Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Історіографія.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
35.42 Кб
Скачать

Методичні рекомендації

У першому питанні висвітліть основні віхи життєвого шляху М. Грушевського. Основну увагу слід зосередити на його діяльності у царині історичної науки. При цьому обов’язково зазначте, з якими науковими інституціями у той чи інший час довелося співпрацювати М. Грушевському, які з них були створені з його безпосередньої ініціативи. Назвіть наукові, науково-популярні видання, які започаткував або ж якими опікувався М. Грушевський. Принагідно також згадайте, чим уславився М. Грушевський як політичний діяч.

У другому питанні насамперед визначте коло наукових інтересів М. Грушевського. При цьому завважте, що як учений широкого профілю, він не обмежувався якоюсь однією галуззю знань. Свою відповідь обов’язково ілюструйте прикладами наукових праць, розвідок М. Грушевського.

У третьому питанні визначте засадничі ідеї історичної концепції М. Грушевського. Пам’ятайте, що найбільш повно історичні погляди дослідника відбито у багатотомній “Історії України-Руси”. Однак не слід при цьому обмежуватися лише цією фундаментальною працею М. Грушевського. Варто взяти до уваги й інші його дослідження.