Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки до виконання та захисту курс....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

6. Захист курсового проекту

Підставою до захисту курсового проекту є розроблені креслення та оформлена розрахунково –пояснювальна записка, підписані керівником проекту.

Виконаний і відповідно оформлений курсовий проект подається комісії, що призначається кафедрою і складається з трьох викладачів кафедри, в тому числі й керівника проекту.

Процедура захисту складається з доповіді автора проекту (до десяти хвилин), запитань з боку комісії по суті справи і відповідей студента на них.

У доповіді потрібно викласти: загальну характеристику при воду; відомості про основні розрахунки; дані про принципові конструктивні рішення; порядок складання та розбирання виробу.

Після відповідей на запитання комісія колегіально вирішує питання про оцінку роботи, що оголошується згодом керівником проекту.

У разі виникнення комісією рішення про незадовільну оцінку повторний захист проекту не допускається. У такому випадку з дозволу деканату студент отримує нове завдання на проект або додаткове завдання до нього, що встановлюється кафедрою.

  1. Критерії оцінювання курсових проектів

У оцінці виконання курсового проекту з деталей машин враховується таке:

розуміння студентом будови конструкції, окремих вузлів, їх призначення, принципу роботи;

якість виконання креслень та оформлення записки згідно з вимогами ЄСКД;

точні та вичерпні відповіді автора під час захисту проекту;

ступінь самостійності у розробленні проекту;

ерудиція студента стосовно опрацьованої з даної теми літератури, вміння оперативно користуватись довідковою літературою.

Оцінка “відмінно” виставляється у разі повної відповідної якості проекту і захисту студента до викладених вимог.

Оцінка “добре” виставляється у разі, якщо в кресленнях та у відповідях на запитання мали місце неістотні неточності.

Оцінка “задовільно” виставляється у разі, якщо мали місце суттєві недоліки в графічній частині проекту та були зауваження щодо оформлення записки; не всі відповіді на запитання були вичерпними, а деякі були неправильними; недостатньо повно опрацьована основна література.

Оцінка “незадовільно” виставляється у разі, якщо виявлено нерозуміння розрахунків, конструкцій, будови вузлів, не дано обґрунтування прийнятих рішень; записка оформлена не грамотно і недбало; графічна частина неповністю відповідає вимогам ЄСКД; відповідей на поставлені при захисті запитання не отримано; виявлено несамостійність виконання, принципові розбіжності між запискою та графічною частиною, помилки в кресленнях, що унеможливлюють складання і розбирання конструкції.

  1. Орієнтовний перелік запитань для захисту курсового проекту

Запитання під час захисту курсового проекту можуть стосуватися як розрахунково –пояснювальної записки, так і графічної частини. Щодо записки –це запитання про принципи і обґрунтування виконаних розрахунків, вибір матеріалів деталей та ін. Запитання, отже можуть різнитися залежно від виду технічного завдання, теми проекту. Щодо графічної частини проекту, то існують групи запитань стосовно того чи іншого креслення, які можна назвати типовими.