Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика_екз._шпоры ffffffff.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
396.8 Кб
Скачать

64.Призначення програми Провідник ос Windows 2000 (2008).

Програма Проводник є утилітою, яка призначена для управління файлами і дає користувачу можливість використовувати альтернативний підхід до роботи з файловою системою Windows-95. Програма Проводник дає можливість бачити всю файлову систему, а також файлові системи комп’ютерів, якщо вони підключені до мережі. Для запуску ціє ї програми в меню Пуск вибираємо опцію Программы, потім Проводник. Проводник пропонує два способи подання системи файлів. Зліва відображається перелік дисків системи під заголовком Мой компьютер. Системи файлів інших комп. перелічені під загаловком Сетевое окружение. Диски і папки організовані в ієрархічну структуру. Якщо натиснути на диск або на папку, зміст відповідного об’єкта з’явиться у вікні справа. З цим змістом можна робити різні дії. Наприклад, копіювати файли, переміщати будь-який файл на який-небудь диск або папку зліва.

65.Призначення головного меню та панелі інструментів ms word 2008.

Під рядком заголовка у вікні розміщується рядок меню, який містить такі пункти: Файл- робота з файлами докум; Правка- редагування документів; Вид- перегляд док; Вставка- вставка в док малюнків, діаграм, поточної дати і часу, формул та інших об’єктів ; Формат- форматуваня документів( встановл шрифтів, параметрів абзацу); Сервис- сервісні ф-ї(перевірка орфографії, встановлен параметрів настроювання ворд); Таблица- робота з таблицями; Окно- робота з вікнами док; Справка- довідкова інфо проворд. Панелі інструментів – це ряд кнопок, при натисненні на які виконуються певні дії. Для вибору потрібної панелі слід користуватися командою Вигляд, а потім Панелі інструментів, і в діалоговому вікні вибрати потрібну комплектацію. За умовчанням на екрані Стандартна і Форматування. Панель інструментів Малювання виводиться автоматично при створенні малюнків.

66.Технологія створення формул, таблиць, схем, малюнків у текстових документах.

Щоб розмістити малюнок, підготовлений в Paint і збережений у файлі, необхідно виконати команду Вставка/Рисунок. У діалоговому вікні Вставка рисунка вказати шлях до файлу (вибрати дисковод, папку і ім'я файлу). Потім клацнути на кнопці Вывод содержимого, у вікні виводиться зображення малюнка. Встановлений прапорець Зв'язок файлом утворює зв'язок між документом і графічним файлом. Використання таблиць – по команді Таблица/Создать таблицю, в діалоговому вікні встановити параметри: кількість стовпців, рядків, ширину стовпця або Авто, тоді таблиця розміщується на сторінці. Після цього нажимиємо ОК і зявляється таблиця, що має ряд особливостей. Всі вічка обрамлені пунктирними лініями, обрамлення можна зняти командою Таблица/Сетка.

У кожному елементі таблиці є маркер вічок, який видно після натиснення кнопки Спецальные символы на Панеле инструментов/ Стандартная.

Для зміни розмірів вічок можна використовувати команду Таблица/Высота і Ширина срок. Курсор при цьому повинен знаходитися в одному з вічок.

Для переміщення курсора по вічках використовується Табуляция.

Можна змінити формули в таблиці. Для цього потрібно указувати прямокутний діапазон вічок. Наприклад, А1:С2, В2:М4. Для розміщення формули потрібно встановити курсор в потрібне вічко, і виконати команду Таблица/Формула. Відкриється вікно діалогу Формула, в якому список функцій для вибору. Функція переноситься в полі Формула. Тепер необхідно доповнити функцію діапазоном вічок в круглих дужках. Наприклад, PRODUCT(E2:D2). У списку Формат числа потрібно вибрати формат виведення результату. Після натиснення ОК формула з форматом буде поміщена в вічко, де знаходиться курсор. ALT-F9 це перемикає з режиму перегляду інструкцій в режим перегляду результатів.