Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ Регул.микроклим.помещ.Ч.2. Кондиционирование....doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
752.64 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Донбаська національна академія будівництва й архітектури

Кафедра «Міське будівництво і господарство»

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсового проекту по дисципліні

«Регулювання мікроклімату приміщень»

Частина 2 «Вентиляція та кондиціонування громадського будинку»

для студентів спеціальності

7.092103 «Міське будівництво і господарство»

(усіх форм навчання)

Затверджено

на засіданні кафедри «МБГ»

Протокол № 02 від 24.09.2009 р.

Макіївка – 2009

УДК 697 (071)

В 64

Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Регулювання мікроклімату приміщень» Частина 2 «Вентиляція та кондиціонування громадського будинку» (для студентів спеціальності 7.092102 «Міське будівництво і господарство»). Уклад.: В.Ф. Пашков, М.Ю. Гутарова, Ю.В. Гостєва, С.Є. Антоненко. – Макіївка, ДонНАБА, 2009, 34 с.

Містять методики розрахунку систем кондиціонування та вентиляції громадських будинків.

Укладачі: В.Ф. Пашков, доц., к.т.н.

М.Ю. Гутарова, ас.

С.Є. Антоненко, ас.

Ю.В. Гостєва, ас.

Відп. за випуск: В.Ф. Пашков, доц., к.т.н.

Загальні методичні вказівки

Вивчення курсу «Регулювання мікроклімату в приміщенні» студентами містить у собі самостійну роботу з засвоєння теоретичного матеріалу, викладеного в конспекті лекцій і в рекомендованій літературі.

У дійсному посібнику приведені приклади розрахунку систем кондиціонування громадських будинків, необхідні для виконання курсового і дипломного проектів.

Метою виконання курсового проекту є закріплення студентами теоретичного курсу «Регулювання мікроклімату приміщень – вентиляція та кондиціонування громадського будинку», вивчення норм і правил, а також придбання практичних навичок проектування систем кондиціонування повітря.

Курсовий проект містить у собі розрахункову і графічну частини. Вихідними даними для виконання курсового проекту служать матеріали, викладені у видаваних кафедрою індивідуальних завданнях на курсове проектування. У завданні вказуються район будівництва, тип адміністративного будинку, призначення і розміри приміщень, вимоги до мікроклімату, параметри теплоносія, типи освітлення, заповнення вікон, покриття.

Зміст пояснювальної записки: вихідні дані, розрахункові параметри зовнішнього повітря, розрахункові параметри внутрішнього повітря, розрахунок надлишкових надходжень теплоти (тепловиділення від людей, джерел штучного висвітлення, сонячної радіації, вологонадходжень від людей, надходження вуглекислого газу від людей), розрахунок повітрообміну для теплого і холодного періодів року, вибір кондиціонера для основного і допоміжного приміщень, аеродинамічний розрахунок повітроводів системи кондиціонування повітря, конструювання систем витяжної вентиляції (розрахунок витяжного каналу з природним спонуканням руху повітря, вибір канальних осьових вентиляторів), розрахунок і вибір кондиціонерів спліт– системи, список використовуваної літератури.

Графічна частина курсового проекту виконується на листі формату A-I і містить плани приміщень з компонуванням і розміщенням основного устаткування систем кондиціонування повітря, план горища і фрагмент плану підвалу, аксонометричні схеми систем кондиціонування, а так само специфікацію основного устаткування.

Закінчений курсовий проект представляється до захисту пояснювальною запискою і графічною частиною (листом), підготовленими відповідно до вимог державних стандартів СЦДС (система проектної документації для будівництва).