Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теоретична частина.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
107.01 Кб
Скачать

4.1 Загальні вимоги до оформлення

Курсову роботу оформляють на окремому аркуші білого паперу формату А4 (210х297 мм) з одного боку. Рамка не потрібна. Курсову роботу виконують машинним способом за допомогою комп'ютерної техніки або в рукописному варіанті чорною пастою.

Курсову роботу виконують з розрахунку 35-40 рядків на сторінці за умови рівномірного її заповнення і висотою букв і цифр не менше 1,8 мм. При виконанні роботи на ЕОМ доцільно використовувати шрифт TNR, кегль 12-14.

Текст роботи потрібно розміщувати, дотримуючись таких розмірів полів: верхнє, ліве і нижнє - не менше 20 мм, праве - не менше 10 мм.

Помилки, описки і графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбовуванням білою фарбою і нанесенням на тому самому місці чи між рядками виправленого зображення машинним способом або від руки. Виправлене повинно бути чорного кольору.

Структурні елементи "ЗМІСТ", "вступ", "ВИСНОВКИ", "СПИСОК ЛИТЕРАТУРИ" не нумерують, а їх назви є заголовками структурних елементів. Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки.

Заголовки структурних елементів роботи і заголовки розділів необхідно розмішувати всередині рядка і друкувати великими літерами без крапки наприкінці, не підкреслюючи.

Заголовки підрозділів, пунктів роботи треба починати з абзацного відступу і друкувати малими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки наприкінці.

Абзацний відступ повинний бути однаковим по всьому тексту роботи і дорівнювати п'ятьом літерам.

Якщо заголовок складається з двох чи більше речень, їх розділяють крапкою. Переноси слів у заголовку розділу не допускаються.

Відстань між заголовком і наступним чи попереднім текстом повинна бути не менше двох рядків. Відстань між рядками заголовка, а також між двома заголовками беруть такими самими, як і в тексті.

Не допускається розміщувати назву підрозділу, а також пункту і підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього розміщений тільки один рядок тексту.

Сторінки роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізної нумерації по всьому тексту роботи. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки наприкінці.

Титульний аркуш, завдання, реферат, зміст, додатки враховують у загальну нумерацію сторінок роботи. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

Оформлена курсова робота повинна бути підшита у пластиковий швидкозшивач.

4.2 Нумерація структурних елементів роботи

Розділи, підрозділи, пункти роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами.

Розділи роботи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладання роботи і позначаються арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1, 2, 3 і т.д.

Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, розділених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад, 1.1, 1.2 і т.д.

Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу, порядкового номера підрозділу і порядкового номера пункту, розділених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад, 1.1.1, 1.1.2 і т.д.