Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
34.15 Кб
Скачать

27. Категорії пр

Чорний ПР- недобросовісне розкручування людини, компанії, партії і так далі Використання «чорних» технологій, поширення компрометуючої інформації про конкурентів

Жовтий ПР- Вислів і заява образливий для більшої частини населення, підтримка расизму, сексуальних меншин і т.д .

Сірий ПР- для просування використовуються тонші методи, ніж в чорному ПР, не використовується прямий обман.

Білий ПР – протилежність чорного ПР, відкрита реклама від власного імені.

Синій ПР – самопіар селфпіар.

Зелений ПР – соціально-відповідальний Ін.

Коричневий ПР – пропагандистський ПР

Рожевий ПР – технології призначені для введення людей в оману.

Вірусний ПР –« Бабка бабці сказала»

28. Основні моделі пр

1. пресс агенство

2. інформації громадскості

3. двостороння асиметрична

4. двостороння симетрична.

29. Політичний ПР- мають за мету просування та встановлення гармонічних відносин між людьми та політико. основна мета- просуванная партії її перемога, складання чорного іміджу. 30. Бізнесовий ПР-для врегулювання відносин між юр. Особами та іх клієнтами.

31. Мас-медійна реклама- реклама у ЗМІ - це класична реклама,тобто платне,не особисте звернення,що поширюється ЗМІ з метою повідомлення певній групі людей інфо про товари, послуги чи ідеї. інфо є не особистою і платною, зворотній зв'язок забезпечується з певним запізненням- тільки через кінцеву реакцію споживача.

32. Екстремальний ПР-це пояснення надзвичайних ситуацій,важливі аспекти збереження загального спокою.

33. Фінансовий ПР-банківська діяльність.гармонійні відносини в банківській сфері.

34. Урядовий ПР- на встановлення відносин між кабінетом міністрів та його підрозділами та всім іншим світом.

35. Сутність і види регулювання реклами.

у 1 996 році ВР укр було прийнято ЗАКОН УКР про Р відтоді в нього було внесено багато змін, згідно із законами. Цей закон визначає засади рекламної діяльності в укр. регулює відносини, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання Р.

Також діє Закон України про захист суспільної моралі від 20.11.2003. Реклама також регулюється постановою про Затвердження порядку накладання штрафів за порушення законодавства про Р. від 26.05.2004. та постанова затвердження типових правил розміщення зовнішньої реклами, а також міжнародним кодексом рекламної практики.

Регулювання реклами відбувається: за змістом, за к-стю (часом трансляцій) та місцем. 37. Учасники ПР-рекламного бізнесу.

Рекламодавець

рекламна агенція

дослідницькі фірми

споживач

40. Динаміка і тенденції рекламного ринку.

На ринку реклами характерний процес концентрації рекламної діяльності,поглинання великими рекл агенціями менших.Росте вплив на рекламну сферу найбільш рекламодавців.Структурні зміни спостеріг у реклам діяльності.Якщо раніше при постійному рості витрат на усі без винятку види і засоби реклами у загальному їх обсягу переважали витрати на рекламу у змі,то зараз вони поступилися витратами на пр і сейлз промоушн. 41. Динаміка і тенденції ринку паблік рилейшнз.

Головна тенденція ринку ПР- збільшення обсягу ринку,кількості операторів та аутсорсінга, як наслідок зростання інтересу до ПР технологій серед політичної та економічної еліти.

в Україні діють до 500 ПР структур(орг комітети виставок,інформ бюро), близько 50 - спеціалізовані ПР агенства.

Ємкість(потенціал) ринку складає до 300 млн доларів. приріст ПР ринку в україні 20-30% на рік. за темпами розвитку він випереджає рекламну галузь. у 2009 р ПР ринок скоротився на 35% до 265млн грн. у 2010р очікується приріст на 15%

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]