Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
П Л2.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
2.69 Mб
Скачать

Зовнішній температурі не нижче -40°с

Конструкції каркаса

Будівлі, які опалюються

Будівлі, які не опалюються

Відкриті споруди

Відстань між температурними швами, м

Збірні залізобетонні та змішані (залізо­бетонні колони і металеві конструкції покриття)

60

40

40

Монолітні та збірно-монолітні з важкого бетону

50

30

30

Монолітні та збірно-монолітні з легкого бетону

40

25

25

Металеві

230

200

130

<->-

Для залізобетонних конструкцій одноповерхових промислових будівель відстань між температурними швами допускається без розрахунку збільшувати на 20%, а при обгрунтуванні розрахунком і на більшу величину. При температурі зовнішнього повітря нижче -40°С відстані між температурними швами при металевому каркасі приймають: у будівлях, які опалюються - 60 м; у будівлях, які не опалюються, - 140 м; у відкритих спорудах - 100 м.

Поперечні температурні шви в одноповерхових промислових будівлях влаштовують на парних колонах без вставки, а парні колони спирають на загальний фундамент. Повздовжні температурні шви влаштовують на двох повздожніх рядах колон із вставкою, ширину якої приймають 500, 750 або 1000 мм, залежно від розмірів прив'язки колон у суміжних прогонах.

Осадочні шви передбачають у тих випадках, коли очікуються неоднакові та нерівномірні осідання суміжних частин будівлі. Такі осідання відбуваються: при різних за величиною та характером навантаженнях на грунтові основи; при значній різниці висот суміжних частин будівлі; на межі різнорідних грунтів основ під фундаментами; при наявності прибудов до будівлі.

Осадочні шви ділять по вертикалі всі конструкції будівель і допускають самостійне осідання окремих її об'ємів. Осадочні шви забезпечують і горизонтальні переміщення розділених частин будівель, тому їх доцільно суміщати з температурними швами. В цьому випадку їх називають температурно-осадочними. В однопо­верхових промислових будівлях їх облаштовують на здвоєних колонах, вставки між координатними осями прогонів, що примикають, приймають із урахуванням прив'язки колон до осей і товщини стіни.

Антисейсмічні шви передбачають у будівлях, які будують в сейсмічних регіонах. Такі шви розченовують будівлі на окремі відсіки, які являють собою стійкі об'єми із самостійними несучими остовами, що забезпечує їх незалежне осідання.

Прив'язка конструктивних елементів каркасних одноповерхових промислових будівель до координатних осей.

Розмір прив'язки - це відстань від координатної осі до грані або геометричної осі поперечного перетину конструктивного елемента. Єдині правила прив'язки конструкцій до координатних осей і уніфікація засобів стикування їх між собою забезпечують взаємозамінність конструкцій і дозволяють виключити або звести до мінімуму кількість добірних елементів.

В одноповерхових промислових каркасних будівлях при розташуванні колон крайніх і середніх рядів, зовнішніх повздовжніх і торцевих стін, колон у місцях температурних і осадочних швів використовують прив'язки: "нульову", "матеріальні - 250" і "500" мм і "центральну" (рис. VI. 15).

"Нульовій" прив'язці надають перевагу, тому що при ній виключається використання добірних огороджувальних і несучих елементів у місцях застосування деформаційних швів. "Нульову" прив'язку приймають в безкранових будівлях і в будівлях з підвісними і мостовими кранами при кроці колон К=6 м, якщо висота від підлоги до низу несучих конструкцій не перевищує 14,4 м, а вантажопідйомність кранів - 32 т при всіх видах матеріалів каркаса (табл. VI.3).

Таблиця VI.З

Розміри прив'язок конструкцій каркасних промислових будівель до повздовжніх

координатних осей

Основний показник

Прив'язка

Будівлі (прогони) із збірним залізобетонним і змішаним каркасом без мостових кранів

"нульова"

Будівлі (прогони) із збірним залізобетонним і змішаним каркасом: з мос­товими кранами вантажопідйомністю менше 32 т; Ю=6 м, Нк < 14,4м

"нульова"

Будівлі (прогони) із збірним залізобетонним і змішаним каркасом з мосто­вими кранами при К=12, а також при вантажопідьомності мостових кранів більше 32 т; К=6 м, при Нк>14,4 м

"матері­альна" "250"

При "нульовій" прив'язці зовнішні грані колон крайніх повздовжніх рядів суміщають з координатними осями. При цьому внутрішня поверхня повздовжніх зовнішніх стін співпадає з положенням координатної осі, а зазор між внутрішніми гранями колон і стін приймають 30 мм.

При "матеріальній" прив'язці "250" зовнішні грані колон зміщують назовні від координатної осі на 250 мм. Таку прив'язку приймають в будівлях: з мостовими кранами вантажопідйомністю більше 32 т; при висоті прогону більше 14,4 м і кроці колон 6 м; в будівлях при наявності мостових кранів при кроці колон 12 м.використання "матеріальної" прив'язки обґрунтовується збільшенням розмірів перерізу колон і підколонників при великих навантаженнях.

Поперечний температурний шов виготовляють шляхом зміщення геометричних осей колон в обидва боки від однієї координатної осі на 500 мм. Повздовжній температурний шов виготовляють на двох координатних осях із вставками між ними 500, 750 і 1000 мм.

Прив'язку колон у місцях усадочних швів здійснюють до координатних осей із вставками між ними

(рис. VI. 16). Розміри вставок С приймають кратними 50 мм, але не менше 300 мм.

Рис. VI. 16. Прив'язка елементів одноповерхових промислових будівель до повздовжніх і поперечних координатних осей: а, б, в - прив'язка колон і вставки між координатними осями в місцях перепаду висот паралельних прогонів; г, д - те саме, при взаємно перпендикулярному примиканні прогонів; е, ж - прив'язка несучих зовнішніх стін

У місцях примикання двох різновисоких паралельних прогонів вставку Сі розраховують за формулою:

С, = "0"("250") х 1(2) + в + е + 50, де

в - товщина стіни, мм; е - зазор між зовнішньою поверхнею колон більшого прогону і внутрішньою площиною стіни, мм. В одноповерхових промислових будівлях е - 30 мм; 50 мм - зазор між зовнішньою площиною стіни і поверхнею колон нижчого прогону.

У місцях примикання взаємно перпендикулярних прогонів розмір вставки с2 залежить від способу прив'язки колон у поперечному прогоні ("0" або "250") і визначають за формулою:

С2 = "0"("250") + е + в + 50.

При спиранні кроквяних конструкцій на цегляні стіни товщиною 380 мм, внутрішні площини стін зміщують всередину від координатних осей на 100 мм і передбачають пілястри, які виступають всередину будівлі від площини стіни не менше ніж на 130 мм. При більшій товщині стін прив'язку приймають 200 мм.

У багатоповерхових промислових будівлях із балочними перекриттями розмір прив'язки крайніх рядів колон до повздовжніх координатних осей залежить від нормативних навантажень на перекриття. Так, у будівлях з навантаженнями на перекриття 5... 10 кН/м~ зовнішню грань колон зміщують з координатної осі назовні на 200 мм, а між внутрішньою площиною стіни і гранями колон передбачають зазор 30 мм (рис. VI. 17, а). У будівлях з навантаженнями на перекриття 10...25 кН/м' зовнішні грані колон суміщують з координатною віссю і залишають зазор 30 мм між колонами і стіною (рис. VI. 17, б).

У торцях багатоповерхових будівель зовнішні грані колон відносять всередину цеху від крайніх поперечних координатних осей на 200 мм або геометричні осі перерізу колон відносять в середину цеху від крайніх поперечних координатних осей на 500 мм. У першому випадку між внутрішньою площиною торцевої стіни і зовнішньою гранню колон залишають зазор 30 мм, а в другому випадку такий зазор передбачають між стіною і координатною віссю.

Поперечні температурні шви розміщують на двох рядах колон із вставкою між ними розміром 1000 мм або без неї. В першому випадку геометричні осі перерізу парних колон суміщують з координатними осями, а в другому - температурний шов суміщують з одинарною координатною віссю, і кожну з парних колон зміщують від координатної осі на 500 мм.

У багатоповерхових будівлях з укрупненими прогонами верхнього поверху прив'язку крайніх колон і зовнішніх стін до повздовжніх і поперечних координатних осей виконують так, як і для одноповерхових будівель (рис. VI. 18, VI. 19).

Колони середніх повздовжніх і поперечних рядів багатоповерхових будівель різних конструктивних рішень прив'язують так, щоб геометричні осі перерізів поперечних колон співпадали з координатними осями. Приклад об'ємно-планувального рішення промислової будівлі, яка складається з двоповерхового цеху з балочними перекриттями і одноповерхового цеху, що примикає, наведений на рис. VI.20 ірис. VI.21.

Геометричні осі поперечних перерізів крайніх і середніх колон у будівлях з безбалочними перекриттями суміщають з координатними осями, а зовнішні стіни і температурні шви прив'язують у відповідності з вказівками з використання цих конструкцій. Приклад об'ємно-планувального рішення промислової будівлі, яка складається з двоповерхового цеху з безбалочними перекриттями і одноповерхового цеху із залізобетонним каркасом, що примикає, наведений на рис. VI.22 і рис. VI.23.

У місці примикання багатоповерхової промислової будівлі до одноповерхової розмір вставки між паралельними суміжними координатними осями приймають таким, щоб у цьому місці можна було використати за можливості типові стінові панелі.

Для гасіння можливих пожеж і проведення рятувальних робіт в одноповерхових промислових будівлях висотою 10 м і більше до карнизу покрівлі або верху зовнішньої стіни (парапету) передбачають влаштування пожежних драбин через 200 м по периметру, для підйому персоналу пожежних підрозділів і пожежної техніки на покрівлю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]