Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестування 6.030509.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
746.5 Кб
Скачать

6. Порядок підбору літератури і написання реферату

Підбір та вивчення літератури є процесом творчого засвоєння питань реферату. Вивчати літературні джерела слід починати від популярних видань до монографій, наукових статей, статей періодичних видань. Доцільно спочатку опрацювати підручники, навчальні посібники, а потім нормативно-законодавчі документи, теоретичні розробки, статті.

В процесі роботи над літературними джерелами необхідно виділити основне у прочитаному, ретельно розібратися у термінології, записати питання, які виникають під час роботи з літературою. Для написання реферату слід використовувати фактичний матеріал, а також статистичні дані. Характер і обсяг інформації залежить від теми. Зібраний матеріал слід систематизувати з використанням статистичних та економіко-математичних методів.

Написання реферату передбачає проходження кількох послідовних етапів.

На першому етапі підбирається і систематизується матеріал для написання реферату.

На другому етапі формулюються висновки і рекомендації, які випливають з теоретичної частини реферату, оцінюється можливість їх використання в практичній діяльності.

На третьому етапі уточнюються окремі питання, остаточно формулюються висновки і пропозиції.

На завершальному етапі зібраний матеріал підлягає літературній обробці і оформленню

Виконання практичної частини базується на використанні практичних навичок і вміння застосування методів, методик, способів та алгоритмів розрахунку грошових коштів під впливом зміни норми прибутку на капітал, інфляції, ризику і інших факторів.

7. Порядок захисту і критерії оцінювання

Формою контролю якості виконання індивідуального контрольного завдання є перевірка її після подання студентом на циклову комісію і співбесіди в обсязі виконаного завдання. За її результатами викладач виставляє оцінку згідно з існуючим положенням за чотирьохбальною системою, як середню за якість виконання теоретичної частини, розв’язок задач практичної частини і захисту завдання.

Критеріями оцінки є:

  • „відмінно” – індивідуальне контрольне завдання виконане в повному обсязі. Виконана теоретична частина завдання свідчить про вміле, правильне, творче і самостійне застосування теоретичних знань, використання міжпредметних зв’язків і необхідної літератури.

Практична частина завдання виконана в повному обсязі демонструє вміння робити правильні розрахунки, , формулювати самостійні висновки. Завдання виконано з обґрунтуванням послідовності, має логічне завершення. Записка викладена на папері послідовно з дотриманням культури писемного ділового мовлення.

  • „добре” – завдання виконано в повному обсязі, але має незначні помилки, що не порушують суті його виконання. Практична частина завдання виконана повністю, але має окремі помилки і неточності виконання, розрахунок свідчить про вміле і правильне застосування теоретичних знань, доцільне використання між предметних зв’язків при його вирішенні. Виконане самостійне завдання демонструє вміння робити правильні розрахунки, з незначними неточностями, які не впливають істотно на результати роботи. Текст записки викладено на папері з дотриманням правил культури писемного ділового мовлення.

  • „задовільно” – завдання в основному виконано, теоретичних знань недостатньо для вмілого і творчого застосування їх при виконання завдання. Допущені помилки у розрахунках, порушена логіка і послідовність у виконанні завдання. Записка має незавершений висновок. Текст записки викладено на папері з незначними порушеннями правил культури писемного мовлення.

  • „незадовільно” – завдання виконано з грубими помилками, демонструє незнання більшої частини програмного матеріалу. Допущені істотні помилки в розрахунках і записах, порушена логіка та послідовність у виконанні завдання. Висновок відсутній або сформульований неправильно.

Визначена викладачем оцінка проставляється в журналі обліку виконання індивідуальних контрольних завдань.