Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
34.15 Кб
Скачать

11. Міжнародні фахові стандарти реклами і зв’язків із громадськістю.

Спеціаліст з паблік рілейшнз

  1. Бути схильним до аналітики;

  2. Володіти важливими PR-навичками спілкування;

  3. Мати налагоджені контакти у ЗМІ, урядових інстанціях, діловій сфері;

  4. Володіти системними теоритичними знаннями у гуманітарних дисциплінах: основ права, менеджменту, маркетингу, психології,політології, журналістики;

  5. Можливість виступати перед широкою аудиторією;

  6. Професійно логічно і широко мислити, генерувати творчі ідеї, бути комунікабельним, здатним ефективно констактувати з людьми, виявляти допитливість, динамізм;

  7. Вміти аргументовано відстояти власну думку;

  8. Мати високий рівень соціально-моральної відповідальності.

Стандарти професії. Спеціаліст з реклами


  1. Професіоналізм;

  1. Робітничий і внутрішній особистісний досвід;

  1. Особистість;

  1. Комунікативні навички;

  1. Вміння переконувати;

  1. Привабливість;

  1. Нахабство (в деяких випадках);

  1. Цілеспрямованість.

13. Маркетингові комунікації: стратегія, тактика, фарватер, комунікація-це інформаційно-комунікативні засоби просування об’єктів товару послухів фірми на ринку з певною метою і завданням. М.К. є життєво необхідними факторами існування будь-якої фірми…Наявність М.К. обумовлено її економічним положенням. Фірма має свою політику, стратегію та М.К

14. Реклама і ПР як домінантні комунікації. Р.комунікація- це особливий інструмент соц.культури формування переваг,стандартів,що визначає норми і стилі соц. поведінки. людей, а також,що суттєво зачіпав ціннісно смислові аспекти їх суспільного життя,включаючи естетичні,художньо-мистецькі переваги.

їх задача- створити у споживачів позитивне уявлення про продукт і сконцкентрувати їхні думки на здійсненні покупки.

ПР комунікація- це форма соц комунікації збудована з врахуванням маркетингових завдань компанії. направлена на певну цільову аудиторію,покликана інформувати з метою визначити і поліпшити її відношення до суб*єкта комунікацій в рамках законів,що діють та етичних норм.

15. Інтегровані маркетингові комунікації

Інтегровані маркетингові комунікації поєднують у собі всі елементи маркетингових комунікацій - від реклами до упаковки та сприяють отприманню цілювою аудиторією взаємоузгодженних та переконливих маркенгових звернень,які мають максимально ефективно сприяти досягненню цілей підприємста на ринках продажу товарів та послуг.

17. ATL та основні складники. реклама в засобах масової інформації (преса, радіо, телебачення, зовнішня реклама, інтернет, реклама в кінотеатрах). Технології ATL володіють сильною дією і вважаються безособовими по відношенню до споживачів.

19. TTL та основні складники. TTL (скорочення від англ. through the line — крізь лінію) — рекламний термін перехідного періоду, що зв'язує два підходи до сегментації каналів комунікацій: традиційний, розділяючий всі витрати на просування на ATL і BTL, і інтегрований, який зрівнює в правах всі інструменти просування. Кажучи про TTL, як правило, мають на увазі «змішування» декількох каналів комунікації для донесення єдиного рекламного повідомлення, що при грамотному плануванні стає важливим аргументом рекламодавця в постійній боротьбі за увагу споживача. Позначає кампанію, в якій одночасно задіяні засоби ATL, BTL, івент маркетингу і т. д.

Гарним прикладом може бути промо-акція типу «приз під кришкою» з використанням різних каналів комунікації, у тому числі медіа – для залучення споживача до програми. При цьому призом акції є квиток на концерт популярної групи, організатором якого є просуваний бренд.

Саме можливість об'єднання широкого охоплення цільової аудиторії (традиційна парафія ATL) і індивідуального контакту зі споживачем ("коник" BTL) є ключовою перевагою TTL-комунікацій

20. Типи реклами.Політична реклама( має на меті просування партії). Соціальна реклама(призначена пропагувати високу мораль цінність, боротися з анти суспільними явищами, утверджувати гармонію співжиття) Корпоративна реклама (просуває організацію, а бо фірму, юр. Особу). Персоналістична(просуває фіз. Особу). Інституціальна(мета: просування недерж(громад) організаціі : Спілок,асоціацій,фондів)Міжтипна реклама(іміджева) (створення потужного образу для стимулювання попиту)Комбінована( Соц-політична, інституціально-соціальна, корпоративно-іміджева) Державна

21. Міжтипна реклама (іміджева) -створення потужного образу для стимулювання попиту

22. Категорії реклами.Масова реклама (просування товарів і послуг: а) без посереднього внеску б) тривалого споживання) Промислова ( індустріальна)- (просуває спец товари). Торгівельна (розрахована на дистриб’юторів ). Роздрібна (щось середнє між масовою та торгівельною). Фінансова (обслуговує банки, фінансові організації) Медична (просуває мед. Послуги\ лікарські препарати). Аграрна (просуває товари аграрного сектору) Туристична( просуває послуги тур. Агенцій) Кадрова(підбір персоналу для різних організацій, забезпечення правильного вибору вакансії, працівників, тощо)

23. Види реклами та їхня специфіка- телебачення(ролик,спод..),радіореклама(ролик,блекаут..), пресова р(газетна,журнальна,оголошення),інтернет р(банер), назовна р(білборд,дайтбокс)

24. Зарубіжні класифікації реклами..-за метою і функціями: 1) товарна(покликана сприяти реалізації продуктів\послуг) нетоварна(націлена на пропаганду ідей) 2) Комерційна(пропагує товари,послуги, ідеї для отримання прибутку) некомерційна(фінансується благодійними,політичними,громадськими,релігійними організаціями. Підтипи некомерційної реклами: 1) реклама некомерційних інститутів.(використовується церквами, школами, лікарнями, благод. орган.)2) реклама, яка розміщена некомерційними асоціаціями(труд. Союзами, проф.. організаціями, торговими і громад. Спілками)3)реклама, яка розміщена держ органами(повідомлення про послуги, що надаються урядовими службами)3)пряма посилкова(розрахована на спонукання покупця до негайної дії) непряма посилкова(спрямована на створення іміджу товару, стимулює зміцнення назви)

26. Види ПР-Зовнішній ПР-спрямований на широку аудиторію: громадськість. Базовий інструмент-ЗМІ. – Внутрішній ПР-Спрямований на конкретну аудиторію : співробітники компаній. Баз.інстр.-корпоративна газета, іміджеві матеріали, внутрішні розсилання, спец заходи. – ПР спец аудиторій-ключові партнери, інвестори,акціонери, держ органи та інш. Баз. Інстр.-цільові розсилання, спец заходи, спеціалізовані ЗМІ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]