Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОБОЧИЙ ЗОШИТ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
3.35 Mб
Скачать

Завдання ___.

Заданими картки молочної продуктивності корови_______________________ перевірити точність визначення річного надою за лактацію за контрольними щодекадними даними, за найвищим добовим надоєм.

1. Для визначення вищого добового надою корови суму надоїв за три суміжних дні (вищій надій, надій за попередні і наступні дні) ділять на три. Теоретично річний надій за Вільсоном визначається множенням отриманого таким чином вищого добового надою на коефіцієнт 200. За Вільсоном вищий добовий надій складає приблизно 1/200 частини надою за всю лактацію.

2. Для визначення теоретичного річного надою за контрольними щодекадними доїннями, надій за кожний місяць визначають шляхом множення на 10 суми трьох добових надоїв у дні контролю (через кожні 10 дні). Помилка визначається у відсотках до фактичного річного надою.

Кличка і № корови

Вищий добовий надій

Теоретичний річний надій, кг

Фактичний річний надій за 305 днів, кг

% помилки при розрахунку теоретичного річного надою

за вищим добовим надоєм

за контрольними надоями

за вищим добовим надоєм

за контрольними доїннями

кг

%

кг

%

Висновки:______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________