Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PR_СП_лабы_11.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
755.71 Кб
Скачать

5. Індівідуальні завдання

Написати програму, що складається з функцію funct () і головного модуля.

1. Функція повинна зчитувати з екрану деяке ціле число і повертати 1 у разі введення позитивного числа і -1 - у разі введення негативного числа. У головному модулі реалізувати обробку значення, що повертається за допомогою макросу assert (). У разі введення негативного числа програма зупиняється і виводить повідомлення на екран.

2. Функція повинна зчитувати з екрану деяке ціле число і повертати 1 у разі, коли введене число кратне 10, інакше - -1. У головному модулі реалізувати обробку значення, що повертається за допомогою макросу assert (). У разі введення числа, не кратного 10 програма зупиняється і виводить повідомлення на екран.

3. Функція повинна зчитувати з екрану деяке ціле число і повертати кількість десятків у цьому числі. У головному модулі реалізувати обробку значення, що повертається за допомогою макросу assert (). У разі введення числа з кількістю десятків менше 5, програма зупиняється і виводить повідомлення на екран.

4. Функція повинна зчитувати з екрану деяке ціле число і виводити на екран рядок виду «НАДАНО N», де N - введене число. У головному модулі за допомогою макросу assert () реалізувати контроль кількості викликів функції. Коли кількість викликів функції перевищить 5, програма зупиняється і виводить повідомлення на екран.

5. Функція повинна зчитувати з екрану деяке ціле число і виводити на екран рядок виду «НАДАНО N», де N - введене число. N передається в головний модуль. У головному модулі Прийняті значення заносяться в масив. Потім треба за допомогою макросу assert () реалізувати контроль виведення певної кількості елементів масиву. Програма зупиняється і виводить повідомлення на екран. Після того, як буде виведено 5 елементів.

6. Функція повинна зчитувати з екрану деяке ціле число і повертати суму цифр у цьому числі. У головному модулі реалізувати обробку значення, що повертається за допомогою макросу assert (). У разі введення числа з непарної сумою цифр, програма зупиняється і виводить повідомлення на екран.

7. Функція повинна зчитувати з екрану два цілих числа і повертає їх суму. У головному модулі реалізувати обробку значення, що повертається за допомогою макросу assert (). Якщо сума введених чисел є непарною, програма зупиняється і виводить повідомлення на екран.

8. Функція повинна зчитувати з екрану два цілих числа, які є координатами деякої точки на площині і повертати 1 у випадку, коли точка потрапляє в перший квадрант і -1 - в інших випадках. У головному модулі реалізувати обробку значення, що повертається за допомогою макросу assert (). У разі введення координат точки, що потрапляє в перший квадрант.

Лабораторна робота №5 Файлові api.

Мета: Оволодіння технологією використання файлових API ОС UNIX. Застосування отриманих знань для написання програм керування файлами.

Завдання для самостійної підготовки:

Вивчити:

  • організацію файлів ОС UNIX;

  • бібліотечні функції роботи з файлами ОС UNIX;

  • системні виклики роботи з файлами ОС UNIX;

  • формування прав доступу до файлів ОС UNIX.

Методичні вказівки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]