Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для МН.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
496.64 Кб
Скачать

2 Порядок виконання курсової роботи.

Процес виконання курсової роботи включає наступні етапи:

  • вибір теми, ознайомлення з основними її проблемами;

  • складання плану роботи;

  • підбір літератури та фактичного матеріалу;

  • написання та оформлення курсової роботи;

  • захист.

1-й етап - вибір теми курсової роботи. Доцільно та вдало підібрана тема значно сприяє швидкому та успішному написанню курсової роботи. Тему студенти вибирають самостійно, керуючись переліком, який, представлений в приблизній тематиці у розділі 5. Якщо студент бажає розробити тему, яка не передбачена рекомендованою тематикою, він повинен обґрунтувати її вибір і узгодити тему з викладачем – керівником курсової роботи.

Вибираючи тему курсової роботи, студентам необхідно враховувати відповідність її спрямованості своїм науковим і практичним роботам, розробкам, можливостям збору первинної інформації і т.д.

2-й етап - складання плану. Це досить важливий та відповідальний етап виконання курсової роботи, оскільки від цього значною мірою залежить якість усієї роботи. План повинен висвітлювати вузлові питання теми, кількість питань, що розглядаються, може варіюватися від трьох до п'яти, він має бути чітким та логічно послідовним.

Складений студентом план обговорюється з науковим керівником, який його коректує, якщо в цьому є необхідність, і затверджує.

3-й етап - підбір та вивчення літератури. Поглиблене вивчення джерел інформації доцільно починати з розгляду новітніх публікацій в спеціалізованих і загальноекономічних виданнях, комп'ютерної мережі Інтернет і т.д. Разом з цим вивчається фактичний матеріал по підприємству, галузі, ринку відповідно до теми курсової роботи.

При використовуванні в роботі тверджень, висновків, цитат, результатів досліджень, інших розробок авторів статей, необхідно робити посилання на першоджерела, список яких студент приводить в кінці роботи.

4-й етап - написання та оформлення роботи. Зібраний матеріал групують, обробляють та систематизують відповідно до плану. На цьому етапі уточняються структура курсової роботи та підбирається ілюстративний матеріал. Після цього пишеться чорновий варіант роботи, який піддається літературній обробці та редагуванню. Завершену роботу оформляють відповідно до вимог, що перелічені у розділі 4 даних методичних вказівок.

5-й етап - захист курсової роботи. Виконана робота здається науковому керівнику для перевірки та рецензування. В рецензії відмічаються позитивні риси роботи та й недоліки /як за формою, так і за змістом /. При позитивній оцінці робота допускається до захисту. Якщо робота виконана всупереч вимог, що викладені в методичних вказівках, її повертають для доопрацювання. До повторної роботи обов'язково додається рецензія на перший варіант.

При захисті курсової роботи студент повинен розкрити зміст теми, продемонструвати добре знання літератури, навести результати дослідження, розкрити суть пропозицій і рекомендацій, обґрунтувати їх ефективність і можливість впровадження в практичну діяльність, відповісти на поставленні запитання.

Захист курсової роботи триває 7-10 хвилин. Після захисту курсова передається в архів вузу.