Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІМВ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
868.35 Кб
Скачать

Тема 5.4. Завершення Першої світової війни та її підсумки. Паризька мирна конференція і становлення Версальської системи міжнародних відносин (2 год.).

Завершення Першої світової війни. Поразка Четверного союзу. Пропозиція Австро-Угорщини про мир. Перемир'я з Болгарією. Чотирнадцять пунктів Вільсона. Прохання Німеччини про перемир'я. Капітуляція Австро-Угорщини і Туреччини. Попередні переговори про перемир'я. Комп'єнське перемир’я. Основні підсумки війни.

Становлення Версальського порядку. Плани великих держав щодо устрою післявоєнного миру. Організація роботи Паризької мирної конференції. Створення Ліги Націй. Основні питання Паризької мирної конференції. Версальська система мирних договорів.

Розділ VI Криза Версальського порядку та його крах

Тема 6.1. Міжнародні відносини у 20-х рр. Хх ст. (4 год.)

Вашингтонська конференція ц становлення Вашингтонської системи міжнародних відносин (1921-1922 рр.). Політика великих держав на Далекому Сході. Вашингтонська конференція.

Крах Версальсько-Ва­шингтонської системи міжнародних відносин та його причини.

Проблеми нормалізації міжнародних відносин в Європі та зміцнення Версальського порядку в 1921-1923 рр. Ситуація в Європі після закінчення Першої світової війни. Активізація зовнішньополітичної діяльності радянської Росії та України. Генуезька конференція і Раппальський договір. Гаазька конференція. Лозаннська конференція та її договори.

Міжнародні відносини у 1924-1929 рр. Стабілізація міжнародних відносин. Смуга дипломатичного визнання СРСР. Криза репараційної системи і план Дауеса. Локарнські угоди та їх міжнародні наслідки. Міжнародні договори СРСР другої половини 20-х рр.. План Бріана-Келлога.

Тема 6.2. Міжнародні відносини в період світової економічної кризи 1929-1933 рр. Утворення вогнищ війни в Європі та на Далекому Сході.

Міжнародні відносини в період світової економічної кризи 1929 — 1933 рр. Особливості світової економічної кризи 1929 — 1933 рр. та її вплив на міжнародні відносини. «План Юнга» й кінець репараційної системи. Загострення міждержавних суперечностей і посилення конфронтації західних країн з СРСР. Зовнішньополітичні ініціативи Радянського Союзу.

Утворення вогнищ війни. Експансія Японії в Китаї й виникнення вогнища війни на Далекому Сході. Створення Німеччиною вогнища війни в Європі .

Тема 6.3. Воєнна агресія Італії, Німеччини та Японії у 1935-1938 рр. (2 год.)

Проблеми європейської колективної безпеки. Зовнішньополітичні ініціативи СРСР. Укладення пакту про ненапад між Францією і СРСР. План Барту. Франко-радянський і радянсько-чехословацький договори про взаємодопомогу 1935 р.

Воєнна агресія Італії, Німеччини та Японії в 1935 — 1938 рр. Напад Італії на Ефіопію. Англо-німецька морська угода 1936 р. Конференція в Монтре. Громадянська війна в Іспанії та ставлення великих держав до неї. Антикомінтернівський пакт. Новий етап агресії Японії в Китаї й політика Радянського Союзу. Аншлюс Австрії.

Тема 6.4. Передвоєнна політична криза в Європі (2 год.)

Мюнхенська конференція західних країн та її наслідки. Розчленування Чехословаччини Німеччиною. Англо-франко-радянські переговори в Москві. Пакт про ненапад між СРСР та Німеччиною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]