Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 дипломна робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
998.4 Кб
Скачать

Зміст

Вступ...........................................................................................................................5

1. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА

1.1. Характеристика комп`ютеру, за допомогою якого виконувалась дипломна робота..................................................................................................7

1.2 Характеристика та можливості електронної таблиці MS Excel................8

1.3 Основна частина. Створення табелю робочого часу працівників ТОВ "Єва"....................................................................................................................13

Висновок...................................................................................................................16

2. Охорона праці.......................................................................................................17

Список використаної літератури………………………………………………….20

3. Практична частина за професією "Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних"……………………………………………………………………………….21

Додатки

Вступ

Історія комп'ютера пов'язана із спробами людини полегшити та автоматизувати великі об'єми обчислень. Навіть прості арифметичні операції з великими числами скрутні для людського мозку.

Всі основні ідеї, які лежать в основі роботи комп'ютерів, були висловлені ще в 1833 році англійським математиком Чарльзом Беббіджом. Він розробив проект машини для виконання наукових і технічних розрахунків, де передбачив пристрої сучасного комп'ютера, а також його задачі.

В другій половині 1970-х років з'явилися зразки мікрокомп'ютерів американської фірми "APPLE", але широке розповсюдження персональні комп'ютери отримали створенням в серпні 1981 року фірмою IBM моделі комп'ютера "IBM PC". В кінці 20 століття людство вступило в стадію формування глобальної інформаційної мережі, яка здатна об'єднати можливості комп'ютерних систем.

Основними компонентами, що входять до конфігурації основних типів комп'ютерів, є:

  • центральний процесор;

  • материнська плата;

  • оперативна пам'ять;

  • накопичувані на твердих магнітних дисках;

  • накопичувані на змінних магнітних і оптичних дисках;

  • відеокарта чи відеоприскорювач;

  • порти для підключення периферійних пристроїв.

Комп'ютери, що одержали свою назву вiд початкового призначення - виконання обчислень, одержали друге, дуже важливе застосування. Вони стали незамiнними помiчниками людини в його iнтелектуальнiй дiяльностi та основним технiчним засобом iнформацiйних технологiй.

1. Технологічна частина

1.1. Характеристика комп`ютеру, за допомогою якого виконувалась дипломна робота

Процесор: AMD Athlon II 250 X2 3GHz 2MB

Материнська плата: Asrock NVIDIA nF 7025 N68-S3

Кулер: GlacialTech Igloo 4360 Plus. Socket 478. 3000 об/хв. 29дБ. OEM

Оперативна пам`ять: ОЗУ – 8Гб DDR3-1333 МГц

Жорсткий диск: SATA 1000 GB WD 7200 об

Відеокарта: GeForce 450 GTS 1024Мб

DVD-Привод:DVD-RW ASUS

Блок живлення: Seasonic X-460 Fanless Gold (ss-460fl)

Звукова карта: Manli C-Media 8768 PCI 8(7.1) bulk

Мережева карта: D-Link DHP-306AV Ethernet to Powerline 200Mbps

Корпус – Codegen 450W

Клавіатура: A4Tech KBS-8 Grey. PS/2. RSI Multimedia

Комп`ютерна миша: Colors-it RF-9038 В Black-Silver. USB+PS/2. 2. Scroll. 800dpi. WIRELESS

Монітор: LG L1752HR-SF Silver. 1280x1024. 1600:1. 300cd. 160h/160v. DVI. 2ms

Операційна система: Windows Seven

1.2. Характеристика електронної таблиці Excel

Програма Microsoft Excel являє собою велику таблицю, в яку можна вносити дані, тобто друкувати слова і цифри. Також, використовуючи функції цієї програми, можна виробляти з цифрами різні маніпуляції (складати, віднімати, множити, ділити і багато іншого).

У типовому варіанті вікно Excel має вигляд, наведений на малюнку. Вікно містить ряд типових елементів. . - рис.1.1.

Рис. 1.1. "Вікно MS Excel"

Рядок заголовка (верхній рядок вікна) містить назву програми "Microsoft Excel". Крайня ліва кнопка є кнопкою виклику управляючого меню. Праворуч розміщені відповідно кнопка згортання, відновлення та закриття вікна.

Рядок меню розміщується під вікном заголовка і включає такі пункти:

  • "Файл" — робота з файлами книг (створення, збереження, відкритті) файлів, друкування файлів книг);

  • "Правка" — редагування книг;

  • "Вид" -перегляд книг;

  • "Вставка" — вставка у аркуші книг малюнків, діаграм та інші типів даних;

  • "Формат" — форматування книг (встановлення параметрі форматів таблиць);

  • "Сервис" — сервісні функції (встановлення параметрі настройки Excel);

  • "Даннме" — робота з базами даних;

  • "Окно" — робота вікнами книг;

  • '' ?'' — виклик довідкової інформації.

Панелі інструментів. Під рядком меню розміщуються звичайно панелі інструментів. Панелі інструментів — це рядок кнопок, при натискуванні на які виконується певна дія. Для натискування кнопки слід клацнути мишею по кнопці. При фіксації курсора миші на кнопці під нею з'являється її назва, а в рядку стану — коротка довідка про призначення кнопки. Ряд кнопок дублюють відповідні пункти меню. Однак користуватись кнопками панелі значно швидше і зручніше. Excel забезпечує користувача декількома панелями» інструментів. Для вибору потрібної панелі слід скористатися командою Вид/Панель инструментов. При цьому на екрані з'явиться вікно діалогу Панелін инструментов, у списку якого можна вибрати необхідні панелі. За замовчуванні ням Excel виводить на екран панелі інструментів Стандартная і Форма-тирование.

Рядок формул. Під панеллю інструментів розміщується рядок формул. Призначення полів цього рядка буде розглянуто пізніше.

Рядок стану. Цей рядок розміщується у нижній частині вікна Excel. У

цей рядок виводиться інформація про хід виконання деяких операцій

Клітинка може бути порожньою або містити один з таких типів даних:

  • числовий, включаючи дату і час;

  • текст;

  • формула.

Числовий тип.

Можливі такі основні форми числа: ціле, дійсне, з експонентою, дробове. Для цілого числа допустимо використовувати цифри 0 . 9, а також знаки + і -. Дійсне число включає додатково крапку, яка розділяє цілу і дробову частини. Число з експонентою складається з мантиси і порядку, розділених латинською літерою е або Е.

Текстовий тип.

Якщо дані вводяться не у форматі числа, то Excel сприймає їх як текст. Якщо Excel може інтерпретувати введені дані як число або формулу, то даним має передувати апостроф (наприклад, якщо вводиться текст 1234, який може сприйнятися як число, тоді рядок введення повинен мати вигляд 1234).

Формула.

Формула починається із символу ''=''і являє собою сукупність операндів, з'єднаних знаками операцій і круглих дужок. Операндом може бути число, текст, логічне значення, адреса клітинки (посилання на клітинку), функція. В полі клітинки після введення формули може відображатись або формула, або значення, обчислене за формулою.

За допомогою Microsoft Excel можна створювати і обробляти бази даних. База даних в Microsoft Excel – таблиця, що складається з однотипних записів (рядків). Стовпці таблиці є полями запису в базі даних. Під імена полів приділяється перший рядок у базі даних. Наприклад, якщо базою даних вважати телефонний довідник, то полями запису будуть: прізвища, номера телефонів і адреси абонентів.

Введення в дипломну роботу

Excel – найпопулярніша програма електронних таблиць, що призначена для експрес-моделювання облікових, економічних, статистичних, наукових та інших табличних розрахунків.

Доповнення й удосконалення в Office Excel 2007 допомагають візуально представляти й поширювати важливу інформацію серед інших користувачів, швидше й ефективніше виконувати аналіз даних, що важливо для оперативного прийняття ділових рішень.

Для вирішення оперативних завдань бухгалтерського обліку користуються можливостями програми Excel - додатка з пакета MS Office. Ця програма становить собою електронні таблиці, що дають можливість автоматично здійснювати різноманітні розрахунки, а також забезпечує інтерактивний зв'язок між даними різних документів, створених вами в середовищі Excel (електронних таблиць), наприклад, між "Табелем обліку робочого часу" і розрахунком заробітної плати робітнику-погодиннику, між "Авансовим звітом" і "Журналом-ордером №7" тощо.

В даній дипломній роботі використовується електронна таблиця MS Excel, бази даних та їх сортування, адже при обліку робочого часу необхідні саме такі функції.

В цій дипломній роботі розглядається ведення обліку табелю робочого часу ТОВ "Єва". Цей облік вестиметься за допомогою електронної таблиці MS Excel. Для того, щоб створити табель обліку робочого часу, потрібно відкрити програму MS Excel за допомогою кнопки "Пуск"=>"Microsoft Excel", або клацнути на робочому столі праву клавішу миші, та з вибігаючого меню обрати "Створити"=>Документ "Microsoft Excel".

Створюємо електрону таблицю:

  1. На аркуші виділити діапазон клітинок, які потрібно долучити до таблиці.

  2. На вкладці Вставлення у групі Таблиці клацнути елемент Таблиця.

  1. Якщо у виділеному діапазоні є дані, які мають стати заголовками таблиці, треба встановити прапорець Таблиця із заголовками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]