Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекція спілкування дозвільна система госп діяль....doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
140.8 Кб
Скачать
  1. Отримання консультації (інформації) щодо вимог та порядку отримання дозволу.

  2. Отримання документа дозвільного характеру чи реєстрації декларації ( при застосовані «принципу мовчазної згоди»

Отримання консультації (інформації) щодо вимог та порядку отримання дозволу.

1. Консультацію щодо отримання дозволу заявник може отримати в дозвільному центрі.

Закон «Про дозвільну систему в сфері господарської діяльності» до основних завдань державного адміністратора відносить «надання суб'єкту господарювання вичерпної інформації щодо вимог та порядку одержання документа дозвільного характеру»( абз.1 ч. ст.5) , таким чином державний адміністратор зобов’язаний надати вичерпну інформацію, про порядок отримання відповідного дозволу, перелік документів які необхідно подати для отримання відповідного дозволу.

2.Інформація повинна бути розміщена на веб-сторінці Дозвільного центру (офісу).

Закон також покладає на державного адміністратора «ведення в мережі Інтернет веб-сторінки, що містить інформацію, необхідну для отримання документів дозвільного характеру» (абз.10 ч. 4 ст. 5 Закону).

У Львові виконавчий комітет, як правило приймає рішення Про затвердження стандартів адміністративних послуг, які надає певне управління (природних ресурсів та регулювання земельних відносин ,управління архітектури чи інші ) через управління “Дозвільний офіс“. та оприлюднювати на сайті управління “Дозвільний офіс“, в розділі адміністративні послуги (http://www.city-adm.lviv.ua/dozvil/administrativni-poslugi.html) відповідну інформацію необхідну для отримання документів дозвільного характеру). Тобто заявник може отримати дану інформацію в себе в дома чи в офіс.

Отримання дозволу можливе, як шляхом:

а) отримання документу дозвільного характеру,

так і

б) без отримання відповідного документа дозвільного характеру (Принцип мовчазної згоди).

Документ дозвільного характеру - дозвіл, висновок, рішення, погодження, свідоцтво, інший документ, який дозвільний орган зобов'язаний видати суб'єкту господарювання у разі надання йому права на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності та/або без наявності якого суб'єкт господарювання не може проваджувати певні дії щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності;

Закон ««Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» передбачає також можливість отримати дозвіл без отримання документа дозвільного характеру, через застосування «принципу мовчазної згоди».

Принцип мовчазної згоди - принцип, згідно з яким суб'єкт господарювання набуває право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності без отримання відповідного документа дозвільного характеру, за умови якщо суб'єктом господарювання або уповноваженою ним особою подано в установленому порядку заяву та документи в повному обсязі, але у встановлений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не видано або не направлено.

Закон передбачено що , якщо у встановлений законом строк суб'єкту господарювання не видано або не направлено документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі, то через десять робочих днів з дня закінчення встановленого строку для видачі або відмови у видачі документа дозвільного характеру суб'єкт господарювання має право провадити певні дії щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності.