Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
робоча програма. інтелект. власність.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
349.18 Кб
Скачать

7. Індивідуальні навчально-дослідні завдання

Індивідуальні завдання з окремих дисциплін (реферати, розрахункової, графічні, курсові, дипломні проекти або роботи тощо) видаються студентам в терміни, передбачені вищим навчальним закладом. Індивідуальні завдання виконуються студентом самостійно при консультуванні викладачем.

Допускаються випадки виконання комплексної тематики кількома студентами.

Курсові проекти (роботи) виконуються з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Теми рефератів (за вибором).

Змістовний модуль 1.

  1. Поняття та ознаки права інтелектуальної власності, юридична природа і правова охорона права інтелектуальної власності.

  2. Об’єкти авторського права: поняття і ознаки, основні види.

  3. Суб’єкти авторських прав, їх правовий статус.

  4. Права виконавця, права виробників фонограм, права організацій мовлення.

  5. Об’єкти патентного права: поняття та ознаки винаходу, корисної моделі, промислового зразка.

  6. Правове становище авторів, патентоволодільців.

  7. Особливості правового статусу патентних повірених.

  8. Порядок оформлення патентних прав.

  9. Захист права на винахід, корисну модель, промисловий зразок.

Змістовний модуль 2.

  1. Зміст права на комерційне найменування.

  2. Захист права на комерційне найменування.

  3. Особливості правової охорони торговельної марки.

  4. Правова охорона географічного позначення.

  5. Правова охорона наукового відкриття.

  6. Особливості правової охорони компонування інтегральної мікросхеми.

  7. Правова охорона раціоналізаторських пропозицій.

  8. Правова охорона сортів рослин і порід тварин.

  9. Правова охорона комерційної таємниці.

8. Критерії оцінювання видів навчальної роботи

Успішність навчання студентів оцінюється за чотирьохбальною шкалою:

Відмінно” – студент глибоко і міцно засвоїв програмний матеріал, вичерпно, послідовно, грамотно й логічно його викладає, з можливих варіантів вибирає найкращу відповідь. Адекватно вміє розкрити загальні закономірності й механізми психіки, психічні факти і явища в житті людини, а також сутність і функції несвідомого, підсвідомого, свідомого і надсвідомого в психічній діяльності людини. Знає основні напрями сучасної психології, її методи, сутність і зміст психіки, особливості прояву й протікання психічних процесів, формування і прояв психічних властивостей людини, джерела людської активності й творчості, механізми розвитку психіки, існування і прояв зовнішнього та внутрішнього психічного. Грамотно аналізує механізми психічного відображення, перетворення, регулювання, спонукання проектування та об’єктивації-розоб’єктивації, соціалізації, регулювання, захисту а також засоби розвитку психіки, психологічну сутність діяльності та психомоторику. Вміє переносити теоретичні знання у площину практики. Вміє робити правильні висновки.

Із загального обсягу студент правильно виконує 91-100 % завдань.

Добре” студент твердо знає програмний матеріал, грамотно і по суті викладає його, не допускає суттєвих неточностей при виборі відповіді, тобто вибирає правильну, але не найкращу відповідь; правильно застосовує теоретичні положення при розв’язанні практичних завдань, володіє необхідними навичками і прийомами їх виконання, вміє розв’язувати ситуаційні завдання середньої важкості. Добре розрізняє різні психічні явища і факти, досить точно розкриває механізми психічного відображення, перетворення, регулювання, проектування, об’єктивації-розоб’єктивації, а також здатний на середньому і вище середнього рівнях аналізувати психічні явища й процеси, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки між ними. Виявляє чинники розвитку психіки.

Із загального обсягу студент правильно виконує 72-90 % завдань.

Задовільно”студент знає тільки основний матеріал, але не засвоїв його деталей, припускається неточностей, обирає недостатньо чіткі формулювання, порушує послідовність у викладенні програмного матеріалу, але задовільно знає сутність і зміст психіки, особливості прояву та протікання психічних процесів, формування і прояв психічних властивостей людини, а також загальні принципи функціонування механізмів психічного відображення, перероблення енергії та інформації, проектування, регулювання, спонукання, об’єктивації-розоб’єктивації, соціалізації, психічного регулювання і психологічного захисту.

Студент спроможний розв’язати прості завдання. Із загального обсягу студент правильно виконав 53-71 % завдань.

Незадовільно” студент не знає значної частини програмного матеріалу, робить істотні помилки у розкритті психічних процесів, психічних властивостей і психічних станів, а також функціонуванні механізмів. Він не вміє встановити причинно-наслідкові зв’язки у виникненні й розвиткові психічних явищ.

З великими труднощами виконує практичну роботу. Із загального обсягу студент правильно виконав не більше 53 % завдань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]