Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для МН.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
496.64 Кб
Скачать

3. Вимоги до змісту курсової роботи

Робота повинна мати чітку та логічну побудову. Складові частини курсової роботи повинні мати слідуючи співвідношення:

Назва розділу

Кількість сторінок

Вступ

1-2

1 Теоретична частина

10-12

2 Аналітична частина

10

Висновки та пропозиції

3-5

Перелік посилань

1-2

Додатки

-

У вступі до курсової роботи має бути обґрунтована актуальність обраної теми, коротко охарактеризовані стан проблеми та питання, що вимагають вирішення, чітко сформульовані мета та завдання курсової роботи, визначена методологія дослідження, вказані джерела інформації, що були використані автором при підготовці та написанні курсової роботи.

Теоретична частина передбачає глибоке всебічне розкриття змісту обраної теми, її найважливіших питань та проблем. Головна вимога - показати як висвітлюються ці проблеми в літературі з питань теорії управління та менеджменту, викласти різні точки зору і зробити їх критичний аналіз.

Виклад теорії має відповідати сучасному рівню розвитку науки управління. Рекомендується використовувати лише літературу останніх років видання. Кожну тему курсової роботи необхідно розглядати з позицій сучасності, теоретичні положення супроводжувати аналізом статистичних даних, прикладами з практики управлінської діяльності. Необхідно продемонструвати вміння самостійно робити висновки на основі вивченої літератури, зібраного, обробленого та узагальненого конкретного матеріалу.

В аналітичній частині досліджується стан проблеми на прикладі підприємства. Студент дає коротку характеристику роботи підприємства, перспективи розвитку; аналізує стан підприємства. Аналіз повинен показати становище справ на підприємстві (згідно з обраною темою), виявити недоліки на даній дільниці роботи підприємства та донести погребу розробки тих заходів, які будуть запропоновані.

Основні джерела інформації - періодичні спеціалізовані і загальноекономічні видання, статистичні збірники, довідкова література, бази даних Інтернет.

У висновках та пропозиціях необхідно стисло висловити основні результати проведених досліджень і показати, в якому ступені досягнута мета курсової роботи і виконані основні задачі, які сформульовані у вступі, а також запропонувати можливі варіанти рішення проблеми. Характер та зміст запропонованих заходів визначається темою курсової роботи. Запропоновані розробки та заходи підлягають обґрунтуванню.

Складовою частиною курсової роботи являється перелік посилань, який включає основні джерела, нормативні документи та інші матеріали, використанні в процесі роботи. Приклад оформлення переліку посилань представлений в додатку 4.

4 Вимоги до оформлення курсової роботи

Слід уважно ставитися до оформлення курсової роботи. Виклад і розстановка розглянутих у текстовій частині питань і розділів роботи повинні бути послідовними і логічними, а матеріал розміщуватися в такому порядку: