Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. реком. для курсових 2009.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
387.58 Кб
Скачать

28

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра „Фінанси і кредит”

Рег. № _________

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до виконання курсової роботи

з дисципліни

Фінанси

для студентів

ІІ

курсу

напряму підготовки:

6.030508 „Фінанси і кредит”

проф. спрямув. „Фінанси”

галузі знань

0305 „ Економіка і підприємництво”

факультету

економіки

Херсон 2009

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни „Фінанси”

Укладачі: доцент Андрейченко О.В.

викл.-стажер Колісніченко К.В. кількість сторінок ____

Затверджено

на засіданні кафедри „Фінанси і редит”

Протокол № ___ від _________

Зав. кафедри_____________М.А.Коваленко

ВСТУП

Курсова робота з дисципліни “Фінанси” виконується в процесі вивчення дисципліни “Фінанси”. Вона є підсумковою роботою, яка передбачає поглиблення та закріплення теоретичних знань студентів при вивченні даної дисципліни, вироблення навичок використовування цих знань на практиці з залученням конкретних матеріалів.

Творчий підхід до виконання курсової роботи сприяє формуванню у студентів навичок до наукових досліджень та прикладних розробок. Виконання роботи важливе для підготовки виступів, доповідей студентських наукових робіт. Курсова робота також може стати основою для написання дипломної роботи.

Курсова робота - результат поглибленого дослідження однієї із тем дисципліни. Курсову роботу виконують за такою схемою: вибір теми, підбір літератури, збір фактичного матеріалу та його систематизація, написання роботи, захист курсової роботи.

Курсові роботи виконуються під безпосереднім науковим і методичним керівництвом кафедри “Фінансів”. Наукові керівники з підготовки, перевірки та захисту курсових робіт затверджуються кафедрою.

Метою підготовки курсової роботи є поглиблення студентом теоретичних і практичних знань з фінансів, конкретного напряму спеціалізації, вироблення умінь застосовувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань; сприяння розвиткові пошуку сучасних наукових досягнень у сфері фінансів та уміння самостійно застосовувати їх при вирішенні прикладних проблем.

Працюючи над курсовою роботою, студент має засвоїти навики правильної постановки проблеми та обґрунтування її актуальності, формулювання мети і завдань дослідження, побудови логічного плану і оптимальної структури, роботи з літературними джерелами та статистичною інформацією, аналізу та оцінки фінансових аспектів діяльності організації, обґрунтування власних узагальнень, висновків і пропозицій.

І. Значення курсової роботи у вивченні дисципліни.

Мета написання курсової роботи - закріплення і поглиблення знань студентів по певному розділу курсу і оволодіння навичками самостійної науково дослідницької роботи та виконання прикладних розробок .

До курсових робіт з дисципліни “Фінанси” виставляються такі вимоги:

1) Курсова робота повинна бути написана самостійно і відрізнятися критичним аналізом питань, що входять до її предмету. Матеріал повинен бути викладений словами автора .

2) Курсова робота являє собою рукописний текст обсягом 30 - 40 сторінок машинописного тексту формату А4. Додатки не включаються у загальну кількість сторінок роботи.

Курсова робота має бути виконаною і оформленою з додержанням усіх технічних вимог до наукових робіт. Текст роботи має бути надрукований на принтері через 1,5 міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці на одному боці аркуша білого паперу формату А4. Шрифт Times New Romal, 14 пт. Можна також подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату А3.

Текст розміщується на сторінці, яка обмежується полями: лівим — 20 мм, правим — 10 мм, верхнім — 20 мм, нижнім — 20 мм. Відстань між заголовком і текстом має бути в межах 15–20 мм.

Курсова робота починається з титульного аркуша, який виконується за формою (додаток 1).

У змісті зазначають початкові сторінки кожного розділу і параграфа. Назви розділів і параграфів у змісті й тексті мають бути однаковими. Вступ, кожний розділ, висновки і список літератури починаються з нової сторінки, а наступний підрозділ — одразу після закінчення попереднього.

Текстова частина курсової роботи, рисунки, таблиці мають бути надруковані на принтері.

Розділи, підрозділи, пункти й підпункти слід нумерувати араб­ськими цифрами та друкувати з абзацним відступом.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах усього тексту за винятком додатків (1, 2, 3 і т. ін.).

Номер підрозділу або пункту включає номер розділу і поряд­ковий номер підрозділу або пункту, відокремлені крапкою (1.1, 1.2 і т. ін.).

Номер підпункту включає номери розділу, підрозділу, пункту і порядковий номер підпункту, відокремлені крапкою (1.1.1.1, 1.1.1.2, 1.1.1.3 і т. д.).

Після номеру розділу, підрозділу, пункту і підпункту в тексті роботи крапку не ставлять.

Якщо текст поділяють тільки на пункти, їх слід нумерувати (за винятком додатків) порядковими номерами в межах усього тексту.

Заголовки

Розділи, підрозділи повинні мати заголовки, що чітко й коротко відображають їхній зміст.

Заголовки розділів, підрозділів і пунктів слід друкувати з абзацним відступом з великої літери без крапки в кінці та без підкреслень.

Заголовки розділів і підрозділів слід виділяти напівжирним шрифтом.

Переліки

У тексті пунктів або підпунктів можуть бути переліки. Перед кожною позицією переліку слід ставити дефіс або (за необхідності послатися в тексті на один із переліків) малу літеру, після якої ставлять дужку. Для подальшої деталізації переліку необхідно використовувати позначення цифрами, після яких ставлять дужку.

Приклад

а)____________________________________________________

б)____________________________________________________

1)_________________________________________________

2)_________________________________________________

в)____________________________________________________