Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ_Ринок фінпослуг.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
256 Кб
Скачать

Завдання 7

Задача 7.1.

Вексель обліковується в банку за півроку до його погашення. Місячний рівень інфляції згідно даних додатку А. Визначити облікову ставку, що забезпечує реальну дохідність обліку та відповідає реальній дохідності кредитних операцій у розмірі 6% річних.

Задача 7.2.

Вексель на суму (див. додаток А) виданий на (додаток А) днів з нарахуванням відсотків за ставкою 25% та розрахунковій кількості днів – 365. Банком обліковано вексель за 45 днів до настання терміну оплати за обліковою ставкою 11% річних та кількості днів на рік – 360. Визначити суму коштів, яку отримає пред’явник векселя, та доходи банку від проведених операцій.

Задача 7.3

Товар вартістю (додаток А) постачається під виписку векселя зі строком оплати через 30 днів. Продавець встановлює ставку за наданий кредит у розмірі 5%. Визначити, яку суму, передбачену векселем, отримає продавець.

Задача 7.4.

Розрахувати період погашення коштів за факторинговою операцією, якщо річний обсяг факторингу становить (додаток А) млн. дол. США, середня величина факторингового кредитування за рахунками – 100 тис. дол. США.

Завдання 8

Задача 8.1.

Визначити дохід за корпоративною облігацією, якщо коефіцієнт становить 1,2, ставка доходу ринку – 12%, а безризикова процентна ставка – 7%.

Задача 8.2.

На основі моделі оцінки капітальних активів У. Шарпа визначити необхідну ставку доходу за акціями, якщо безризикова процентна ставка становить 8%, середня ринкова ставка — 11%, коефіцієнт акціонерного товариства – 1,2.

Завдання 9

Задача 9.1.

Депозитний сертифікат з дисконтом (номінальна вартість – додаток А), ціна якого визначається з використанням облікової ставки, придбаний за півроку до погашення і проданий через три місяці. Величина облікових ставок на ринку на момент купівлі та продажу депозитного сертифіката 25% і 30% відповідно. Визначити обсяг доходу від володіння зазначеним цінним папером та дохідність операції (за умови, що відсотки прості).

Задача 9.2.

Інвестор придбав 75 шт. привілейованих акцій номінальною вартістю (додаток А) за ціною 150 грн. за одиницю. Через 3 роки він продав їх за ціною 250 грн., упродовж яких він отримував дивіденди за акціями у розмірі: 1 року – 15%, 2 року – 30%. Визначити прибуток, який отримав інвестор від операції з привілейованими акціями, та дохідність таких операцій у вигляді ефективної ставки простих та складних відсотків.

Завдання 10

10.1. Які елементи утворюють інфраструктуру ринку фінансових послуг?

10.2. Професійну розрахунково-клірингову діяльність за операціями з купівлі-продажу цінних паперів здійснює:

а) депозитарій;

б) реєстратор;

в) зберігач;

г) усі відповіді вірні.

Завдання 11

11.1. Саморегулівна організація набуває цього статусу з моменту:

а) її реєстрації у виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній, районній у містах Києві і Севастополі державній адміністрації за місцезнаходженням цієї організації;

б) реєстрації ДКРРФПУ;

в) реєстрації ДКЦПФРУ;

г) внесення ДКЦПФРУ організації до переліку саморегулівних.

11.2. Напрями вдосконалення регулювання ринку фінансових послуг у посткризовий період.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]