Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 дипломна робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
998.4 Кб
Скачать
  1. Загальні положення.

    1. До самостійної роботи на персональному комп'ютері допускаються особи, які пройшли: первинний інструктаж на робочому місці і що мають 1 кваліфікаційну групу допуску по електробезпеці.

    2. Площа на одне робоче місце з персональним комп'ютером для дорослих користувачів повинна складати не менше 6м2, а об'єм - не менше 20м3.

    3. Для підвищення вологості повітря в приміщеннях з персональним комп'ютером слід застосовувати зволожувачі повітря, що заправляються щодня дистильованою або кип'яченою питною водою.

    4. Забороняється проводити ремонт персональних комп'ютерів безпосередньо в робітничих, учбових і дошкільних приміщеннях.

    5. По відношенню до світлових отворів робочі місця з персональним комп'ютером повинні розташовуватися так, щоб природне світло падало збоку, переважно зліва.

    6. Схеми розміщення робочих місць з персональним комп'ютером повинні враховувати відстані між робочими столами з відео моніторами які мають бути не менше 2м, а відстань між бічними поверхнями відео моніторів - не менше 1,2м.

    7. Робочий стілець (крісло) має бути підіймально-поворотним і регульованим по висоті і кутам нахилу сидіння і спинки, а також по відстані спинки від переднього краю сидіння, при цьому регулювання кожного параметра має бути незалежним, легко здійснюваним і мати надійну фіксацію.

    8. Екран відеомонітора повинен знаходитися від очей користувача на оптимальній відстані 600-700мм, але не ближче 500мм з врахуванням розмірів алфавітно-цифрових знаків і символів.

    9. У приміщеннях з персональним комп'ютером щодня повинне проводитися вологе прибирання.

    10. Висота робочої поверхні столу для дорослих користувачів повинна регулюватися в межах 680-800мм; за відсутності такої можливості висота робочої поверхні повинна складати 725мм.

    11. Робочий стіл повинен мати простір для ніг заввишки не менше 600 мм, шириною не менше 500мм, завглибшки на рівні колін не менше 450 мм і на рівні витягнутих ніг не менше 650мм

  2. Вимоги безпеки перед початком роботи.

    1. Перед початком роботи оператор зобов'язаний: вимити обличчя і руки з милом; оглянути і привести в порядок робоче місце; отрегулювати освітленість на робочому місці, переконатися в достатній освітленості.

    2. При включенні комп'ютера оператор зобов'язаний дотримувати наступну послідовність включення устаткування: блок живлення; периферійні пристрої (принтер, монітор, сканер і ін.); системний блок (процесор).

    3. Операторові ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ приступати до роботи при: виявлені несправності устаткування.

    4. Оглянути робоче місце і прибрати сторонні предмети.

  3. Вимоги безпеки під час виконання роботи.

    1. Оператор під час роботи зобов'язаний: виконувати лише ту роботу, яка йому була доручена і по якій він проінструктований; дотримувати в порядку і чистоті робоче місце; тримати відкритими всі вентиляційні отвори пристроїв; "мишу" застосовувати лише за наявності спеціального килимка, дотримуватися відстані від очей до екрану в межах 60-80см.

    2. Операторові під час роботи ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: торкатися до задньої панелі системного блоку (процесора) при включеному живленні; відключати живлення під час виконання активного завдання; допускати попадання вологи на поверхню системного блоку (процесора), монітора, на робочу поверхню клавіатури, дисководів, принтерів і інших пристроїв; виробляти самостійне відкриття і ремонт устаткування.

    3. Одним з багато чисельних режимів роботи є: 40-45мін. роботи на комп'ютері і 15-20 мін перерви.

    4. При постійній роботі екран повинен знаходитися в центрі поля огляду, документи розташовувати зліва на столі або на пюпітрі в одній плоскості з екраном.

  4. Вимоги безпеки після закінчення роботи.

    1. Після закінчення роботи оператор зобов'язаний дотримуватися наступної послідовності виключення обчислювальної техніки: зробити закриття всіх активних завдань; переконатися, що в дисководах немає дискет; вимкнути живлення системного блоку(процесора); вимкнути живлення всіх периферійних пристроїв; відключити блок живлення.

    2. Після закінчення роботи оператор зобов'язаний оглянути і привести в порядок робоче місце, вимити з милом руки і обличчя..

  5. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.

    1. Оператор зобов'язаний: в усіх випадках виявлення обривів дротів живлення, несправності і інших пошкоджень електроустаткування, появи запаху гару негайно відключити живлення і повідомити про аварійну ситуацію керівникові.

    2. В разі відключення електроживлення припинити роботу і доповісти керівникові. Не намагайтеся самостійно з'ясовувати і усувати причину. Пам'ятаєте, що напруга може так само несподівано з'явитися.

    3. Під час спалаху або пожежі пам'ятаєте, що гасити електроустановки слід вуглекислотними або порошковими вогнегасниками, а також сухим піском щоб уникнути поразки електричним струмом.

Список використаної літератури

  1. Белоусов А.И. "Windows XP. От простого к сложному" - Питер 2006 г.

  2. Валецька Т.М. "Комп'ютерні мережі:Апаратні засоби." - Чернівці, Зелена Буковина, 2001 р.

  3. Воробйов В.В. Microsoft Excel 2000: Посібник для початківця. – К.: 2000.

  4. Дніпров А.В. "Microsoft Excel 2007: от новичка к профессионалу От новичка к профессионалу Пошаговое освоение Excel 2007 От основ к тонкостям создания документов Идеальное пособие для самостоятельного обучения + CD" - К. 2009 р.

  5. Донцов Д.Г. "Excel 2007. Легкий старт" - Р. 2007 р.

  6. "Енциклопедія кібернетики" в 2 т., За ред. В. М. Глушкова. - Київ: Головна редакція Української радянської енциклопедії, 1973 р.

  7. Здір О.В."Microsoft Word 2003 Українська версія учбовий курс", - Київ, 2005 р.

  8. Клохов И. В., Пташинский В.С. "Эффективное делопроизводство" - Питер 2004 г.

  9. "Мала гірнича енциклопедія." В 3-х т За ред. В. С. Білецького - Донецьк: «Донбас», 2004 р.

  10. Меженный О. А. "Microsoft Windows. Краткое руководство", - Вильямс 2010 г.

  11. Медихов О.М. "Office 2007. Мультимедийный курс" - Питер 2008 г.

  12. Полікарпов В.С. "Лекції з історії світової культури.", К.: Знання, 2000 р.

  13. Попов Н. А. "История развития компьютерной техники" Питер, 1998 г.

  14. Ротбон Энди " Windows XP для чайников", Астерия, 2003 г.

  15. Microsoft corp. "Windows XP" 2005 г.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]