитивного іміджу України в міжнародних відносинах. Результати дослідження подати у вигляді аналітичних узагальнень (таблиці, діаграми, схеми) та зробити висновки.

    • Запропонувати стратегію державного брендінгу України для забезпечення національних інтересів. Результати дослідження подати у вигляді аналітичних узагальнень та зробити висновки (3 год.)

Джерела інформації: [1, 3, 6, 7, 15, 19, 22, 24, 41, 42, 64, 87, 92, 97]

Лекції 19. Модульна контрольна робота