Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НЕ УДАЛЯТЬ!.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
175.62 Кб
Скачать

Черкаський кооперативний економіко-правовий коледж

Звіт

З виробничої практики

«Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства»

Студентки групи ООН-42

Спеціальності 5.14010102

(Організація обслуговування в ЗРГ і торгівлі)

Мироненко Ольги Василівни

Місце практики: м. Ватутіне, ресторан «Гірник»

Керівник від ЗРГ: Бойко В.В.

Керівник від коледжу: Рощаховська Л.Р.

Дата проходження практики: з 16.11.2011 по 7.12.2011.

Я, Мироненко Ольга проходила виробничу практику в м. Ватутіне у ресторані «Гірник», який знаходиться на проспекті Ватутіна.

2.1. Характеристика типу закладів ресторанного господарства. Загальні вимоги до розміщення, напрямку діяльності, методів і форм обслуговування. Екстер’єр підприємства, системи мережевих ресторанів.

Сфера ресторанного господарства – це сфера надання послуг. Останнім часом популярними стали ресторани, які заявляють про себе як підприємства змішаного типу, наприклад ресторан-бар, ресторан-клуб, салон-ресторан. У своїй роботі вони поєднують характерні ознаки інших типів закладів.

Ресторан «Гірник» - це ресторан з різноманітним асортиментом продукції власного та закупного товару, з високим рівнем обслуговування та в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля відвідувачів. Цей ресторан відноситься до типу ресторан-клуб.

У процесі обслуговування ресторан «Гірник» надає споживачам комплекс послуг. Перелік послуг, що надає заклад ресторанного господарства, залежить від типу і класу закладу. Послуги відповідають вимогам певного контингенту споживачів. При їх наданні враховуються вимоги ергономічності, що характеризуються відповідністю умов обслуговування гігієнічним, антропометричним і фізіологічним можливостям споживання. Послуги закладу ресторанного господарства «Гірник» і умови їх надання безпечні для життя і здоров'я споживачів, забезпечувати збереження їх майна і охорону навколишнього середовища. Умови надання послуг в ресторані відповідають вимогам діючої нормативної інформації за рівнем шуму, вібрації, освітлення, стану мікроклімату, санітарним нормам і

правилам, архітектурно-планувальним і конструктивним рішенням, вимогам електро- пожежо- та вибухобез-печності.

Виробничий та обслуговуючий персонал ресторану «Гірник» має відповідну спеціальну підготовку щодо дотримання санітарних вимог і правил особистої гігієни на виробництві, при зберіганні, реалізації та організації споживання кулінарної продукції.

Асортимент продукції, що випускається у підприємстві ресторанного господарства «Гірник» :

  • Різноманітні салати;

  • Холодні закуски;

  • Алкогольні та слабоалкогольні напої;

  • Соки та мінеральні води;

  • Десерти та фрукти в асортименті;

  • Різна покупна продукція (сухарики, чіпси, горішки, шоколад…).

У ресторані «Гірник» обслуговування здійснюється безпосередньо у підприємстві ресторанного господарства, через офіціанта або бармена. За цією ознакою розрізняють наступні методи: самообслуговування, обслуговування офіціантами і комбіновані методи.

За способом розрахунку зі споживачами - з попереднім, наступним, безпосереднім розрахунком.

Екстер'єр торгового приміщення - це зовнішній вигляд будинку. Фасад будівлі, вивіска, стоянка для автомобілів - все це елементи, які створюють зовнішній вигляд ресторану «Гірник». Привертає увагу і оригінальне забарвлення входу до ресторану і прилеглих його територій. Зовнішній вигляд ресторану (екстер'єр), внутрішній стан приміщення (інтер'єр), в якому він знаходиться, - це одна з первинних візуальних інформацій для споживача, яка впливає на рішення клієнта повернутися саме до Вас. Фасад ресторану є, в першу чергу, рекламою підприємства, тому його вигляд має відповідати архітектурним вимогам будівлі, привертати до себе увагу відвідувачів, мати охайний і багатий вигляд. Легкий дашок над входом у ресторан «Гірник» — це елемент турботи про гостя. Він сприяє збереженню чистоти в підприємстві, оскільки в дощову або снігову погоду дозволяє відвідувачам струсити парасолю і привести в порядок взуття. Необхідний елемент входу — це добре освітлення, яскрава та виразна рекламна вивіска про режим праці. Вхідна частина обладнана санітарно-гігієнічним інвентарем: поріг-скребок для взуття, урна для окурків та сміття. Двері влаштовані так, щоб вони відкривалися на вулицю, це необхідна умова пожежної безпеки. Екстер’єр ресторану «Гірник» виконаний в сучасному стилі, прикрашений різноманітними ліхтариками які освічуються у вечірній час. Збоків від входних дверей висять великі зображення нічного міста.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]