Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проектний аналіз м-у к курс. раб. дораб 2007 нз...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
493.57 Кб
Скачать

2.1.2 Другий варіант концепції побудови основної частини курсових проектів (аналіз – теорія – пропозиції)

  1. Розділ: аналіз – на основі зібраних матеріалів щодо діяльності підприємства, що досліджується, розглядаються наступні питання, стисла характеристика об’єкта дослідження, аналіз показників обраного підприємства, його окремого підрозділу чи проекту згідно мети, завдань та об’єкту дослідження, визначення позитивних і негативних боків діяльності підприємства, а також невикористаних можливостей розвитку підприємства, визначення з них найбільш важливих. Підсумком розробки розділу має бути визначення (по ходу розробки 1 розділу і у висновках по 1 розділу) стану, основних проблем та невикористаних можливостей у розвитку підприємства згідно мети, завдань та об’єкту дослідження. За підсумками розробки 1 розділу мають бути наведені “Висновки по 1 розділу”, що повинні висвітлити основні досягнуті результати розробки розділу.

  2. Розділ: теоретичний – на основі кола визначених негативних боків діяльності підприємства, а також невикористаних можливостей розвитку підприємства, визначення з них (проблем і невикористаних можливостей) найбільш важливих, проводиться розробка теоретичних аспектів, розгляд прикладів вирішення аналогічних проблем іншими підприємствами та вибір найкращого варіанту (ів) або їх симбіозу щодо можливостей поліпшення показників підприємства згідно мети, завдань та об’єкту дослідження. Підсумком розробки другого розділу має бути визначення (по ходу розробки 2 розділу і у висновках по 2 розділу) найкращого шляху або шляхів вирішення проблеми (або проблем) та (або) використання невикористаних можливостей розвитку підприємства, що були визначені (проблеми і невикористані можливості) у першому розділі. Такий шлях або шляхи повинні привести до поліпшення стану діяльності підприємства згідно мети, завдань та об’єкту дослідження. За підсумками розробки 2 розділу мають бути наведені “Висновки по 2 розділу”, що повинні висвітлити основні досягнуті результати розробки розділу.

  3. Розділ: пропозиції – впровадження конкретної (их) пропозиції (ій), тобто застосування для підприємства, що аналізується, варіанту (обраного в 2 розділі) покращання стану об'єкту аналізу згідно мети, завдань та об’єкту дослідження з конкретним обґрунтуванням, розрахунками і порівнянням стану до реалізації пропозицій і після. Підсумком розробки третього розділу має бути покращання діяльності підприємства згідно мети, завдань та об’єкту дослідження, що прогнозується, завдяки застосованому(им) шляху(ам), що підтверджується зміною на краще (завдяки пропозиції) показників у періоді, що прогнозується, та економічною ефективністю пропозицій. За підсумками розробки 3 розділу мають бути наведені “Висновки по 3 розділу”, що повинні висвітлити основні досягнуті результати розробки розділу.

За підсумками розробки кожного розділу мають бути наведені висновки, що відображають основні результати, що досягнуті у результаті розробки розділу. Висновки наводяться без № з назвою “Висновки по 1 (2, 3) розділу”.