Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовий.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
09.04.2019
Размер:
93.87 Кб
Скачать

11.Розрахунок техніко-економічних показників використання електроенергії і електрообладнання господарства

Аналіз роботи за рік дає оцінку рівню використання електроенергії і людських ресурсів. До основних питань, що підлягають аналізу відносять ефективність використання електроенергії, зниження витрат на експлуатацію і ремонт, вартість використання електроенергії за рік на свинофермі.

Вартість умовної одиниці обслуговування:

(11.1)

де, Q – загальна кількість обслуговування електрообладнання разом по об’єкту і вона становить на один корівник – 1000, кормоцех – 400, ВУ – 100.

Рівень використання встановленої потужності на молочнотоварній фермі (встановлені на даній МТФ – загальна потужність всіх електродвигунів) становить:

Рдв = 120,55 кВт (11.2)

Кількість годин використання встановленої потужності визначаємо за наступною формулою:

(11.3)

Висновок

В даній курсовій роботі я навчився проводити розрахунки в господарстві, тобто розрахунки об`єму електрогосподарства в умовних одиницях, розрахунок трудомісткості технічного обслуговування і ремонту електрообладнання, розрахунок потреби господарства в матеріалах і запасних частинах, розрахунок річного фонду заробітної плати робітників електрогосподарства, розрахунок собівартості 1 кВт∙год застосування електроенергії, розрахунок техніко-економічних показників.

Я підтвердив теоретичні знання зі складання графіка технічного обслуговування і ремонту електрообладнання, план-схеми дільниці. Крім цього, удосконалив свої навички при роботі з таблицями та посібниками.

Також в даній роботі я розглянув виробничо-господарську характеристику господарства, охарактеризував джерела живлення електрообладнання в даному господарстві.

Список використаної літератури

1. Завіновська Г.Т. Економіка праці: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2000. – С 243 – 270.

2. Есинова Н.И. Экономика труда и социально-трудовые отношения: Учебн. пособие. – К.: Кондор.

3. Тимош І.М. Економіка праці: Навч. посібник. – Тернопіль: Астон, 2001. – 347с. – Розділ 6.

4. Фотин И. Система трудовых показателей: Учебное пособие. – Ижавск, 1993.

5. Сокіл А.І., Мещерська Е.А. Організація планування електрифікації на с/г підприємствах. - М.: В.О. Агропромиздат, 1988.-256с

6. Система планово-попереджувального ремонту і технічного обслуговування електрообладнання с/г підприємств М.: В.О. Агропромиздат 1987.-191с.

7. Методичні рекомендації щодо виконання курсової роботи з предмету В «Організація і управління енергетичної службою АПК В»- Мн.: УМЦ 2001. ч1, ч2.

Додаток

До розрахунково-пояснювальної записки додаю графічну частину:

1. Графік ТО і ПР електрообладнання ПАТ Роменського заводу «Тракторозапчастина»

.