Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zadachi.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
292.35 Кб
Скачать

Задача 4

По наступних об’єктах бухгалтерського обліку необхідно вказати регістри бухгалтерського обліку ( журнали-ордери), в яких вони відображаються по операціям з нарахування ( Дебет рахунка) і по операціям зі сплати ( Кредит рахунка):

1. Облік довгострокових позик (рах.50, Аналітичний облік ведеться в оборотній відомості, де повинні знайти відображення банки, що надають позики, види кредитів, сума, стро­ки погашення, проценти сплачені та інші дані. Синтетичний облік довгострокових позик ведуть у Журналі 2.)

2. Облік довгострокових векселів виданих (рах.51, Реєстрацію документів доцільно вести в книзі обліку векселів і книзі реєстрації актів приймання – передачі векселів. У книзі обліку векселів реєструють усі одержані підприємством векселі, а у разі випуску власних векселів заводять окрему книгу реєстрації випущених векселів. Аналітичний облік ведеться за кожним одержаним векселем. Витрати, повязані з протестом за векселем, відносяться на фінансові результати. Обліковим регістром по рахунку 51 „Довгострокові векселі видані” є Журнал 3. У Відомості 3.4 ведеться аналітичний облік довгострокових векселів виданих.

3. Облік довгострокових зобов’язань за облігаціями ( раз.52, синтетичний облік облігацій ведеться у журналі 3, аналітичний – в оборотній відомості довільної форми за видами облігацій і строками погашення)

4. Облік довгострокових зобов’язань з оренди (рах.53, Облік заборгованості розрахунків за орендними операціями здійснюється у Журналі 3 та Відомостях аналітичного обліку 3.2, 3.3.У першому розділі Журналу 3 відображаються обороти за кредитом рахунків 161 “Заборгованість за майно, що передано у фінансову оренду”, 377 “Розрахунки з іншими дебіторами”, 63 “Розрахунки з постачальниками та підрядниками”.У другому розділі Журналу 3 відображаються обороти за кредитом 53 “Довгострокові зобов’язання з оренди”, 61 “Поточна заборгованість за довгостроковими зобов’язаннями”.Відомості аналітичного обліку 3.2 (за рахунком 37) та 3.3 (за рахунком 63) підприємства можуть вести для окремих субрахунків, з наступним включенням підсумків таких відомостей до Журналу 3.

5. Облік відстрочених податкових зобов’язань (рах.54,  Журнал 3,

 Відомість 3.4)

6. Облік короткострокових позик (рах.60, Синтетичний облік довго- та короткострокових позик (кредитрахунків 50 і 60) ведеться в журналі 2, окремо за рахунком 50 —розділ І, за рахунком 60 — розділ ІІ. В обох розділах записи роб-ляться на основі виписок банку з кредиту рахунків 50 чи 60 у де-бет різних рахунків (14, 15, 30, 31, 37, 50, 51, 53, 60, 91, 92, 93, 94,33, 35, 45, 48, 61, 62, 63, 64, 65, 68, 95, 99)

7. Облік поточної заборгованості за довгостроковими зобов’язаннями (Аналітичний облік поточної заборгованості за довгостроковими зобов'язаннями ведуть за кредиторами та видами заборгованості.Облік операцій на рахунку 61 «Поточна заборгованість за дов­гостроковими зобов'язаннями» ведуть у Журналі 3)

8. Облік короткострокових векселів виданих (Аналітичний облік ведеться за кожним виданим векселем та за строками їх погашення. Синтетичний облік векселів виданих обліковується у Журна­лі 3 (кредит рахунку 62), аналітичний – у Відомос­ті 3.4 з відображенням даних про залишки й рух за кожним виданим векселем)

9. Облік розрахунків з постачальниками та підрядниками (раз.63 Узагальнення інформації щодо розрахунків із постачальниками та підрядниками знаходить своє відображення при журнально-ордерній формі обліку у журналі-ордері №3, а при спрощеній формі обліку - - у відомості В-7, В цих регістрах відображають залишки на початок місяця, обороти за кредитом і дебетом, а також залишки на кінець місяця. )

10.Облік розрахунків за податками і платежами (рах.64, У розділі II Журналу 3 відображаються відстрочені податкові активи і відстрочені податкові зобов'язання, довгострокові зобов'язання, зобов'язання за податками і платежами, дивідендами (за кредитом рахунків 17, 52, 53, 54, 55, 61, 64, 67, 69).Відомість 3.6 призначена для узагальнення інформації про розрахунки підприємства за усіма видами платежів до бюджету, включаючи прибутковий податок з працівників підприємства, фінансові санкції, що справляються в дохід бюджету.

11.Облік розрахунків за страхуванням (Синтетичний облік (кредит рахунка 65 «Розрахунки за страху­ванням» ведеться в журналі 5 розділі П — витрати діяльності або 5А розділі ІІІ Б — витрати за елементами. Аналітичний облік доцільно вести в оборотній відомості за видами відрахувань.)

12.Облік розрахунків з учасниками (Синтетичний облік за кредитом рахунка 67 «Розрахунки зучасниками» ведеться в журналі 3 розділі ІІ, аналітичний — воборотній відомості, яка відображає: прізвище учасника, його ад-ресу, кількість акцій, суму акцій, нарахування та видачудивідендів. Видача оформляється платіжною відомістю через ка-су підприємства або перерахуванням через банк іногороднімакціонерам.)

13.Облік інших необоротних активів (Для обліку основних засобів та інших необоротних матеріальних активів застосовується журнал № 4, а в сільському господарстві - журнал-ордер № 4А с.г.)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]